صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آداب عزاداری در ایام ماه محرم

۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۸:۴۹
کد خبر: ۶۴۹۶۰۶
صفحه khamenei_reyhaneh در اینستاگرام که روایت‌های رهبر معظم انقلاب از خانواده، بانوان و سبک زندگی را منتشر می‌کند به مناسبت فرار رسیدن ماه محرم بخشی از آداب این ایام در مراسم عزداری را منتشر کرد.

- صفحه اینستاگرام khamenei_reyhaneh که روایت‌های رهبر معظم انقلاب از زنان، خانواده و سبک زندگی را منتشر می‌کند در مطلب اخیر خود آداب ایام محرم را به مناسبت فرار رسیدن این ماه با مخاطبان خود به اشتراک گذاشت و در این باره نوشت:

«مرسوم است که مردم در هنگام مرگ عزیزان‌شان لباس مشکی بر تن می‌کنند و این رنگ نشانه عزادار بودن است. در روایات آمده که زنان هاشمى و قریشى در دمشق لباس سیاه بر تن کردند و به مدت هفت روز براى امام حسین علیه‌السلام و شهداى کربلا عزادارى کردند. رسم ادب این است که شمایل ظاهری ما نیز در این ایام شبیه کسانی باشد که عزیزی را از دست داده اند. در ایام عزاداری مشکی بپوشیم و اگر ممکن است به بچه‌ها هم مشکی بپوشانیم.

هر روز قسمتی از ماجرای کربلا را برای فرزندان‌مان بگوییم و درباره هدف امام علیه‌السلام از قیام با هم صحبت کنیم. لازم نیست روایتی که تعریف می‌کنیم همه جزئیات را در بر داشته باشد. خصوصا قسمت‌هایی که ممکن است موجب وهن و ترس بچه‌ها شود را حتما حذف کنیم.

برخی از علما معتقدند که زیارت عاشورا حدیث قدسی است. به همین دلیل است که خواندن این زیارت آسمانی در تمام ایام عزاداری، خصوصا دهه اول محرم و حتی تمام روز‌های سال بسیار توصیه شده است. اگر خواندن این زیارت برای بچه‌ها به صورت کامل برایتان میسر نیست؛ قسمت سلام معروف «اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ، وَعَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ، وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ، وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن» را برایشان بخوانید.

شرکت در مراسم عزاداری و انجام دیگر آداب این ایام همواره از طرف معصومین و بزرگان دین توصیه شده. اما با توجه به شرایط امسال و بیماری کرونا، اگر در مراسم شرکت می‌کنیم مراقب حق الناس باشیم و حتما مسائل بهداشتی را رعایت کنیم. یادمان باشد دشمنان منتظرند از ما و مراسم‌ها نقطه ضعف بگیرند. کاری نکنیم که سوژه به دست دشمنان بیافتد و به این وسیله علیه مکتب اهل بیت و پیروان مکتب اهلبیت تبلیغ سوء داشته باشند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *