تصمیم پلیس برای جلوگیری از کلاهبرداری با «رمز پویا»
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از ایجاد یک سیستم جدید با استفاده از دو مرحله دریافت تاییدیه، برای استفاده از رمزهای پویا خبر داد.
- سال گذشته نرخ کلاهبرداریهای اینترنتی افزایش یافت به همین منظور بانک مرکزی با همکاری پلیس، با ایجاد سامانههایی جدید، اقدام به تولید رمزهای یک بار مصرف کرد که تنها برای ۶۰ ثانیه قابل استفاده بودند.
استفاده از رمزهای پویا توانست تا حد زیادی کلاهبرداریهای اینترنتی را کاهش داد، اما پس از چند ماه، مسئولان اعلام کردند حتی در همین ۶۰ ثانیه نیز، کاهبرداری صورت میگیرد.
سرهنگ رامین پاشایی در گفتوگو با میزان گفت: ایجاد رمزهای دوم پویا (یک بار مصرف) توانست کاهش بسیار محسوسی در جرائم فیشینگ ایجاد کند.
وی افزود: اما متاسفانه هنوز عدهای از مردم در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار میشوند، هر چند که این جرائم میزان کمتری نسبت به سالهای گذشته دارد.
این مقام انتظامی اظهار کرد: متاسفانه برخی از مردم بدون آگاهی و دقت وارد سایتهای جعلی شده و با وارد کردن اطلاعات حسابهای بانکی خود، کلاهبرداران را به مقصود خود میرسانند.
سرهنگ پاشایی ادامه داد: در حال حاضر به شهروندان توصیه میکنیم در ۱۵ ثانیه آخر، رمز خود را وارد کنند تا کلاهبرداران فرصت کافی برای هرگونه ارکاب به جرمی را نداشته باشند. همچنین دقت کنند که وارد سایتهای جعلی نشوند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره راهکار جدید گفت: طبق تصمیمات گرفته شده قصد داریم با ایجاد یک سامانه جدید، علاوه بر رمز، یک تاییدیه دیگر برای انجام تراکنشهای بانکی در فضای مجازی اضافه کنیم.
وی درباره جزئیات این طرح افزود: مقرر شده است برای این تاییدیه دو مرحله ای، ابتدا به صورت پیامک از افراد پرسیده شود که قصد انتقال وجه یا هرگونه تراکنش مالی دیگری دارند یا خیر و پس از تاییدیه با پیامک، تراکنش بانکی انجام شود.
این مقام انتظامی در پاسخ به این سوال که این طرح چه زمانی اجرا میشود، ادامه داد: با بانک مرکزی، در حال رایزنی اجرای هرچه سریعتر این طرح هستیم، اما نمیتوانم درباره زمان دقیق آن نظری بدم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *