صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین جزییات بازگشایی مدارس از زبان وزیر آموزش و پرورش

۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۳:۳۷
کد خبر: ۶۵۲۶۸۷
وزیر آموزش و پرورش به تشریح آخرین جزییات بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید با وجود استمرار کرونا پرداخت.

- محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تشریح آخرین جزییات بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید با وجود استمرار کرونا پرداخت و با تاکید بر اولویت حفظ سلامتی دانش آموزان گفت: برای وزارت آموزش و پرورش دو اولویت دارای اهمیت است که همه تصمیمات ما مبتنی بر این دو مساله خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی از این دو اولویت که سلامت است و هیچ تصمیمی نخواهیم گرفت که سلامت دانش آموزان مورد خطر قرار بگیرد و  اولویت دوم‌مان هم مساله تداوم آموزش است.

حاجی میرزایی به تشریح وضعیت سناریوهای مختلف آموزش و پرورش در وضعیت قرمز، زرد و سفید کرونایی پرداخت و تاکید کرد: عنوان شده است تفاوت معناداری بین وضعیت های مختلف نیست و می‌گویند حتی از وضعیت سفید بیشتر نگران هستیم.

وی ادامه داد: نگرانی‌ها از وضعیت سفید به این دلیل است که به سادگی عدم رعایت پروتکل‌ها می‌تواند وضعیت یک منطقه را تبدیل به وضعیت زرد کرد و بر همین اساس باید همه مناطق را مناطق پرخطر دانست.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تصریح کرد: در این شرایط رعایت پروتکل ها را در نظر گرفت پس در تمام مناطق کشور، یک پروتکل رعایت شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تجربیات مختلف کشورها در مقوله آموزش با وجود استمرار شرایط کرونا تصریح کرد: برخی کشورها از جمله اروپا و آسیای جنوب شرقی از یک هفته قبل مدارس باز شده‌اند و هیچ آموزشی هم جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود بنابراین اولویت ما در درجه اول آموزش حضوری است و این مساله را به عنوان یک اصل مدنظر قرار داده‌ایم.

حاجی میرزایی در ادامه تصریح کرد: تلاش داریم که  رعایت فاصله زمان کلاس از  ۳۵ دقیقه بیشتر نشود و بر همین اساس فعالیت های ورزشی و برنامه صبحگاهی متوقف شده و رفت و آمد بچه‌ها با وضعیت عادی متفاوت باشد.

وی تاکید کرد: مدارس باید به طور کامل ضدعفونی شود و معلمان و دانش‌آموزان هم از ماسک استفاده کنند، در نتیجه هر جا که بتوانیم این پروتکل ها را رعایت کنیم، کلاس ها را دایر می کنیم.

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد:: ۶۲ درصد کلاس‌ها جمعیت مدارس زیر ۱۰۰ نفر، ۴۰ درصد زیر ۵۰ دانش آموز است و در شرایط عادی می‌توانند رعایت کنند و حتی نیاز به زوج و فرد نیست. ۳۸ درصد مدارس بالای ۱۰۰ دانش آموز دارند که متناسب با متراژ مدرسه و کلاس به شورای مدرسه اختیار دادیم که دانش آموزان را گروه بندی کنند.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بر این اساس همه مدارس را در ۱۵ شهریور باز می‌کنیم؛ مدارسی که امکان رعایت پروتکل هست، به شکل طبیعی هر روز دایر هستند؛ اگر کلاس پرجمعیت باشد که ۷، ۸ درصد کلاس‌ها اینگونه است، ممکن است سه گروه شوند.

حاجی میرزایی با اشاره به نظارت‌های آموزش و پرورش بر انجام پروتکل‌های بهداشتی خاطرنشان کرد: پروتکل‌های سخت گیرانه را در آموزش و پرورش ایجاد کردیم و همه کادر ستادی قرار شد تک تک به مدارس سر بزنند.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: استفاده از سرویس مدارس هم بر اساس پروتکل است و در این شرایط قبل و بعد از حضور دانش آموزان باید ضدعفونی شوند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: طی تفاهم با وزارت بهداشت قرار شد همه مدارس از ۱۵شهریور باز شوند و پروتکل‌های بهداشتی را در مدارس رعایت کنیم. ممکن است مدارس به دو یا سه گروه تقسیم شوند و ما تا جایی که بتوانیم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم تا کلاس حضوری برگزار شود. ساعات حضور دانش‌آموزان در مدارس کمتر از قبل خواهد بود. دروس اصلی در کلاس‌های حضوری و تکرار و تمرینات در کلاس‌های غیرحضوری تدریس می‌شوند.
 
حاجی میرزایی در پاسخ به سوالی درباره غربالگری دانش‌آموزان در مدارس گفت: اگر در خانواده دانش‌آموزی، فردی مبتلا به کرونا شود و یا دچار سرماخوردگی شود، دانش‌آموز نباید به مدرسه برود. سرویس‌های مدارس تحت دستورالعمل‌های خاص کار می‌کنند، در ساعات تفریح هم دانش‌آموزان تقسیم می‌شوند و بازی نمی‌کنند، تهویه هوای کلاس‌ها به خوبی انجام خواهد شد. در بعضی کشور‌های دنیا مدارس با رعایت همین پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شده است.
 
وی با بیان اینکه توصیه می‌کنیم امسال خانواده‌ها بیش از گذشته درگیر تحصیل فرزندان شان شوند، اظهار کرد: ترجیح آموزش و پرورش بر تشکیل کلاس‌ها به صورت حضوری است، اما در کنار آن برنامه‌های تلویزیونی نیز داریم، نسخه جدید شاد هم امروز رونمایی شده است. نگرانی خانواده نگرانی آموزش و پرورش هم هست لذا تمام توجه ما حفظ سلامت دانش‌آموزان است. توصیه می‌کنیم امسال خانواده‌ها بیش از گذشته درگیر تحصیل فرزندان شان شوند. تاکید داریم اگر پروتکل در مدرسه رعایت نشود با مدرسه برخورد خواهد شد.
 
وزیر آموزش و پرورش درباره شبکه شاد و اینترنت رایگان گفت: طبق دستور رئیس جمهور استفاده از شاد رایگان شد. شبکه شاد فضایی ایمن برای دانش‌آموزان است. در نسخه جدید امکان ارتباطات زنده صوتی و تصویری فراهم شد. حتی دانش‌آموزان در خانه می‌توانند در همان کلاس که حضوری تشکیل می‌شود شرکت کنند. امکان داشتن صفحه اختصاصی برای معلمان و دانش‌آموزان نیز فراهم شده است.
 
حاجی میرزایی درباره آن دسته از دانش‌آموزان که به آموزش مجازی دسترسی ندارند، گفت: اگر دانش‌آموزی به ابزار هوشمند یا اینترنت دسترسی ندارد نگران نباشد ما با روش‌های دیگری به او آموزش خواهیم داد.
 
وی درباره تفاوت در شیوه‌های تدریس گفت: همه دروسی که در تلویزیون یا شبکه شاد ارائه می‌شود توسط آموزش و پرورش تولید می‌شود بنابراین تفاوتی میان محتوای ارایه شده وجود نخواهد داشت. همچنین معلمان می‌تواند روش تدریس خود را داشته باشد.
 
وی درباره استفاده از پلتفرم‌های دیگری غیر از شبکه شاد برای آموزش گفت: اپلیکشن شاد شبکه آموزش‌های رسمی است، ولی اگر مدارسی بخواهند دروسی جز دروس رسمی را تدریس کنند می‌توانند از ظرفیت‌های غیر از شاد استفاده کنند.
 
وزیر آموزش و پرورش درباره سیمکارت‌هایی که اختصاصا برای دسترسی به شبکه شاد ارائه می‌شوند، گفت: اپراتور همراه اول و ایرانسل، سیم کارت شاد را به صورت رایگان ارائه می‌کنند تا خانواده‌ها بدون نگرانی بابت دسترسی به اینترنت به شبکه شاد متصل شوند.
 
حاجی میرزایی در مورد بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش گفت: معلمان از دو طریق استخدام می‌شوند. یکی تحصیل چهارساله در دانشگاه فرهنگیان و دیگری از طریق آزمون ورودی برای فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها که آن‌ها هم دوره یک ساله‌ای در دانشگاه فرهنگیان می‌گذرانند. رهبر معظم انقلاب بیشتر بر این موضوع تاکید داشتند که مسیر استخدام معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد و روش‌های دیگر جذب معلم مسدود شود.
 
وی با بیان اینکه هیچ شغلی در عالم غنی‌تر از شغل معلمی نیست، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند اول خود معلمان باید این موضوع را درک کنند و دوم شرایط زندگی اجتماعی برای معلمان بهتر شود. امسال قدم‌های خوبی در این بخش برداشتیم. سطح حقوق معلمان را به سایر کارمندان رساندیم. در تامین مسکن فرهنگیان هم اقدامات خوبی انجام گرفته است و تفاهم نامه‌ای با وزارت مسکن و شهرسازی برای تامین مسکن فرهنگیان منعقد شده است.
 
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیانات رهبری درباره لزوم توجه به تربیت و پرورش دانش آموزان گفت: فعالیت‌های بزرگی در بخش پرورش انجام شده که البته می‌تواند خیلی بیشتر از این باشد که جذب تعداد بالای مربیان پرورشی یا رشته‌های مخصوص پرورشی در دانشگاه فرهنگیان از جمله این اقدامات طی سال‌های اخیر است.
 
حاجی میرزایی ادامه داد: ۱۲سال دانش‌آموزان را تربیت می‌کنیم و این مسیر در انتها به کنکور می‌رسد. این مبنای ارزشیابی متاسفانه فقط به وجوه دانشی توجه دارد. نظام ارزشیابی ما باید به وجوه تربیتی انسان‌ها هم توجه داشته باشد. اگر بخواهیم اقتصادی سالم داشته باشیم باید هدفگذاری‌های عملی ما تغییر کند نه هدف گذاری بیانی.
 
وی درباره اظهارات رهبری درباره سند ۲۰۳۰گفت: در نظام آموزش رسمی ما چنین چیزی اجرا نمی‌شود و اگر جایی اجرا شد با آن برخورد خواهد شد.
 
وزیر آموزش و پرورش درباره مهدکودک‌ها و پیش دبستانی‌ها در بیانات مقام معظم رهبری گفت: سازمان بهزیستی موافق است که مهدکودک‌ها و پیش دبستانی‌ها به طور کامل زیر نظر وزارت آموزش و پرورش باشند.
 
حاجی میرزایی در پاسخ به سوالی درباره عدم امکان خانواده‌های کم بضاعت در خرید ماسک و اختصاص سرانه بهداشتی مدارس به خرید ماسک برای این اقشار گفت: بله این امکانپذیر است و اکنون خیرانی در زمینه تهیه ماسک برای مناطق محروم و دانش‌آموزان کم بضاعت فعالیت می‌کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *