تولید روزانه ۵۸ هزار تن پسماند در کشور/ مردم و شهرداریها زباله را تفکیک کنند
حسن پسندیده در گفتوگو با میزان گفت: به کلیه روشهای از بین بردن یا کاهش خطرات ناشی از پسماند ها، مدیریت و دفع پسماند گفته میشود که شامل بازیافت، دفع بهداشتی، زباله سوزی، بی خطر سازی و تصفیه است.
وی افزود: پسماند به دو نوعتر شامل باقی مانده غذا و میوه و پسماند خشک شامل کاغذ، پلاستیک، فلزات و شیشه تقسیم بندی میشود.
این کارشناس ارشد حوزه مدیریت پسماند ادامه داد: پسماندهایی که قابلیت استفاده مجدد را داشته باشند، به این معنا که به توان با انجام تغییراتی دوباره آنها را به چرخه مصرف بازگرداند، بازیافت میشوند.
مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مقدمه بازیافت، تفکیک زبالهها در محل تولید است که باید توسط شهروندان انجام شود، اظهار کرد: کارآمدترین روش مدیریت پسماند، بازیافت است. در این زمینه نیازمند مشارکت همگانی و مسئلویت پذیری اجتماعی همه شهروندان هستیم، زیرا برای بازیافت، زباله هایتر و خشک باید از یکدیگر جدا شوند.
وی افزود: همچنین کاهش تولید پسماند از دیگر مشکلات ما است. با آموزش و برنامه ریزی برای تصحیح الگوهای مصرف در راستای کاهش پسماند و استفاده از کالاهایی که با محیط زیست هماهنگ هستند، میتوان میزان پسماند تولید شده را کاهش داد.
پسندیده درباره فواید بازیافت اظهار کرد: استفاده از مواد بازیافتی در چرخه تولید و بازیافت باعث کاهش میزان مصرف انرژی و آب برای تولید مواد اولیه خام میشود.
وی با اشاره به اینکه با بازیافت میتوان میزان آلودگیها در محیط به حداقل رساند، بیان کرد: روزانه ۵۸ هزار تن پسماند شهری در کشور ما تولید میشود که میزان آن سالانه به ۲۱ میلیون تن میرسد.
این مقام مسئول در محیط زبست بیان کرد: در مجموع ۳۵ درصد پسماند خشک هستند که قابلیت بازیافت دارند، اما از این مقدار تنها ۹ درصد بازیافت میشوند که بسیار کم است.
مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همچنین متاسفانه میزان دفن پسماندهای ما در کشور به حداکثر رسیده که باعث آلودگی محیط است.
پسندیده گفت: در حال حاضر قوانین مدیریت پسماند به این شکل است که شهرداریها باید تمام پسماندهای خود را به صورت تفکیک شده جمع آوری کنند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده است.