جهانبخش سلطانی بازیگر سریال «موسی (ع)» شد/شکست اکران فیلمهای خارجی در سینمای کرونا زده
- دوازدهمین روز از شهریور ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به اظهار نظر «جهانبخش سلطانی» درباره حضورش در سریال «موسی (ع)» اشاره کرد.
قیام «امام حسین(ع)» فطریترین بخش تاریخ اسلام را رقم زد
- خداوند در درون همه انسانها یک گوهر ناب به ودیعه گذاشته است. گوهری که بین همه انسانهای عالم مشترک است چه آنکه در قلب جهان تشیع است مانند مردم ایران اسلامی، و چه آن که در مهد کفر است. این گوهر ناب برگ برنده ما انسانهاست که با توجه به آن میتوانیم تمامی بن بستها را از بین ببریم و امید داشته باشیم که ندای پاکان عالم به سرتاسر دنیا برسد.
خداوند با اتکاء به همین گوهر ناب است که وعدههای امیدبخش میدهد آنجا که میفرماید: «وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ؛در زبور بعد از ذکر تورات نوشتیم بندگان شایستهام وارث حکومت زمین خواهند شد.» چرا که باید چیزی در درون انسانها به صورت مشترک باشد که حتی اگر در دل سرزمین کفر باشند و در شدیدتر خفقانها به سر ببرند باز هم امید به هدایتشان باشد.
در حدیث شریفی که از «پیامبر گرامی اسلام (ص)» آمده است به این فراز نورانی میرسیم که ایشان میفرمایند: «یَملَأُ الله بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَت ظُلماً و جَورا؛ خداوند به وسیله امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) زمین را پر از عدل و داد میکند بعد از آن که از ستم و جور پر شده است.» حق این است که پر شدن زمین از عدل و داد نمیتوان امری باشد که صرفاً همراه با زور اتفاق بیفتد چرا که خداوند قرار نیست زمین را با زور شمشیر و یا معجزه، به دست پاکان عالم بسپارد. نه معجزهای در کار است و نه قرار است حمام خون به راه بیفتد. بلکه خدا به همان گوهر نابش اتکاء دارد و با استفاده و بهرهگیری از آن این امر را محقق میسازد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
امرِ هدایتِ بندگان که یکی از بالاترین مراتبی است که حاکمیتِ حق، به دنبال آن میباشد، امری است شناختی. خداوند برای تحقق حاکمیت حق، بر روی شناخت و باور انسان سرمایهگذاری میکند؛ شناخت و باوری که در همهی نوع بشر میتوان به آن دست یافت و به تحقق آن امیدوار بود. آن گهر نابی که خدا در همه انسانها به ودیعه گذاشته است و قرار است با کمک آن هدایت صالحان به نتیجه برسد و به بار بنشیند، چیزی جز همان فطرت پاک خدایی نیست، فطرتی که در هر زمان و هر شرایطی نمیتوان آن را به طور کلی از بین برد و تغییرش داد.
خدواند تبارک و تعالی در قرآن کریم از این حقیقت بزرگ پرده برمیدارد و میفرماید: «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُون؛ پس روى خود را با گرایش تمام به حقّ، به سوى این دین کن، با همان سرشتى که خدا مردم را بر آن سرشته است. آفرینش خداى تغییرپذیر نیست. این است همان دین پایدار، ولى بیشتر مردم نمیدانند.
تمام سرمایهگذاری ما برای هدایت انسانها باید روی بیدار کردن فطرت آنها باشد. در دین اسلام هیچ جایی برای هتاکی و رفتارهایی که کاملاً زورمدارانه و خشن هستند وجود ندارد؛ چون انسانها جذب کامل و حقیقیشان به دین مبین اسلام، از طریق آموزههایی صورت میپذیرد که کاملا ملائم با طبع و فطرتشان باشد. وقتی آموزههای دین و الگوهای دینی با آن فطرت خدادای پیوند برقرار میکند، انسان به آرامش خواهد رسید و در مسیرِ درست، حرکت خواهد کرد و برای باقی ماندن در آن مسیر مقاومت بیشتری از خود نشان خواهد داد.
شکست اکران فیلمهای خارجی در سینمای کرونا زده
- سینمای کشور طی ماههای گذشته وضعیت غم انگیزی را در تولید و پخش پشت سر میگذارد، وضعیت بحرانی سینما تا حدی پیش رفته که بسیاری از تولیدات متوقف شده اند، فیلمسازان انگیزهای برای اکران آثارشان ندارند و از سویی اکران آنلاین با قاچاق آثار و شکست حتمی روبرو شده است.
گیشه سینمای کشور در حدی ناامید کننده است که نسبت فروش آثار نسبت به زمان موازی سال گذشته خود نزدیک به ۳۵ برابر افت فروش داشته است، اتفاقی که باعث شده تهیه کنندگان تا مشخص شدن وضعیت نهایی بیماری کرونا از اکران فیلمشان باز دارد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
اکران فیلمهای خارجی شاید آخرین امید سینماداران برای خروج از وضعیت فعلی بود، اما متاسفانه این روند از اکران نیز با شکست روبرو شد، هر چند فیلمهای مطرحی همچون «میان ستاره ای»، «سیاره میمون ها» و «جوکر» راهی چرخه اکران شدند، اما باز هم نتوانستند مخاطبان را به سالن سینما بکشاند.
بعضی از دوستداران و اهالی سینما نیز این اکرانها را به ضرر چرخه اقتصادی سینمای داخلی دانسته و اظهار کردند که اکران فیلمهای خارجی باعث افت فروش آثار داخلی میشود، اما همین منتقدان شاید در شرایط فعلی کرونا از همین آثار خارجی استقبال کنند تا شاید چرخه معیوب سینما با این دسته از آثار به حرکت در آید.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
برگزاری مجالس تعزیه در استانها/نقلخانی مرشد مهدی چایانی از همدان
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند، اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند، اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
هفته گذشته بیش ترین اخبار مربوط به برگزاری مجالس شبیه خوانی بود اما جشنوارهها کماکان به فعالیت خود ادامه میدادند دو جشنواره برگزیدگان خود ر ا اعلام کرد و فراخوان سه جشنوراه دیگر منتشر شد.
موضوع دیگری که در خبرها توجه جلب میکند تلاش مدیران فرهنگی استانها برای از سرگیری اجراها و احیا فعالیتهای فرهنگی با رعایت موازین بهداشتی است چرا که تعطیلیهای طولانی بر وضعیت معشیت هنرمندان و رونق تئاتر استانها تاثیر نامطلبوبی داشته است. پیگیری ساخت پردیس تئاتر در یک شهرستان و بهره برداری از سالنی جدید در شهری دیگر اخباری دلگرم کننده بود و در آخر با نهایت تاثر متاسفانه سه هنرمند تئاتر شهرستانی را در هفته گذشته از دست دادیم. در این مجال بنا داریم نگاهی گذرا به فعالیت تئاتر استانها در هفته ای که گذشت داشتهباشیم. بیشک مطلبی که پیش روی شما است تمامی اقدامات انجام شده در استانها را در بر نمیگیرد بلکه تنها نگاهی به بخشی از رویدادهای مهم است. پیشنهاد میکنیم مشروح اخبار را روزانه در درگاههای استانی بخوانید.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
حضورم در سریال «موسی (ع)» قطعی است
جهانبخش سلطانی در گفتوگو با ، پیرامون آخرین فعالیت های خود در عرصه بازیگری گفت: چندین پیشنهاد بازی برای آثار سینمایی و تلویزیونی دارم که در حال بررسی آنها هستم، به امید خدا به زودی حضور در یکی از آنها را خواهم پذیرفت.
وی درباره احتمال حضورش در سریال «موسی (ع)» اظهار کرد: هنوز از زمان فیلمبرداری سریال «موسی (ع)» خبری نیست، اما می دانم که گروه پیش تولید را جلو می برد و طبیعتا بیماری کرونا روند پیش تولید را کند کرده است، در هر صورت حضورم در سریال «موسی (ع)» قطعی است اما هنوز درباره زمان فیلمبرداری با من صحبتی نشده است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
بازیگر سریال «یوسف پیامبر (ع)» در همین راستا ادامه داد: من پیشتر با این گروه سابقه همکاری در سریال «یوسف پیامبر (ع)» را داشته ام و طبیعتا همچون گذشته علاقمند به بازی در آثار تاریخی هستم، بازی در این نوع از آثار که تولید آنها به طول می انجامد طبیعتا سخت اما برای شخص من جذاب است.
وی درباره نقش خود در سریال «موسی (ع)» تاکید کرد: در حال حاضر صحبت های اولیه بین من و جمال شورجه صورت گرفته است، یک پلات کوتاه داستانی به من داده شده اما هنوز هیچ صحبتی درباره نقش نشده است، تا آنجا که می دانم گروه فعلا در انتظار فروکش کردن وضعیت کرونایی هستند و پس از آن احتمالا کارها سریعتر پیش میرود.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
بازیگر فیلم ماتریکس ۵۵ ساله شد
- «کیانو ریوز» بازیگر ستاره سینمای هالیوود که در ایران بیشتر برای در فیلمهای همچون ماتریکس و کنستانتین مشهور است امروز شمع تولد ۵۵ سالگی خود را خاموش خواهد کرد. بازیگری که به واسطه ساده زیستی خود از جمله ستاره های محبوب هالیوود به شمار می رود.
«کیانو ریوز» ۲ سپتامبر ۱۹۶۴ از پدری آمریکایی و مادری انگلیسی در بیروت به دنیا آمد. وی برای مدتی در استرالیا و نیویورک زندگی کرد و سپس در کانادا بزرگ شد و در ۱۵ سالگی دبیرستان را ترک کرد تا درس بازیگری بخواند.
با بازی در سریال تلویزیونی کانادایی «واژگون» نخستین گام بازیگریاش را محقق ساخت و سپس از طریق بازی در آگهی کوکاکولا پول نسبتا خوبی بدست آورد.
ریوز در ابتدای کارش و در اکثر نقشهایی که بازی کرده بیشتر در نقش جوانان سر به هوا و کودن یا زبلهای خیابانگرد بوده است و مدتی در این کارها کلیشه شد.
در اکثر نقشهای دوران ابتدای شروع بازیگری شخصیتی بود که در کلامش و حرکاتش پریشانی و بی نظمی موج میزد و جالب اینکه با روحیات او همخوانی عجیبی دارد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید