صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قیمت پایین انرژی زمینه ساز رشد بی رویه مصرف در کشور

۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۶۵۰۶۷۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس انرژی گفت: قیمت ارزان انرژی در کشور فضا جامعه را به سمت رقابت برای مصرف بیشتر برده است به گونه که این فرهنگ مصرف گرایی طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
امیر شریفی کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با میزان با اشاره به طرح دولت برای رایگان کردن هزینه برق اظهار کرد: ایجاد مشوق و رایگان کردن برق از سوی دولت به منظور تغییر سبک مصرف برق در کشور است که از سال‌های گذشته به دلیل قیمت ارزان آن با مصرف بی رویه مواجه شده است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: قیمت برق مانند برخی دیگر از حامل‌های انرژی با سوبسید به مردم واگذار می‌شود و فرهنگ سازی مصرف برق برای مردم توجیه اقتصاد ندارد.

وی افزود: در نظر داشته باشید بخشی عمده رعایت الگوی مدیریت مصرف به قیمت نهایی محصول مربوط می‌شود و نمی‌توان از یک طرف قیمت محصول را پایین نگه داشت و از سوی دیگر از مصرف کنندگان خواست الگوی مصرف را رعایت کنند.
شریفی عنوان کرد: قیمت ارزان انرژی در کشور فضا جامعه را به سمت رقابت برای مصرف بیشتر برده است به گونه که این فرهنگ مصرف گرایی طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به روش‌های کاهش مصرف برق، بیان کرد: استفاده از لامپ‌های ال‌ای دی و کم مصرف باید در اولویت قرار گیرد به طور متوسط به لامپ رشته‌ای ۱۰۰ وات نزدیک ۶ برابری یه لامپ ال‌ای دی با روشنایی مشابه استفاده می‌کند.
وی تصربح کرد: لامپ‌های ال‌ای دی به مراتب با روشنایی بیشتری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای برخودار هستند و گرما کمتری را تولید می‌کنند گه این موضوع در کاهش مصرف انرژی تاثیرگذار است و از سوی دیگر الودگی لامپ‌های رشته‌ای نیز برای محیط زیست بیشتر است.

شریفی عنوان کرد: درسال‌های گذشته طرحی آغاز شد که در آن تعویض لامپ‌های رشته‌ای با لامپ‌های کم مصرف و ال‌ای دی صورت می‌گرفت احرای این طرح کمک شایانی را برای مدیرت مصرف داشته است.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بحث دیگر در مدیریت مصرف برق تعویض کولر‌های فرسوده است که از سال گذشته مطرح شده، اما به دلیل کمبود بودجه به سال آینده محول شد با توجه به سهم ۲۳ هزار مگاواتی سیستم‌های سرمایشی، تعویض کولر‌های فرسوده که مصرف بالایی را نیز دارند می‌تواند نقش مهمی در کاهش پیک مصرف برق داشته باشد.

وی بیان کرد: پیش از تولید وسایل برقی و واردات این گونه کالا‌ها باید میزان مصرف برق آن بررسی شود و برچسب بازدهی نیز برای آگاهی مصرف کننده از میزان مصرف نصب شود و تولیدکنندگان موظف به رعایت تولید کالای کم مصرف شوند.

شریفی بیان کرد: استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات غیر پیک نیز می‌تواند هزینه برق را کاهش دهد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *