صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجيد مجيدى: موضوع محرم و عاشورا مرز نمی‌شناسد

۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹:۲۷
کد خبر: ۶۵۰۵۸۴
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
كارگردان فیلم کوتاه «سوگ در خانه» گفت: موضوع محرم و عاشورا مرز نمی‌شناسد و حتی از ادیان هم عبور می‌کند. من در کشورهایی مثل هند در ادیان مختلف دیدم که نسبت به ساحت مقدس آقا اباعبدالله چطور ارادت دارند. این نشات گرفته از وجوه مختلف ایشان است که مصداق یک انسان کامل و مطلق است. این ابعاد و وجوه اخلاقی و انسانی به قدری گسترده است که همه مرزها را درمی‌نوردد.

- نشست مطبوعاتی رویداد فیلم کوتاه «سوگ در خانه» با حضور مجید مجیدی مدیر این رویداد در محل موسسه خیریه فرهنگی راه ایمان برگزار شد.

مجید مجیدی در ابتدای این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری «اباعبدالله حسین (ع)» درباره ضرورت برگزاری رویداد «سوگ در خانه» گفت: «در شرایط شیوع کرونا و در این ایام که هر سال با شور و شعف خاصی برگزار می‌شد، به فکر افتادیم که به طور طبیعی نمی‌توانیم این روزها را مثل سال‌های قبل در حسینیه‌ها و تکایا و دسته‌های عزاداری بگذرانیم. از سوی دیگر همیشه فکر می‌کردم به قدری این ایام ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های نمایشی و فرهنگی دارد که جای کار بیشتری دارد و همیشه افسوس می‌خوردم که چرا از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف هنر استفاده نکردیم. در حوزه‌های تجسمی و نمایشی آثاری داشتیم اما کمتر مثل کارهای استاد فرشچیان در حوزه مینیاتور که «عصر عاشورا» معروفترین آنها است ماندگار شدند و حق مطلب آن‌طور که باید به دلیل گستردگی این حوزه، هنوز ادا نشده است.»

وی در ادامه گفت: «موضوع محرم و عاشورا مرز نمی‌شناسد و حتی از ادیان هم عبور می‌کند. من در کشورهایی مثل هند در ادیان مختلف دیدم که نسبت به ساحت مقدس آقا اباعبدالله چطور ارادت دارند. این نشات گرفته از وجوه مختلف ایشان است که مصداق یک انسان کامل و مطلق است. این ابعاد و وجوه اخلاقی و انسانی به قدری گسترده است که همه مرزها را درمی‌نوردد. ما فکر کردیم این ایام شیوع کرونایی فرصت خوبی است که به این ابعاد مختلف بپردازیم و این روزها را تبدیل به لحظات و تصاویر به یادماندنی کنیم تا در تاریخ ماندگار شود.»

مدیر رویداد «سوگ در خانه» با بیان این نکته که به هر حال کرونا آمده و خواهد رفت ولی این ایام در تاریخ ملی و محرمی ما ثبت شود گفت: «از آنجایی که در ستاد کرونا و خود مراجع و کسانی توصیه کردند که این امر عزاداری فراموش نشود و عزاداری‌ها در خانه برگزار شود. ما احساس کردیم فرصت مناسبی برای بروز خلاقیت‌های فیلمسازان است.»

مجیدی سپس با دعوت از همه فیلمسازان خصوصا جوان‌ها گفت: «ساخت فیلم در شرایط محدودیت باعث بروز خلاقیت می‌شود. روایت یک قصه کوتاه در یک لوکیشن کوچک با شخصیت‌های محدود و یک روایت جذاب. ما به اثری توجه خواهیم کرد که دارای دیدگاه و نظر و خلاقیت باشد. این بحث خلاقیت خیلی مهم است.»

وی در ادامه گفت: «برای مثال ما همه این تجربه را در این ایام کرونایی داشته‌ایم که پدربزرگ‌ها مادربزرگ‌ها را نتوانسته‌ایم ببینیم و بیشتر به صورت تصویری با آن‌ها ارتباط گرفتیم. چند نفر از بچه‌های فامیل تصمیم می‌گیرند پرچمی را بر در خانه آن‌ها نصب کنند و یک عزاداری راه بیندازند. یا می‌گفتند درخت توتی مقابل پنجره منزلی بوده که هر سال در فصل زمستان آن را هرس می‌کردند تا نقطه دید را نگیرد، امسال به دلیل شیوع کرونا نشده و نقطه دید را گرفته است، خود پدربزرگ و مادربزرگ شکایت می‌کردند که امسال چگونه عزاداری را به تماشا بنشینیم. بچه‌هایشان تصمیم گرفتند این شاخه‌ها را کنار بزنند تا آن‌ها بتوانند عزاداری را نگاه کنند، آن‌ها بیشتر در خانه بودند و این موضوعات دستمایه خوبی برای کار ما بود. اینکه ما گفتیم امکانات تخصصی لازم نیست به این معنا نیست که نوع نگاه ابتدایی باشد ما می‌خواستیم فقط سهولت در ساخت باشد.»

کارگردان «خورشید» بیان کرد: «سطح توقع ما بالاست چون این موضوع برای ما مهم است امیدوارم آثاری که به ما می‌رسد درخور باشد و این حرکتی که توسط این موسسه آغاز کرده‌ایم در سال‌های آینده بتوانیم ادامه بدهیم.»

در ادامه این نشست محمد رهبر دبیر رویداد «سوگ در خانه» با بیان اینکه موسسه خیریه راه ایمان هم فرهنگی است و هم خیریه گفت: «از آنجایی که این موسسه تحت اشراف دفتر تهران آیت‌الله سیستانی است و ایشان تاکید بر روضه‌های خانگی داشتند تصمیم گرفتیم این رویداد را برگزار کنیم.»

وی درباره فیلم‌های برتر این رویداد گفت: «۴۰ فیلم تا اربعین انتخاب می‌شود و با شرکت نماوا این فیلم‌ها را به نمایش خواهیم گذاشت و از فیلمی که بیشترین بازخورد را بگیرد به عنوان انتخاب مردمی تقدیر خواهیم کرد. محدودیتی در نوع دوربین نداریم و کیفیت آثار برایمان مهم است.»

محمد رهبر دوازدهم آبان شب ولادت حضرت رسول اکرم(ص) را زمان اختتامیه این رویداد عنوان کرد و گفت: «با توجه به وضعیت کرونا در آن تاریخ نوع برگزاری اختتامیه را اعلام خواهیم کرد.»

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *