صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فقهی زاده : فعالیت های قرآنی با هدف فرهنگ سازی انجام شود

۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۵:۰۲
کد خبر: ۶۵۰۵۳۰
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فوق العاده کمیسیون تبلیغ و ترویج بر لزوم فعالیت های قرآنی با هدف فرهنگ سازی در جامعه تاکید کرد.

خبرگزارى ميزان - طبق اعلام روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در جلسه فوق العاده کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی با موضوع اولویت پیشنهادی کاری فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی تا پایان دولت دوازدهم با دو موضوع طرح ملی تامین محتوای قرآنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و تدوین و اجرای برنامه جامع عملیاتی توسعه فرهنگ وقف در امور قرآنی و همچنین تدوین و اجرایی سازی برنامه ملی نظام سازی قرآنی به ویژه در حوزه تبلیغ و ترویج سه شنبه مورخ ٤ شهریور ماه ١٣٩٩ برگزار شد.در این نشست دکتر فقهی زاده گفت : دغدغه های ما مشترک است اما در این جا توجه خاص به اهمیت روش مهم است . روش مند بودن برنامه ها بسیار مهم است، اما نه استفاده از هر روشی؛ زیرا برخی روش ها ممکن است نسنجیده و بررسی نشده و برخاسته از نگرش های نفسانی باشد. بنابراین باید بدانیم در انجام امور قرآنی با چه روشی می خواهیم پیش برویم. در این میان همدلی و وحدت و روش های رسیدن به آن هم مهم است. بنابراین باید راه رسیدن به وحدت را درست انتخاب کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه باید مفاهمه قانونی و استفاده از ظرفیت‌های موجود را خیلی جدی بگیریم : گفت و گو همراه با حسن ظن متقابل راهکار مهمی است که در حال توسعه است و انس و همدلی ما هم نسبت به دو سال قبل بیشتر شده است.

فقهی زاده در ادامه افزود: تشکیل این جلسه با هدف آسیب شناسی و شناسایی اولویت های کاری کمیسیون و تمامی دستگاه های مرتبط کشوری تا پایان دولت دوازدهم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر در رشته های قرآنی خطوط محتوایی قرآنی و اهل بیت نسبت به اوایل انقلاب بسیار جدتی تر شده و این نشان از توجه به قرآن و فعالیت های قرآنی در کشور است.

وی افزود: همچنین لازم است محتواهای خلاصه و گویا و موثر قرآنی برای ارائه در حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه تهیه شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: فعالیت های قرآنی باید با هدف فرهنگ سازی انجام شود و در جزئیات کارها به این موضوع توجه داشته باشیم. بنابراین تغییر فرهنگ به تغییر رفتار نیاز دارد و توجه به این موضوع هم ضروری است.

در ابتدای این جلسه محمد مهدی عزیززاده رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور، گفت: هدف از برگزاری این جلسه تعیین اولویت های کاری کمیسیون تا پایان دولت دوازدهم و طرح ملی تامین محتوای قرآنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و تدوین و اجرای برنامه جامع عملیاتی توسعه وقف در امور قرآنی است.

در ادامه این جلسه به بررسی اصلاح ساختار و تفکیک ماموریت دستگاه ها و نهادهای دارای تکلف در حوزه قرآن پرداخته شد و برخی اعضا نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه بیان کردند.

در بخش پایانی این جلسه، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع‌بندی مباحث گفت: از آغاز دهه هشتاد، این گرایش و تمایل در مراکز علمی و دانشگاهی به وجود آمد که گامی فراتر از علوم قرآنی برداشته شود و از عرصه مقدماتی به عرصه بازتر، مؤثرتر و سودمندتر که عرصه آموزه‌ها و معارف قرآن کریم باشد، منتقل شویم. خوشبختانه در سال‌های کوتاهی این به نتیجه رسیده است. در حال حاضر در رشته‌های دانشگاهی که بخش علمی فعالان قرآنی کشور هستند، بحث معارف و خطوط محتوایی قرآن کریم و مکتب اهل بیت(ع) بسیار جدی‌تر از ۲۰ سال اول انقلاب اسلامی است.
دکتر فقهی‌زاده بیان کرد: فعالیت‌های ظاهری مربوط به قرآن کریم، دروازه ورود بوده و به همین جهت بسیار مهم است،. کسی که این فعالیت‌ها را کوچک بشمارد، به هیچ وجه شناخت و درک درستی از فعالیت‌های قرآنی ندارد. مقصد نهایی اما بحث‌های معارفی و محتوایی است و عرضه اینها در قالب هنری و رسانه‌ای جدید مؤثر است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: : می‌توانیم در طرح مطالعاتی دوم بخشی را برای شناسایی و انتخاب محتوای مناسب در نظر بگیریم. در کنار این، کارهای تکمیلی انجام و محتواهای کوتاه و گویا برای اراده مؤثر در قالب هنری و رسانه‌ای پیشنهاد شود. بنابر این مشخصاً خروجی این جلسه تعریف دو پروژه مطالعاتی است که با مشارکت دستگاه‌های متعدد صورت گیرد تا بتوانیم تا پایان سال ۹۹ به یک نتیجه مطلوب برسیم.

انتهاى پيام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *