صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لبنان و حرکت به سمت خروج از طوفان مصائب

۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۵۰۵۳۲
لبنان برای خروج از بحران‌هایی که پیش روی خود دارد باید به سوی اتحاد و یکپارچگی حرکت کند.
خیابان‌های «بیروت»، پایتخت لبنان در روز‌های نخست پس از انفجار مهیب ۴ آگوست (۱۴ مرداد) در بندر این شهر، شاهد حضور یکپارچه مردمی بود که در حرکتی خودجوش و بدون توجه به تفاوت ها، به پاکسازی خیابان‌ها پرداختند.
 
اقدامی ساده که باید دستورالعمل سیاستمداران این کشور قرار بگیرد؛ چراکه لبنان این روز‌ها بیش از هرچیز دیگری به وحدت و یکپارچگی برای خروج از طوفان مصائب مبتلابه نیاز دارد.
 
«عروس خاورمیانه» در سال‌های اخیر با بحران اقتصادی گسترده‌ای مواجه شده که در فساد سه دهه‌ای سران لبنانی ریشه دارد.
 
این بحران اقتصادی از سال گذشته، سبب برگزاری اعتراض‌های خیابانی مکرری شد که در نهایت به استعفای کابینه «سعد الحریری» منجر شد.
 
برکناری الحریری به نوبه خود چالش کابینه‌ای را رقم زد که چند ماه به درازا انجامید اما در نهایت با انتخاب «حسان دیاب» به عنوان نخست وزیر، پایان یافت و به نظر می‌رسید که لبنان به ساحل آرامش رسیده و فرصت انجام رایزنی‌ها برای حل بحران اقتصادی را یافته است.
حرکت کج دار و مریز لبنان در این مسیر ادامه داشت تا اینکه انفجار مهیب بندر بیروت رخ داد و همه امید‌ها را خاکستر کرد.
 
این کشور که در جریان اعتراض‌ها شاهد مداخله بازیگران خارجی عربی و غربی برای سوءاستفاده از بحران موجود بود، در روز‌های پس از انفجار بیروت نیز با معضل مداخلات خارجی مواجه شد؛ ضمن اینکه لبنان در ماه‌های اخیر با تعرض گاه و بیگاه رژیم صهیونیستی نیز مواجه بود.
 
این مداخله‌ها نه تنها گره ای از مشکلات لبنان باز نمی‌کنند، بلکه سبب پیچیدگی بیشتر این بحران می‌شوند و روند حل و فصل بحران را با چالش‌های مختلف و متعددی روبرو می‌کنند.
 
یکی از مهم‌ترین ابزار‌های بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مداخله کننده در امور داخلی لبنان، آشفتگی‌های پس از انفجار است.
 
این مداخله‌ها را می‌توان به شکل تلاش برای کمک‌های مالی با هدف نفوذ، شایعه پراکنی در مورد وقوع انفجار‌های دیگر، برپایی اعتراض‌های خیابانی ساختگی، تلاش برای تفرقه افکنی در میان احزاب و گرو‌های لبنانی ... مشاهده کرد.
 
مهم‌ترین مورد تفرقه افکنی‌ها نیز تلاش برای ارائه چهره‌ای مخدوش از «حزب الله» است؛ این اقدام‌ها در حالی صورت می‌گیرد که دولت لبنان حمایت و البته نیاز خود به کمک‌های حزب الله را همواره مورد تاکید قرار داده و کارنامه اقدام‌های اجتماعی این گروه مقاومتی نیز نشان می‌دهد که اتهام‌های وارد شده، کاملا نادرست هستند.
 
به نظر می‌رسد تنها راه حل موجود برای لبنان، تاسی سیاستمداران این کشور از اقدام شهروندانش در پاکسازی خرابی ناشی از انفجار بیروت از طریق وحدت است.
 

برچسب ها: لبنان میشل عون

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *