صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار نسبت به وقوع زلزله خاموش در شهر تهران

۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۵۱۱۲۴
یک کارشناس محیط زیست نسبت به وقوع زلزله خاموش در شهر تهران هشدار داد و گفت: مساله فرونشست در تهران جدی است و باید فکر اساسی درباره آن انجام شود.

محمد حقانی در گفت‌وگو با میزان نسبت به خطر فرونشست در تهران و دیگر استان‌های کشورمان هشدار داد و گفت: مساله فرونشست‌ها با کم شدن آب در سفره‌های آب زیرزمینی ارتباط مستقیم دارد چراکه در داخل زمین آبخوان‌هایی به صورت بیضی و کروی وجود دارند که در این محل‌ها آب جمع می‌شود و تعداد آن‌ها در داخل زمین بسیار است.

وی ادامه داد: وقتی که مدیران شهری بدون برنامه و توجه به طرح‌های تفصیلی و یا حتی نظر برنامه‌ریزان جامعه مرتب به توصیه به ساخت و ساز می‌کنند و با زیاد شدن جمعیت مصرف آب بالا می‌روند، این مساله منجر به فرونشست‌ می‌شود.

این کارشناس محیط زیست خاطرنشان کرد: بسیاری از آبخوان‌ها توسط چاه‌های عمیق و نیمه عمیق که در نقاط مختلف زده می‌شوند، از منابع آبی آنان کاسته می‌شود و با بی رویه انجام شدن این مساله شاهد فرونشست در نقاط مختلف می‌شویم.

حقانی تصریح کرد: در این شرایط مردم مقصر نیستند و برنامه‌ریزان کشوری و شهری باید به این مساله توجه کنند که بدون توجه به ظرفیت‌های محیط‌زیست و مقدار آب موجود در زیرزمین‌ها و داخل زمین اجازه ساخت بلندمرتبه‌ها را می‌دهند که این مساله آسیب جدی را به محیط‌زیست می‌زند.

وی ادامه داد: از سوی حفاری‌های متعددی که در دل زمین صورت می‌گیرد که این مساله آبخوان‌ها را با مشکل اساسی روبه‌رو می‌کند در نتیجه وقتی آبخوانی از منابع آبی خالی شود، با فرونشست روبه‌رو می‌شویم.

این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: این مساله یک هشدار جدی است و باید بدانیم که تهران بعد از پایتخت کشور مکزیک بیشترین فرونشست در طول سال دارد و ما هرساله شاهد فرونشست ۳۶ سانتی‌متری زمین هستیم که عمده این مساله به برداشت بی رویه آب و خراب کردن قنات‌ها برمی‌گردد.

حقانی تصریح کرد: آب‌هایی که مردم از چاه‌های سطحی مورد استفاده قرار می‌دهند و تعداد آن خیلی نیست تاثیر چندانی در بروز فرونشست ندارد بلکه این چاه‌های عمیق و نیمه عمیق هستند که برای تامین آب آشامیدنی و خارج از ظرفیت زیست محیطی شهر تهران باعث فرونشست‌ها می‌شوند.

این کارشناس محیط زیستی تصریح کرد: یکی از راهکار‌های این مساله این است که از مصرف بی رویه آب از این چاه‌ها جلوگیری شده و سازمان حفاظت از محیط زیست نباید اجازه چنین کاری را بدهند چراکه منابع آب زیرزمینی تهران محدود است و اگر به فکر آن نباشیم تبعات جبران ناپذیری دچار تهران می‌شود.

حقانی ضمن هشدار وقوع این زلزله خاموش در شهر تهران تصریح کرد: همه باید در مصرف صرفه جویی انجام دهیم، اما مهمترین مساله در بروز فرونشست‌ها برداشت بی رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی است که باید برای آن فکری اساسی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *