لبنان؛ رایزنیها برای انتخاب نخست وزیر، اجماع نظر جناحهای مختلف بر روی «مصطفی ادیب»
رایزنی سران سیاسی لبنان در مورد نخست وزیر جدید این کشور از ساعتی پیش در کاخ ریاست جمهوری آغاز شده و خبرها از اجماع نظر جناحهای مختلف بر روی نام مصطفی ادیب حکایت دارد.
به گزارش «لبنان ۲۴ و لبنان فایلز»، روسای پیشین کابینه لبنان از ساعاتی پیش برای آغاز مذاکرات مربوط به انتخاب نخست وزیر جدید این کشور وارد کاخ ریاست جمهوری شدند.
«نجیب میقاتی»، نخست وزیر سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در هنگام ورود به «بعبدا» اعلام کرد «من از مصطفی ادیب برای تشکیل کابینه حمایت میکنم.»
وی افزود «سراسر روز جمعه، نشست بین نخست وزیران پیشین برای انتخاب نخست وزیر جدید در جریان بود و این سعد حریری بود که ادیب را برای تصدی این سمت معرفی کرد.»
«بلال عبدالله»، نماینده پارلمان لبنان و عضو حزب «اللقاء الدیموقراطی» با تاکید بر حضور در این نشست گفت «تصمیم گیری نهایی را به ولید جنبلاط واگذار کرده ایم.»
«سعد حریری»، نخست وزیر اسبق لبنان، نیز در هنگام ورود به کاخ ریاست جمهوری گفت «اولویت ما باید بازسازی بیروت باشد.»
وی افزود «دولت باید به سرعت تشکیل شود و کابینه خود را سریعا معرفی کند.»
«جورج عقیص» از نمایندگان پارلمان لبنان نیز گفت «تلاش بر این است که تصمیم تا پیش از ورود رییس جمهور فرانسه به لبنان اتخاذ شود.»
«تمام سلام»، یکی دیگر از نخست وزیران اسبق لبنان تاکید کرد «این آخرین فرصت برای نجات کشور است؛ من به ادیب رای میدهم.»
برخی از منابع از نامهایی مانند «بهیه حریری»، «سمیر الجسر» و «رشید درباس» به عنوان نامزدهای نخست وزیری نام میبرند.
از طرف دیگر شبکه الجزیره از موافقت «جنبش آزاد میهنی»، «حزب الله»، «امل» و «المستقبل» با نامزدی «مصطفی ادیب»، برای تصدی نخست وزیری حکایت دارد.
این در حالی است که «القوات اللبنانیه» به ریاست «سمیر جعجع» از نخست وزیری «نواف سلام» حمایت میکنند.
همچنین گزارشهای غیر رسمی از تماس «امانوئل مکرون»، رییس جمهور فرانسه، با «ولید جنبلاط» و «سمیر جعجع» برای جلب حمایتشان از نخست وزیری «ادیب» حکایت دارند.
ضمن این که «سعد حریری»، روز گذشته در تماس با «فواد سینیوره» و «نواف سلام» خواستار حمایت آنها از نخست وزیری «ادیب» شده بود.
«مصطفی ادیب» پیشتر سفیر لبنان در «برلین» بوده است.
«حسان دیاب»، نخست وزیر پیشین و رییس کابینه پیشبرد امور فعلی لبنان در پی انفجار بندر بیروت در ۴ آگوست (۱۴ مرداد) و بالا گرفتن اعتراضها به عملکرد کابینه اش ناچار به استعفا شد.
«میشل عون»، رییس جمهور لبنان شب گذشته تحقیقات در مورد انفجار مذکور را محرمانه خواند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *