صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر کشور: با دادن هویت مستقل به مناطق، کدگذاری می تواند در برنامه ریزی ها و اقدامات بسیار موثر باشد

۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵:۴۰
کد خبر: ۶۵۰۳۵۴
وزیر کشور ضمن رونمایی از طرح کدگذاری عناصر و واحد‌های تقسیمات کشوری گفت: اگر بتوانیم به مناطق از نظر برنامه ریزی و اقتصادی و تجاری هویت مستقل بدهیم، این کدگذاری‌ها و این نوع عملیات در نوع برنامه ریزی و اقدامات ما می‌تواند بسیار موثر باشد.

- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز در آیین رونمایی از طرح کدگذاری عناصر و واحد‌های تقسیمات کشوری ضمن عرض تسلیت ایام محرم و آرزوی قبولی عزاداری ها، گفت: مسأله‌ای که امروز مطرح شد، مسأله مهمی است و از سال ۶۲ تکلیف قانونی بوده و تاکنون ادامه پیدا کرده است، زیرا کار مشکلی بود. به هرحال بیش از ۱۳۰ هزار نقطه که تاکنون تعیین تکلیف شده و ادامه هم دارد. مجموعه‌ای از داده‌ها و اطلاعات و نوع نگاه و تعریفی که دستگاه‌های مختلف به نوبت خدمات می‌دهند، جمع‌آوری می‌شود که این یکپارچه سازی همه دستگاه‌ها در انجام وظایف و ماموریت‌ها و متناسب با تعریف واحدی که نهایتا تبدیل به کد و در اصل شناسنامه می‌شود، کار طاقت فرسایی است.

وزیر کشور عنوان کرد: مسأله مرز و حدود، جزء موضوعاتی است که ناگزیر از رعایت آن در همه زمان‌ها بوده‌ایم. تغییر در محدوده‌ها و مرز‌ها میان کشور‌ها حتی در حد یک متر موجب جنگ و خونریزی و درگیری‌های وسیع شده است. موضوعات مرزی و اهمیت و ارزش مرز، حتی از مباحث سیاسی فراتر رفته و در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی گنجانده شده است.

وزیر کشور با بیان اینکه فارغ از مرز بین کشورها، در داخل هم با مرز‌ها مواجه هستیم، گفت: در زمان‌های مختلف با توجه به اهداف و تعاریف موجود، تعیین حدود مرز‌ها در مناطق مختلف کشور با توجه به اهمیت و ارزشی که در آن زمان نسبت به موضوعی وجود داشته، انجام می‌شده است. زمانی شاید هدف مرزبندی در داخل کشور سیاسی و تعیین حدود قدرت بوده است و حکام نواحی مختلف موظف به حفاظت و نگهبانی از منطقه خود بودند که جز مایملک آن‌ها حساب می‌شد، بین مناطق و تعیین حدود و مرز میان آن‌ها دارای ارزش بسیار بالایی بوده‌اند و در طول تاریخ، در بسیاری موارد میان ایلها، خان‌ها و قبایل جنگ و درگیری بوده است.

وی تاکید کرد: این موضوع صرفا در کشور ما نبوده و اگر تاریخ اروپا را بخوانیم پر از این نوع جنگ‌ها و خونریزی‌ها حتی در داخل محدوده جغرافیایی یک کشور بوده است.

رحمانی فضلی بیان کرد: زمانی که بحث حکومت‌ها و دولت‌ها و برنامه ریزی‌های متمرکز مطرح می‌شود و قدرت مرکزی شکل می‌گیرد که باید کل کشور را مدیریت کند، نوع نگاه‌ها عوض می‌شود، یعنی نظام متمرکز اداری یا بودجه و سایر خدمات باید به اقصی نقاط کشور برسد. پس بحث خدمات‌رسانی و توزیع منابع و امکانات مستلزم این است که حتماً این تقسیم بندی‌ها داخل کشور انجام شود.

وی ادامه داد:، اما گاهی در مقام عمل این تقسیم بندی‌ها از حوزه امنیتی، انتظامی و سیاسی خارج و به سمت مسائل فرهنگی می‌رود. در ادغام، تبدیل و ارتقای واحد‌های تقسیماتی مانند روستا، شهر و شهرستان با اختلافات زیادی روبرو می‌شویم و تنش‌ها و مسائل امنیتی در نتیجه آن رخ می‌دهد.

وزیر کشور تصریح کرد: حساسیت‌ها روی مناطق و نحوه تقسیمات و اجرای حدود و مرز‌ها در بسیاری از موارد به به فرهنگ و حتی جزئی از فرهنگ منطقه تبدیل می‌شود. وقتی در تقسیمات کشوری می‌خواهیم کاری انجام دهیم اولین مسأله که به دنبالش هستیم این است که آیا از نظر اجتماعی فضا مناسب است یا نه. اگر با تنش همراه باشد، می‌تواند هزینه زیادی را به همراه داشته باشد.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه تقسیمات کشوری تعیین حدود و مرز‌ها برای تسهیل خدمات رسانی و توزیع منابع و امکانات و تسهیل مدیریت است، اضافه کرد: این کار در عمل نباید منجر به خلاف این امر شود و تنش اجتماعی و مقاومت اعتراضی ایجاد کند.

وی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که به این تنش‌ها و مقاومت‌های اعتراضی را دامن می‌زد، این بود که دستگاه‌های مختلف درخصوص مکان‌های اقامتی یا محدوده‌های جغرافیایی تعاریف مختلفی داشته و دارند که در عمل ما را دچار مشکل می‌کرد. به طور مثال، در بحث آب، رودخانه از سرچشمه تا انتها، در چند استان جاری می‌شود، یعنی این استان‌ها از این آب سهم دارند و زندگی و نحوه حیات آن‌ها بستگی به آب این رودخانه دارد که در زمان خشکسالی با تنش‌های زیادی روبرو می‌شویم و درصورتی که تقسیم بندی حوزه آبریز و محدوده آن دقت نشود، و حوزه‌های سیاسی و اقتصادی در نظر گرفته نشوند، مسائل زیادی خواهیم داشت که هنوز هم داریم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه کدگذاری صرفا به معنای شماره گذاری مکان‌ها نیست بلکه هر کد تعریف و معنای خاص خود را دارد، گفت: این کد‌ها کاربرد‌های ویژه‌ای دارد و انجام فعالیت‌ها در زمین را راحت‌تر کرده و می‌توانیم در برنامه ریزی از آن استفاده کنیم.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه محدوده‌های جغرافیایی و حریم‌های تقسیماتی نقش مهمی در توسعه کشور دارند، گفت: در همه موارد باید شرایط فضای فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و سرزمینی رعایت شود تا آن‌ها را به نقطه وحدت تبدیل کند. اصل برای ما ایران است و همه ایران سرزمین همه ما است، اما برای دادن خدمات و تسهیل مشارکت در نحوه اداره کشور، تقسیم بندی کشوری ناگزیر است و آثار آن در عمل بسیار زیاد است.

وی در همین راستا با اشاره به نقش تقسیمات کشوری در مسائل سیاسی گفت: موضوع انتخابات بسیار مهم است و با محدوده‌های جغرافیایی و با موضوع تقسیمات کشوری کاملا انطباق دارد. در مجلس شورای اسلامی هنوز نتوانستیم علیرغم تاکید خود نمایندگان، تعداد نمایندگان را در برخی شهرستان‌ها براساس جمعیت منطقه افزایش دهیم. این موضوع پیشنهاد داده شده، اما خود نمایندگان بر مبنای همین برداشت‌ها آن را نپذیرفتند. همین مسأله چقدر مشکل ایجاد می‌کند؟ با دادن یک روستا به یک بخش یا شهر مجاور می‌توان تعداد نمایندگان را جابجا کرد و این امر برخورداری از منابع و امکانات را نیز تغییر می‌دهد.

وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: اگر خداوند توفیق دهد و مسئولین بعدی کشور بتوانند اختیارات، مخصوصا اختیارات اقتصادی را به مناطق بسپارند و مناطق را براساس توان و ظرفیت‌هایی که دارند، مدیریت کنند، وضعیت بهتری خواهیم داشت. اگر بتوانیم به مناطق از نظر برنامه ریزی و اقتصادی و تجاری هویت مستقل بدهیم، این کدگذاری‌ها و این نوع عملیات در نوع برنامه ریزی و اقدامات می‌تواند بسیار موثر باشد. استانداران ما در مناطق استانی در تعیین، تایید و رفع اختلافات بسیار زحمت کشیدند. ما بستر آماده‌ای داریم که می‌توانیم براساس آن برنامه ریزی کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *