صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبعات اختلاف دریافتی کادر درمان به آینده علمی کشور ضربه می‌زند

۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۹۹۷۶
یک پژوهشگر حوزه سلامت به تشریح تبعات اختلاف دریافتی پرستاران در مقایسه با پزشکان و تاثیر آن بر آینده علمی کشور پرداخت.

موسوی در گفت‌وگو با میزان به تشریح راهکار‌های ارتقاء نظام سلامت کشورمان در ایام شیوع کرونا با توجه به اختلاف دریافتی پرستاران و دیگر کادر درمانی در مقایسه با پزشکان پرداخت و گفت: درآمد پرستاران در مقایسه با دیگر مشاغل و کارشناسان وزارت بهداشت بد نیست، اما وقتی وضعیت درآمدی آنان در مقایسه با درآمد پزشکان قرار می‌گیرد، این مساله به چشم می‌آید و باعث ناراحتی قشر پرستاران می‌شود.

وی ادامه داد: مشکلی که اکثر پرستاران در شرایط کنونی دارند، بی عدالتی و تبعیضی است که آنان در مقایسه با پزشکان دارند و درخواست پرستاران هم ناظر به این است که عدالت باید میان پرستاران و پزشکان به تناسب ایجاد شود.

این پژوهشگر حوزه سلامت خاطرنشان کرد: در دنیا اختلاف پزشک و پرستار در حوزه درآمدی نهایتا سه تا پنج برابر است که تنها در یک سری رشته‌های خاص این اختلاف درآمدی به ده برابر می‌رسد که آن هم نه تنها با پرستاران بلکه با میانگین افراد جامعه مقایسه می‌شود.

موسوی خاطرنشان کرد: اختلاف درآمدی که ما در اقشار مختلف ایجاد کردیم، حس بی عدالتی را در میان افراد ایجاده کرده و ما این مساله را در تمایل دانش آموزان در رشته‌های مختلف برای کنکور مشاهده می‌کنیم.

این پژوهشگر حوزه سلامت تصریح کرد: متاسفانه آینده علمی با سیستم پرداخت کشورمان به پزشکان در حال تغییر است و بسیاری از اقشار جوان به سمت پزشکی تمایل پیدا کرده‌اند و رشته‌های دیگر در حال به حاشیه رفتن است در صورتی که رشته‌های پزشکی تنها بخشی از نیاز جامعه محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: سیستم نظام پرداخت پزشکان در ابتدا به این خاطر به چنین رویه‌ای رو آورد که پزشکان را به فعالیت بیشتر ترغیب کند، اما به تدریج این مساله افزایش پیدا کرد، اما همسان‌سازی نظام پرداخت پرستاران با پزشکان راه‌حل این مساله این نیست و در صورت تحقق این مساله نظام سلامت را با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌کند و سایر رشته‌ها و کارشناسان نیز درخواست تغییر نظام پرداخت و افزایش حقوق را خواهند داشت که تبعات اجتماعی بدی خواهد داشت.

این پژوهشگر حوزه سلامت با بیان اینکه در صورت همسان سازی نظام پرداخت به پرستاران با پزشکان در این شرایط بار مالی زیادی بر بیمه‌ها تحمیل می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دیگری که در این حوزه وجود دارد این است که ما درخواست خدمات القایی را از سوی پزشکان داریم که در تلاش هستند تا با افزایش تعداد عمل جراحی و خدمات، درآمد خود را بالا ببرند.

موسوی ادامه داد: در دنیا کمتر از ۳۰ درصد آنژیوگرافی‌هایی که یک متخصص قلب انجام می‌دهد، می‌تواند نرمال باشد، اما این عدد در کشور ما بعضا بالای نود درصد است و ما تقاضای خدمات القایی را برای بیماران داریم که این مساله نه تنها هزینه‌های درمان را برای مردم و بیمه‌ها بالا می‌برد بلکه به سلامت مردم هم آسیب می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: این مساله برای سلامت مردم مضر است و ممکن است که عوارض جانبی را با خود به همراه داشته باشد، برای مثال در آنژیوگرافی افراد باید دارو‌های ضدانعقاد خون بخورند و حتی ممکن است رگ پاره شود.

این پژوهشگر حوزه سلامت تصریح کرد: در سزارین‌ها هم چنین مساله‌ای را مشاهده می‌کنیم و عملا به دلیل اینکه برای این مساله کارانه پرداخت می‌شود، تمایل پزشکان بر این است که با زمان کمتر عمل بیشتری را انجام دهند و حتی در یک دوره‌ای ما رتبه اول را در سزارین در دنیا به دست آوردیم!

موسوی خاطرنشان کرد: در برهه‌ای در حدود سال ۱۳۹۰ بیش از ۶۰ درصد زایمان‌ها در کشورمان به صورت سزارین انجام می‌شد و در حال حاضر چند درصد کم شده، ولی هنوز جزو کشور‌های بد دنیا در این مساله هستیم و این تبعات نظام پرداختی است که بر نظام سلامت نیز تاثیر می‌گذارد.


برچسب ها: کرونا پرستاران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *