بشر از فاجعه هیروشیما و ناکازاکی درس می گیرد
خبرگزاری میزان: هفتاد سال و یک روز از فاجعه بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن توسط آمریکایی ها می گذرد و در این سال ها تاکنون جهان شاهد جنگ و کشتار و تجاوز متجاوزان بوده است و اینک نیز مردم یمن هر نظاره گر کودک کشی توسط عربستان هستند. بشر از این فجایع درس می گیرد؟
ده ها هزار نفر در بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی جان باختند و هنوز هم بنا به آمار هر سال ۳ هزار ژاپنی از تبعات بجای مانده از آن جان می سپارند.
کازومی ماتسویی، شهردار هیروشیما در مراسم امروز گفت: «امیدوارم دولت ژاپن در خط مقدم گفتگوها (خلع تسلیحات هسته ای) پلی باشد بین ملت های با قابلیت توان هسته ای و ملت های فاقد توان هسته ای. پیشنهاد می کنم هیروشیما مکانی باشد برای شروع این گفتگوها.»
مراسم دیروز در حالی صورت گفت که دولت شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در صدد تغییر قانون اساسی است که می تواند برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم به غیبت نظامی ژاپن در منازعات و جنگ ها پایان دهد، خیزی که اغلب ژاپنی ها آن را دهن کجی به تاریخ می دانند.
یکی از بازماندگان حمله اتمی آمریکا به ژاپن که در آن زمان تنها چهار سال داشت از تبعات دو انفجار فاجعه بار در سالهای پس از جنگ گفت: در سال های پس از بمباران اتمی صحنه های وحشتناکی را دیده ام، آنانی که صورت هایشان نابود شده بود یا آنهایی که دستانشان را از دست داده بودند. کلمات توصیف کننده آنچه به چشم خود دیده ام، نیست.»
بر خلاف تسلیحات های شیمیایی و بیولوژیک تولید تسلیحات هسته ای امروزه مشمول ممنوعیت کامل نیست، خطری که همچنان بر حیات نوع بشر سایه انداخته است.
آیا نوع بشر از فاجعه تلخ هیروشیما و ناگازاکی و دو جنگ جهانی خانمانسوز درس خود را فرا گرفته است؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *