وزیر کشور: ۲۴ فرآیند انتخاباتی را الکترونیکی کردیم
وی افزود: البته انتخابات مجلس هم مهم است، اما در انتخابات مجلس فضا و امکان انتخاب شدن توزیع میشود.
وزیر کشور بیان داشت:در انتخابات ریاست جنهوری ما یک حوزه داریم آنهم حوزه ایران و تمام انرژی سیاسی و فعل و انفعالات در این مسئله متمرکز میشود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری تعیین کننده است، اظهارداشت: در این انتخابات رییس جمهور به عنوان یک عنصر موثر و فرد دوم کشور انتخاب میشود بنابراین رقابتها در بین گروهها در این رابطه شدت دارد و حساسیتها در این زمینه بسیار بالاست.
وزیر کشور تاکید کرد: در این زمینه نگرانی در بی طرفی و سواستفاده گری و دخالتها در این زمینه مطرح میشود و وظیفه ماست که این نگرانیها را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه در برگ اری انتخاباتهای کشور تجارب خوبی داریم، اظهارداشت: از ۲۵ فرایند انتخاباتی ما تاکنون ۲۴ فرایند را الکترونیکی کردیم و این مسئله بسیار مهم است.
رحمانیفضلی تاکید کرد: همیشه یکی از دغدغههای ما در برگزاری انتخاباتها تشخیص هویت بود به گونهای که بعضاً میدیدیم یک نفر، ۵ بار در انتخابات شرکت میکرد، اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اسفند ماه برگزار شد، تعداد تخلفات از این جنس به عدد دو رقمی هم نرسید.
وی افزود: وزارت کشور تاکنون جلساتی را با شورای نگهبان برای الکترونیکی شدن همه فرآیندهای انتخابات برگزار کرده است و حتی بررسی کردیم که فرایند اخذ رای انتخابات هم به صورت الکترونیکی برگزار شود که البته باید امکانات آن فراهم شود.
وزیر کشور تاکید کرد: انشاءالله سال ۱۴۰۰ انتخابات بسیار خوبی از لحاظ سلامت انتخابات و قانونی بودن و همچنین توأم با امنیت خواهیم داشت و صرفاً نگرانی من درباره مشارکت در انتخابات است و ما امیدواریم که در این انتخابات شاهد مشارکت بالایی باشیم.
رحمانی فضلی درباره اقدامات وزارت کشور برای مقابله با آسیبهای اجتماعی گفت: در گذشته در بیان آسیبهای اجتماعی پنهان کاری وجود داشت و بعضاً با یکسری از اعداد و ارقام مواجه میشدیم که هیچ دقتی در آن وجود نداشت که ما مشارکت مردم در مقابله با آسیبهای اجتماعی را آغاز کردیم و سمنهایی در این زمینه تشکیل شد.
وی افزود: شبکه درمان و خدمات به ما به معتادان بی سابقه است و زمانی که بنده فعالیت خود در وزارت کشور را آغاز کردم، صرفاً ۵۰۰ معتاد بستری بودند، اما الان دوازده هزار نفر معتاد بستری هستند که این مسئله در سایه اجتماعی شدن آسیبهای اجتماعی و دخالت مردم در مقابله با آسیبهای اجتماعی صورت گرفته است.
وزیر کشور تاکید کرد: مقام معظم رهبری چندی پیش دستور دادند که ما مطالعه دقیقی در زمینه آسیبهای اجتماعی داشته باشیم و مطالعاتی را در این زمینه انجام دادیم و لازم است که این نکته را عرض کنم که برای اولین بار ۷ جلسه از جلسات آسیبهای اجتماعی در خدمت رهبر معظم انقلاب برگزار شد و قرار بود که این جلسات ادامه پیدا کند که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان پذیر نبود.
وی ادامه داد: اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد و مناطق بحرانی اولویتهایی بود که مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار دادند و در این محورها اقدامات بسیار خوبی انجام شد.
رحمانی فضلی گفت: خوشبختانه میزان طلاق در دو سال گذشته کاهش یافته است و همچنین ماندگاری خانواده را افزایش دادیم.
وزیر کشور تاکید کرد: گامهای خوبی در موضوع آسیبهای اجتماعی با عنایت مقام معظم رهبری و توجه رییس جمهور برداشته شده است و لازم است برنامههایی در سازمان صدا و سیما در نظر گرفته شود تا توضیحات بیشتری در این باره ارائه و ابعاد این مسئله برای مردم واکاوی شود.
وی درباره عملکرد ستاد مقابله با بحران بیان داشت: زمانی که ما متوجه وقوع زلزله در کرمانشاه شدیم تقریبا ساعت ۱۱ شب بود و ما همان شب ستاد مقابله با بحران را تشکیل دادیم و شرایط آنجا بسیار نگران کننده بود به گونهای که آب، برق و تلفن قطع شده بود و جادهها مشکل داشت، اما ما شبانه اقدامات لازم را انجام دادیم و کار بینظیری انجام شد.
وی افزود: در آن مقطع عدهای از مردم زیر آوار بودند و همچنین نحوه توزیع امکانات به زلزلهزدگان هم مناسب نبود به گونهای که عدهای چند بسته آب در اختیار داشتند و عدهای حتی یک بطری آب هم نداشتند که لازم بود شبکه منسجمی برای نحوه مدیریت بحران و توزیع امکانات بین زلزله زدگان تشکیل شود که دستورالعملهایی را در این زمینه صادر کردیم.
رحمانی فضلی گفت: همچنین سال گذشته شاهد وقوع سیل در بسیاری از شهرهای کشور بودیم که اگر لطف خداوند شامل حال ما نمیشد، نمیتوانستیم این مشکل عظیم را حل کنیم. ما به مردم وعده داده بودیم که ظرف یکسال خانههای کسانی که بر اثر سیل تخریب شده بود را میسازیم که این اتفاق عملیاتی شد.
وزیر کشور تصریح کرد: ستاد مقابله با بحران با مشکل کمبود منابع مالی مواجه است و بنده معتقدم که باید آموزشهای عمومی برای مقابله با بحران به مردم داده شود و همانطور که مردم برای مقابله با کرونا بسیج شدهاند و پای کار آمدهاند در زمینه دیگر بلایا و بحرانها هم ما نیازمند کمک مردم هستیم.
وی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی قانون مدیریت بحران را اصلاح کرد، اما باید این مسئله را نیز در نظر داشته باشیم که کشور ما حادثه خیز است و حادثه هم ابعاد گوناگونی دارد، اما با مشارکت مردم میتوانیم بسیاری از ضعفها در مقابله با بحران را حل و فصل کنیم تا به نقطه مطلوب برسیم.
وزیر کشور درباره اقدامات این وزارتخانه برای مقابله با قاچاق کالا گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا یک سازمان مجزایی است، اما وزارت کشور هم به عنوان هماهنگ کننده، وظایف خود را در این حیطه انجام داده است چرا که رییسجمهور هم به ما توصیه کرد که این مسئله را به صورت یکی از اولویتهای اصلی خود در نظر داشته باشیم.
رحمانیفضلی تاکید کرد: یکی از بزرگترین ضعفهای ما در مبارزه با قاچاق کالا ضعف ساختاری است و اینکه اطلاعات جامعی در زمینه کالاها و خدمات وجود ندارد که لازم است سامانه آن راه اندازی شود. حدود ۱۰ سال است که مجلس قانونی را تصویب کرده است که سامانهها باید درست شود و در حال حاضر حدود ۳۰ یا ۴۰ سامانه وجود دارد و باید تکمیل شود.
وزیر کشور اظهار داشت: بعضا گفته میشود که چرا کالاهای اساسی مردم با ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنان داده نمیشود و مردم باید کالاهای خود را با قیمت بالایی تهیه کنند که علت این مسئله خلا سامانههای کالاها و خدمات است و باید دستگاههای ذیربط اقدامات لازم را در راه اندازی این سامانهها انجام دهند.
وی تاکید کرد: در این جا لازم است بگویم که برای مقابله با مسئله پولشویی، باید مبدا، مسیر و مقصد پول مشخص باشد.
رحمانی فضلی ادامه داد: یک زمانی بود که برای قاچاقچی و افغانی تمبر چاپ میشد که ما جلوی این تخلفات را گرفتیم.
وی ادامه داد: به جز سه دستگاه، سایر دستگاهها کار خود را برای راهاندازی سامانههای کالاها و خدمات انجام دادهاند و مقام معظم رهبری سال گذشته دستور دادند که دستگاههایی که در این زمینه کوتاهی میکنند به قوه قضائیه معرفی شوند که معاون اول رییس جمهور به آنان تا آخر شهریور ماه فرصت داده است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه برآورد میزان قاچاق با روشهای مختلف انجام میشود، گفت: در دولت قبل میزان قاچاق حدود ۲۱ میلیارد دلار بود، اما در حال حاضر و طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، میزان قاچاق به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
رحمانی فضلی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلات در زمینه صدور مجوزات غیر قانونی برای ساخت و سازهای غیر مجاز و ویلاسازی، گفت: درحال میزان تصرفات و ساخت و سازهای غیر قانونی ۶۰ در صد کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در زمینه مقابله با ساخت و سازهای غیر قانونی کارهای بسیار خوبی انجام شده است، تاکید کرد: وقتی بنایی غیر قانونی ساخته میشود ابتدا باید ببینیم مسیر ساخت و ساز از کجا بوده است، در این زمینه ابتدا تعین حریم و بعد تعیین کاربری و پس از ان صدور پروانه مدنظر است.
وزیر کشور گفت: در حال حاضر وزارت کشور دو بازرس ویژه را در برخی مناطق به کار گرفته است.
وی تاکید کرد: بنده از همکاریهای قوه قضاییه در باره مقوله ساخت و سازهای غیر قانونی خوشحال هستم علی الخصوص در زمینه واحدهای تولیدی. این موضوع یک موضوع میان بخشی است و همه باید به آن ورود کنیم.
وزیر کشور بیان داشت: اگر بخواهیم به صورت واقع بینانه به این مسئله نگاه کنیم باید بگوییم که عدهای از مردم پول و امکانات لازم را دارند و قصد دارند بخشی از سال را در مناطق ییلاقی زندگی کنند لذا ما نمیتوانیم مردم را از این مسئله منصرف کنیم. در این زمینه ما به دولت پیشنهاد دادیم که پهنههایی را در مناطق شمالی و روستایی در نظر بگیرد تا در ان پهنهها بتوانیم شاهد ساخت و ساز قانونی باشیم. این پیشنهاد یک بار هم در دولت تصویب شده است.
وزیر کشور در پایان با اشاره تامین امنیت در کشور گفت: امروز سوم شهریور سال ۱۳۹۹ است، در سوم شهریور ۱۳۲۰کشور ما توسط شوری و انگلستان اشغال شد. در آن زمان یک نفر در کشور مقاومت نکرد و یک گلوله در کشور شلیک نشد و نیروهای شوری به راحتی از سه مسیر خراسان، بندر انزلی و تبریز و انگلستان هم از طریق همدان و از جنوب خوزستان وارد کشور شدند. این سه قدرت در همان سال در ایران تقسیم قنائم کردند؛ با همه تفاسیر درحال حاضر استقلال این کشور، امنیت و عزت ما را تامین کرده است لذا ما باید قدردان مردم و رهبری باشیم. ما باید این روز را به یاد داشته باشیم.