صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فعالان حوزه مرمت و مشکلاتی که شیوع کرونا برای آن ایجاد کرده است

۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰:۵۴
کد خبر: ۶۴۹۶۱۵
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی به تشریح فعالیت فعالان حوزه مرمت و مشکلاتی که شیوع کرونا برای آن ایجاد کرده، پرداخت.

سید هادی احمدی در گفت‌وگو با میزان بر ضرورت حمایت دولت از فعالان حوزه مرمت و بازسازی بنا‌های تاریخی تاکید کرد و گفت: طبق آماری که ما در دست داریم، کار مرمت آثار تاریخی در ایام شیوع کرونا تعطیل نشد و خصوصا در شهر‌هایی مانند اصفهان، یزد که فعالان زیادی هم در این حوزه حضور دارند، کاهش آنچنانی در حوزه مرمت نداشتیم و این کار با قوت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی ادامه داد: متاسفانه مشکلی که در این حوزه با آن مواجه شده‌ایم این است که حضور افرادی که در این حوزه سرمایه‌گذار بودند، روند کاهشی پیدا کرده است که این مساله می‌تواند بر روند فعالیت کارگاه‌های مرمت هم تاثیرگذار باشد.

احمدی با وجود اینکه کارگاه‌های مرمت آثار تاریخی در ایام شیوع کرونا تعطیل نشدند، تصریح کرد: پیمانکاران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال فعالیت هستند، اما روند کاهشی حضور سرمایه‌گذاران در این حوزه نگران کننده است.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی ادامه داد: ما بعد از تعطیلات عید امسال ضوابط پروتکل‌های بهداشتی را در کارگاه‌ها اعلام کردیم و این مساله در حال اجرا شدن است، از طرفی با توجه به اینکه تعداد سازه‌ها کم است و فعالیت در فضای باز صورت می‌گیرد، این هنوز مشکلی ایجاد نکرده است.

احمدی با اشاره به مشکلات حوزه گردشگری با شیوع کرونا خاطرنشان کرد: کرونا میزان سرمایه‌گذاری در حوزه مرمت آثار تاریخی را کاهش داده است و این به مرور بر روند مرمت آثار تاریخی هم تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی تاکید کرد: متاسفانه در دولت به فعالیت میراث فرهنگی همچون فعالیت‌های عمرانی دیده می‌شود که این مساله با چند آفت روبه‌روست، اول اینکه دولت برای فعالان گردشگری وام‌هایی را پیش‌بینی کرده است در صورتی که فعالان حوزه مرمت بیزینس‌های خورد هستند و عملا وام مورداستفاده آنان قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه مرمت باید تسهیلات بلاعوض به فعالان حوزه مرمت اختصاص یابد تا آنان بتوانند از این برهه عبور کنند که در این رابطه وزارتخانه چه شخص آقای وزیر و معاون میراث فرهنگی در تلاش هستند تا از طریق مراجع این موضوع را به نتیجه برسانند.

احمدی تاکید کرد: این مساله درباره موزه‌های تاریخی هم مصداق پیدا می‌کند چراکه موزه‌های خصوصی مخاطبانشان را از دست داده‌اند و عملا با کاهش منابع درآمدی مواجه شده‌اند.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرسال در شش ماه اول نزدیک به هفتاد تا هشتاد درصددرآمد وزارتخانه از محل بلیت ورودی و اجاره اماکن به دست می‌آمد که امسال متاسفانه بسیار کاهش داشته و بخشی از مرمت کشور از این طریق انجام می‌شد که امسال از این طریق انجام نمی‌شود و احتمالا بهترین راه برای جایگزینی درآمدها، اختصاص بودجه از طرف سازمان برنامه و بودجه خواهد بود.

احمدی در پایان تاکید کرد: البته باید به این مساله توجه کرد که فعالان حوزه مرمت به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند، اول گروهی که از بودجه‌های دولتی استفاده می‌کنند، اما بخش دوم گروهی هستند که با بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و این افراد به شدت از این مساله آسیب دیده‌اند و این افراد به دلیل اینکه سرمایه‌گذاران این حوزه در حال خروج از این حوزه کاری هستند، با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند که ممکن است به بیکاری این افراد منجر شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *