صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فراتر از یک جنایت؛ آموزش نظامی انگلیس به قاتلان یمنی‌ها

۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۱۴۵۹
حمایت انگلیس از کشورهای متجاوز و گروه‎های تروریستی با وجود اعتراض شدید نهاد‌های حقوق بشری همچنان ادامه دارد.

خببرگزاری میزان - با وجود اعتراض شدید نهاد‌های مستقل حقوق بشری، آموزش نظامی انگلیس به نظامیان سعودی، بحرینی و اماراتی جهت کشتار و نسل کشی یمنی‌ها ادامه دارد.

این آموزش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که هر روزه ده‌ ها مسلمان یمنی بر اثر بمباران جنگنده‌های سعودی و اماراتی، جان خود را مظلومانه از دست می‌دهد.

در این میان، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، و سران حزب محافظه کار نه تنها اقدامی در راستای توقف این روند صورت نمی‌دهند، بلکه حمایت تسلیحاتی و آموزشی از نظامیان سرکوبگر و کودک کُش سعودی را به صورت مستمر در دستور کار خود قرار داده اند.

افشاگری جدید علیه انگلیس

اخیرا نشریه ایندپندنت در گزارشی فاش کرد که انگلیس در حال کمک به آموزش نظامی ده‌ها کشوری است که به نقض جدی حقوق بشر می‌پردازند.

۱۷ کشور از فهرست دیده بان حقوق بشر دفتر امور خارجه از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ از نیرو‌های مسلح انگلیس دستورالعمل‌های آموزشی گرفته‌اند.

این فهرست کشور‌هایی را نشان می‌دهد که انگلیس در ظاهر از بابت مسائل حقوق بشری در مورد آنها نگرانی دارد.

نکته قابل تامل اینکه وزرای انگلیسی پذیرفته اند که نیرو‌های مسلح این کشور از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ به کشور‌هایی خدمات آموزش نظامی داده‌اند که در فهرست دیده بان حقوق بشر کشور‌های مشترک‌المنافع قرار دارند.

حتی نام رژیم اشغالگر قدس نیز در این فهرست سیاه مشاهده می‌شود.

عربستان سعودی، بحرین، بنگلادش، کلمبیا، مصر، سومالی و سودان از جمله کشور‌های دیگری هستند که در این لیست قرار دارند.

همان گونه که مشاهده می‌شود میان سیاست‌های اعلامی انگلیس در زمینه حقوق بشر و سیاست‌های علنی این کشور در حمایت از جنایت و نسل کشی تناقضی عامدانه و آشکار وجود دارد.

انگلیس از جمله کشور‌هایی است که وقوع جنگ و ناآرامی در دیگر نقاط دنیا را دستمایه و بهانه‌ای برای افزایش صادرات تسلیحاتی خود و آموزش پرهزینه نیرو‌های سرکوبگر آن کشور‌ها قرار می‌دهد.

این روند، مدتهاست در عرصه امنیت و سیاست خارجی انگلیس حاکم است.

در این معادله، میان دو حزب سنتی انگلیس یعنی حزب کارگر و محافظه کار که از مدت‌ها قبل قدرت را در لندن در دست دارند، تفاوتی وجود ندارد.

آموزش تک تیراندازی به نیرو‌های بحرینی!


یکی از سخت‌ترین جنایات انگلیس، آموزش تک تیراندازی به سربازان بحرینی (با هدف کشتار انقلابیون این کشور) بوده است.

انگلیس برای سربازان بحرین دوره‌های آموزشی تک‌تیراندازی گذاشت که در تجمعات صلح‌آمیز ۲۰۱۸ مورداستفاده قرار گرفت، به‌ طوری‌ که به گزارش دیده بان حقوق بشر سازمان ملل عملاً تمام نیرو‌های مخالف حکومت را حذف کردند.

ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود. انگلیس همچنین به نیرو‌های عربستان سعودی آموزش استفاده از جت جنگی و تجهیزات تاکتیکی را در شرایطی داده است که این کشور در بمباران هوایی یمن دخالت داشته و به گفته سازمان ملل و سازمان‌های امداد یک فاجعه انسانی عظیم به بار آورده است.

حتی انگلیسی‌ها به خلبانان سعودی آموزش داده اند که چگونه مناطق غیر نظامی را هدف قرار داده و حتی مجالس عروسی و عزای یمنی‌ها را بمباران کنند.

نکته جالب توجه اینکه مقامات دولت انگلیس، برخی از این کشور‌ها را رسما ناقض حقوق بشر می‌خوانند و از سوی دیگر، رسما به آموزش نظامی نیرو‌های آن‌ها در راستای مقابله با مردم می‌پردازند!

در واقع انگلیس به آموزش نظامی اکثر کشور‌هایی مبادرت ورزیده که در فهرست دیدبان حقوق بشر خودش قرار دارند، یعنی ۱۷ کشور از ۳۰ کشوری که خودش آنها را «کشور‌های اولویت‌دار حقوق بشری» نامیده است.

برخی کشور‌ها مانند امارات نیز با  وجود جنایات متعدد خود در یمن و منطقه اساسا در لیست سیاه حقوق بشری انگلیس قرار نگرفته اند!

وعده دروغین وزیر دفاع انگلیس


وزارت دفاع انگلیس پس از افشای این موضوع مدعی شده است که تمامی آموزش‌های در دست اقدام در کشور‌های خارجی را مورد بازنگری قرار خواهد داد.

با این حال بر همگان مسجل است که چنین ادعایی کاملا پوچ و بی معناست!

مقامات انگلیسی اساسا اراده‌ای برای قطع حمایت‌های مستمر نظامی، آموزشی و تسلیحاتی خود به کشور‌های ناقض حقوق بشر ندارند، زیرا ایجاد ناامنی و آشوب در سرتاسر دنیا، پروژه‌ای امنیتی و اقتصادی برای لندن محسوب می‌شود.

انگلیس از ایجاد هر گونه بحرانی در هر نقطه از جهان استقبال می‌کند، زیرا در سایه آن بحران، می‌تواند هم منافع تسلیحاتی و اقتصادی خود را تامین کند و هم مداخله سیاسی خود در آن متاطق را توجیه کند.

این همان رویکرد و روندی است که از قرن گذشته تاکنون به صورت خاص شاهد آن بوده ایم.

جنایت انگلیسی‌ها محرز است


«اندرو اسمیت»، عضو کارزار مبارزه با تجارت اسلحه در خصوص افشاگری‌های اخیر علیه دولت انگلیس می‌گوید «وضعیت حقوق بشر در بسیاری از این کشور‌ها هولناک است و خیلی از آنها سابقه اقدامات وحشیانه و تجاوز بین‌المللی دارند؛ انگلیس با آموزش وهمکاری با حاکمان ستمگر و ناقضین حقوق بشر خود را در جنایاتی که این کشور‌ها مرتکب می‌شوند شریک می‌کند.»

«اسمیت» و بسیاری از کارشناسان معتقدند که باید به این دورویی پایان داد و مشخص کرد انگلیس به کدام نیرو‌ها آموزش نظامی داده و کدام‌یک از این کشور‌ها مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند.

با این حال وی و دیگران به خوبی می‌دانند که انگلیس هرگز چنین شفاف سازی و اقدامی را صورت نخواهد داد!

همان گونه که اشاره شد، ایجاد بحران و ناامنی و کسب منافع راهبردی، تاکتیکی و نظامی و اقتصادی در جریان این منازعات، سیاست اصلی و کلان لندن در نظام بین الملل محسوب می‌شود.

از این رو بر خلاف آنچه وزارت دفاع انگلیس وعده داده است، شاهد استمرار حمایت انگلیس از دولت‎های مرتجع و گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره بوده و خواهیم بود.

کارشناسان و تحلیلگران مسائل امنیتی در جهان متفق القول هستند که تاسیس و استمرار حیات گروه متوحش داعش، یکی از اقداماتی بوده است که دولت‌های انگلیس و آمریکا و رژیم سعودی، با همکاری یکدیگر صورت داده و همچنان از اصلی‌ترین حامیان این گروه محسوب می‌شوند.

بدون شک در این خصوص اسناد بیشتری افشا خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *