صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نامه‌نگاری کمیسیون انرژی مجلس با وزیر نفت درباره عملی‌کردن سیاست‌های پالایشگاه‌سازی

۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶:۵۰
کد خبر: ۶۴۹۸۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه این کمیسیون به وزیر نفت جهت عمل به قول‌های داده شده در خصوص سیاست‌های پالایشگاه‌سازی، خبر داد.
مالک شریعتی‌نیاسر در گفت‌وگو با میزان، گفت: در راستای فرمایشات روز گذشته مقام معظم رهبری خطاب به دولت جهت عمل به قول‌های داده شده در خصوص سیاست‌های پالایشگاه‌سازی و در راستای عمل به تکالیف نظارتی مجلس کمیسیون انرژی نامه‌ای را به وزارت نفت ارسال شد.

متن این نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای مهندس زنگنه

وزیر محترم نفت
با سلام و احترام

همان طور که مستحضر هستید قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی که در سال گذشته به عنوان طرح عادی در کمیسیون انرژی مجلس مورد پیگیری قرار گرفته بود در تاریخ ۱۳۹۸/۴/۲۴ در صحن علنی مجلس مصوب شد و پس از تدوین آیین‌نامه اجرایی آن و ابلاغ رئیس محترم جمهور در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹ در مرحله پیاده‌سازی عملیاتی قرار گرفت.

روز گذشته مقام معظم رهبری در بیانات خود در دیدار تصویری با هیئت دولت از ضرورت پیگیری و تلاش جدی برای اجرای قول‌هایی که داده شده از جمله سیاست پالایشگاه‌سازی برای جلوگیری از صادرات نفت خام در سال آخر دولت سخن گفتند. این در حالی است که قانون مذکور مشوق‌های خوبی برای افزایش توجیه اقتصادی احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در کشور مصوب کرده و شایسته است که با توجه به ظرفیت‌های این قانون و همچنین اقبال عمومی سرمایه‌گذاری مردمی به بازار سرمایه کشور در این روز‌ها هر چه سریع‌تر نسبت به اجرای این قانون اقدام شود.

در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با جناب‌عالی که در تاریخ ۱۳۹۹/۴/۲۴ برگزار شد پیرو توضیحات جناب‌عالی مشخص شد که فهرست شرکت‌های برگزیده توسط وزارت نفت برای دریافت مجوز و احداث پتروپالایشگاه در قالب قانون مذکور نهایی شده و آن وزارتخانه منتظر تصویب جدول زمانبندی اجرای قانون توسط هیئت امنای صندوق توسعه ملی است. این در حالی است که طبق ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی این قانون هیئت امنای صندوق موظف بوده ظرف مدت دو ماه از ابلاغ آن به تصویب سقف تعهدات قابل پذیرش برای صندوق بپردازند و طبق ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی مهلت وزارت نفت برای اعلام فهرست شرکت‌های برگزیده مجزایی از آن است و این دو مهلت قانونی لازم و ملزوم یکدیگر قرار داده نشده اند، لذا پیشنهاد می‌شود با توجه به آنکه مهلت ۶۰ روزه وزارت نفت برای انتخاب فهرست شرکت‌های برگزیده پایان یافته است آن وزارتخانه محترم نسبت به اعلام فهرست شرکت‌های برگزیده اقدام کند.

فریدون عباسی
رییس کمیسیون انرژی


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *