صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آشنایی با ورزشکاری که معلول نخاعی بود

۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۳:۰۲
کد خبر: ۶۴۹۶۱۶
جان آموس علاوه بر شکستن چند رکورد جهانی، از متولیان پارالمپیک انگلیس است.

- برای آشنایی با زندگی  جان آموس، ورزشکاری که معلول حرکتی – نخاعی بود، این گزارش را بخوانید. 

جان آموس در سال ۱۹۵۷ میلادی در انگلیس چشم به جهان گشود و در ۱۹ سالگی، یعنی در سال ۱۹۶۶ در یک سانحه رانندگی ستون فقراتش آسیب دید و از پایین تنه فلج شد. پس از این، به عنوان عضو معلولان حرکتی و در جامعه معلولان ضایعات نخعی پذیرفته شد.

چند سال بعد از این سانحه، یعنی در سال ۱۹۸۵ به عنوان نماینده کشور انگلیس در مسابقات پاراالمپیک بارسلونا شرکت کرد. اولین بار در سال ۱۹۹۳ مربیگری تیم ملی مجارستان را در مسابقات داخلی و خار جی بر عهده گرفت.

در همین سال، سرمربی و مدیر تیم وزنه برداری معلولان بود. در سال ۱۹۹۷ میلادی به منظور غلبه بر مشکلات معلولیتی خود به سخت‌ترین رشته ورزشی یعنی شنا رفت و با تلاش و پشتکار فراوان در همین سال قهرمان رشته شنا شد.

پس از شنا متوجه وزنه برداری شد و مدتی جهت آزمون خود به این رشته رفت، چون تمامی مراحل را با موفقیت پشت سر می‌گذاشت همگان او را تشویق می‌کردند. در سال‌های نزدیک به ۲۰۰۰ در چند مسابقه در وزنه برداری شرکت کرد و در همه آن‌ها موفق بود.

او در مسابقات وزنه برداری بارسلونا نمایندگی کشور انگلیس را بر عهده داشت و در ۴ دوره مسابقات قهرمانی اروپا و ۷ دوره قهرمانی جهان مربی بود. در مسابقات وزنه برداری پاراالمپیک ۱۹۹۴  آتن و ۱۹۹۸ پکن به عنوان سرمربی و مدیریت تیم ملی وزنه برداری مشارکت داشت. همچنین، مربی تیم وزنه برداری انگلیس در مسابقات ۲۰۰۲ منچستر و بازی‌های کشور‌های مشترک المنافع ملبورن بود. در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷  توانست عنوان بهترین مربی سال را به دست آورد.

جان یکی از اولین اعضای گروهی بود که پیشنهاد موفقیت آمیز تاسیس مرکز مربیان نخبه ورزشی را ارائه کردند، این مکان با هدف ارائه برنامه‌های ابتکاری توسط مربیان نخبه ورزشی در سال ۲۰۰۴ شروع به فعالیت کرد.

او متولی پارالمپیک انگلیس بود. همچنین دو دوره متوالی ریاست فدراسیون ورزشی معلولان انگلیس را به عهده داشت و هم اکنون ریاست کمیته بین المللی وزنه برداری را به عهده دارد.

جان یک رکورد جهانی در صعود بر فراز کوه‌های کلیمانجارو در تانزانیا با صندلی چرخدار تا ارتفاع ۵۶۸۵ متری از خود به جا گذاشته است، همچنین، رکورد عبور از استرالیا با دوچرخه دستی را از آن خود کرده است. دست کم درباره او می‌توانیم بگوییم که جان تمایل به درگیر شدن و مبارزه دارد.

جان در رکوردهایش رکورد جدیدی در دوچرخه سواری در مسابقات استرالیا ثبت کرد. او فاصله بین داروین و آدلاید را با دوچرخه‌ای که با پدال دستی طراحی شده بود پیمود. وی با سرعت صد مایل در روز شروع کرد و سرعتش را به بالای بیست و پنج مایل در ساعت رساند.

جان آموس به اذعان همه کسانی که با او بوده‌اند نمونه‌ای از اخلاق نیک است. با اینکه معلول است، ولی در صفات نفسانی مثل از خود گذشتگی، کرامت و مساعدت نسبت به دیگران نمونه است. به همین دلیل مراکز معلولان در کشور‌های مختلف از او دعوت کرده‌اند و او با چهره گشاده دعوت را پاسخ گفته و به کمک فکری و عملی معلولان می‌شتابد.

وی هم اکنون در بریستول انگلیس زندگی می‌کند و همواره پس از سانحه و معلولیت تاکنون در چند رشته ورزشی فعال است. مهم این است که او متوجه استعداد‌ها و توانایی‌های خود شد و با تلاش و جدیت توانمندی‌های خود را عملی کرد. آموس با فدراسیون معلولان ایران ارتباطات مثبت و سازنده دارد و همواره پشتیبان معلولان ایرانی بوده است.


برچسب ها: معلول بهزیستی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *