صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طالقانی: از همه ظرفیت‌های موجود برای شکستن رای پروند ویلموتس استفاده می‌کنیم

۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۲:۳۲
کد خبر: ۶۴۹۵۱۹
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
عضو هیئت رییسه فدراسیون فوتبال گفت: تشکیل کارگروه ویژه مسئولان ورزش و کارشناسان حقوقی در ارتباط با پرونده ویلموتس با هدف بهره‌برداری از همه ظرفیت‌های موجود است.

- طبق اعلام سایت رسمی فدراسیون فوتبال، عبدالکاظم طالقانی، عضو هیئت رییسه فدراسیون درباره برگزاری نخستین کارگروه ویژه مسولان ورزش و کارشناسان حقوقی درباره شکایت فدراسیون فوتبال از رای فیفا درباره سرمربی سابق تیم ملی به دادگاه عالی ورزش عنوان کرد: برگزاری این جلسه با هدف بهره‌برداری از همه ظرفیت‌های موجود در عرصه حقوقی و تدوین نقشه راه مناسب در این باره انجام گرفت. این موضوع اهمیت زیادی دارد که در راه شکایت از رأی غیرمنصفانه فیفا خوشبختانه اهالی ورزش، کارشناسان حقوقی در کنار مردم قرار دارند و تحقق مطالبه به حق آنان هدف همه ماست.

وی ادامه داد: جلسات مربوط به کارگروه بلافاصله پس از دریافت رای غیرعادلانه فیفا آغاز شده است. هفته گذشته جلسه مقدماتی در این باره با حضور جمعی از حقوقدان‌های بین المللی برگزار شد و به دنبال آن هم نشست‌های تخصصی‌تر در حال انجام است. در هفته جاری هم جلسات مشابه برگزار می‌شود که جزییات آن به اطلاع خواهد رسید.

طالقانی خاطرنشان کرد: در روز‌های گذشته اظهارات جمعی از متخصصان امر موید نکات مهمی بود. برای مثال، هوشنگ نصیرزاده به عنوان یک فرد خبره و کارشناس در امور حقوقی تصریح داشت که قرارداد از نظر شکلی مشکلی نداشته و در اجرا به مشکل خورده است. این یک واقعیت محض است. من قبلا گفتم و باز هم می‌گویم اگر مطالبات ویلموتس به موقع پرداخت می‌شد او چطور می‌توانست به فیفا شکایت کند؟

وی ادامه داد: در مسیر مربوط به شکایت به رای فیفا حتما با همه قوا در پرونده حضور خواهیم یافت. حتما در این ارتباط با تقویت تیم حقوقی تلاش می‌کنیم لایحه قوی را روانه دادگاه عالی ورزش کنیم.

طالقانی خاطرنشان کرد: این روز‌ها زدن فوتبال سکه رایج است، اما بد نیست روزی که غبار‌ها فرو نشست و موقع مناسبی رسید بدون احساسات به برخی مسائل رسیدگی شود. اینکه در یک مقطع زمانی ۳ ماهه، مربیانی نظیر: برانکو، استراماچونی، دنیزلی، کالدرون و ویلموتس از فوتبال ما می‌روند آیا یک رویه اتفاقی است؟ در بحث ویلموتس فدراسیون درگیر بود سایر نفرات چطور؟ آیا چیزی جز مشکل انتقال مطالبات ما از فیفا برای پرداخت باعث بروز مشکل میان نفرات خارجی و باشگاه‌ها و در کل فوتبال کشور می‌شود؟ در کشور‌های همسایه و به ویژه غرب آسیا قرارداد‌ها در یک صفحه تنظیم می‌شوند و هیچ بند و تبصره‌ای هم وجود ندارد، اما وقتی پشتوانه قراردادی وجود دارد هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید. شما جای فدراسیون فوتبال وقتی یک مربی خارجی می‌آید و فیفا پرداخت را انجام نمی‌دهد، مشکل مالی دارید چه می‌کنید؟ فدراسیون با مشکلات زیاد در آن ماه‌ها ابتدا به دنبال دریافت پول از یک کارخانه صنعتی رفت که پس از سه ماه آن‌ها گفتند امکان این کار را ندارند. در واقع با گذشت مدت طولانی ارز به سختی تهیه شد و سرانجام پول با هزاران مشکل به حساب ویلموتس انتقال یافت.

وی درباره اینکه در گذشته و برای مثال در زمان حضور کی روش در تیم ملی چگونه با مشکلات مشابه برخورد می‌شده گفت: در آن زمان بحث فرق می‌کرد. آن زمان صفر تا صد مبالغ توسط فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا پرداخت می‌شد. به قول دبیرکل فدراسیون، ورزش فوتبال بنکداری نیست و محصولش عرضه خود فوتبال است. در بحث ویلموتس هم فدراسیون بلافاصله پس از عقد قرارداد با او نامه‌های مکرر به فیفا ارسال کرد که در آن اشاره شده بود با توجه به بلوکه بودن پول ایران در فیفا تیم ملی فوتبال ایران مشکلات زیادی دارد و حتی بعدا رسما اشاره شد که کادر فنی تیم ملی قصد فسخ قرارداد را دارند. این نامه‌ها موجود است.

طالقانی درباره اینکه چه اصراری به حضور مربی خارجی به جای کی روش بود اظهار داشت: این پرسش را نظرسنجی‌هایی که در آن مقطع در سطح افکار عمومی انجام شد پاسخ می‌دهد. آن زمان که تیم ملی از جام ملت‌های آسیا بازگشت مطالبه مردمی یا باقی ماندن کی روش بود یا حضور یک مربی خارجی دیگر. اگر یک مربی شایسته و لایق داخلی زمام امور را به دست می‌گرفت این احتمال وجود داشت که خدای ناخواسته با توجه به جوسازی در آن مقطع تیم ملی دچار مشکل شود. فدراسیون هم در ابتدا به دنبال مربیان دیگری بود، اما در نهایت گزینه سوم انتخاب شد که به هر حال رزومه حضور در ۴ جام جهانی به عنوان مربی و بازیکن را داشت. به باور بسیاری نسل طلایی فوتبال بلژیک را ساخت. به هر حال همه می‌دانیم فوتبال بی رحم است و آن گل دقیقه ۹۰ بازی عراق شرایط را سخت کرد. این یک واقعیت است که در فوتبال پیروزی برای مربی و بازیکن و شکست برای مدیر است. اگر تیم ملی نتیجه می‌گرفت هرگز چنین فضایی پیش نمی‌آمد. هر چند اگر فوتبال به حقوقش می‌رسید هرگز دچار مشکلات اینچینی نمی‌شد و ده‌ها پرونده به وجود نمی‌آمد.

وی افزود: به رغم تلخی خبر رای اولیه فیفا امروز شاهد یک همبستگی و اجماع برای شکستن این رای هستیم. لحظه به لحظه روز‌های آینده اهمیت زیادی دارند و حتما در این باره امیدواریم رای دادگاه عالی ورزش که برخلاف رای اولیه فیفا شرط شنیدن اظهارات طرفین، حضور چند داور و ... را دارد شکسته شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *