بازار گوشت و مرغ به ثبات میرسد؟
به گفته این مقام مسوول، فشارهایی که به دلیل تحریمها روی کشور وجود دارد، به تامین این نهادهها ضربه خواهد زد، زیرا در مقادیر بالایی مورد نیاز کشور است.
وی با اشاره به لزوم تامین حدود ۹.۲ میلیون تن دانه ذرت، بیانداشت: تاکنون دانه ذرت به میزان پارسال و حتی ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن اضافهتر تامین شده، جو به اندازه کافی وجود دارد و تدارک خوبی برای کنجاله سویا دیده شده است.
خاوازی خاطرنشانکرد: تا حدود ۱۰ تا ۱۵ روز آینده خود وزارت جهادکشاورزی نیز نسبت به واردات کنجاله سویا اقدام خواهد کرد، ضمن اینکه وزارت صنعت و بانک مرکزی نیز در موضوع واردات دانههای روغنی به کشور حمایتهای زیادی انجام دادند.
وی ادامهداد: وزارت جهاد کشاورزی مرحله بعد از سامانه «بازارگاه» تا رسیدن این نهادهها به دست مصرفکننده نهایی را نظارت میکند و به نظر میرسد با این شرایط، بازار خیلی زود بتواند خود را پیدا کرده و تثبیت کند.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشانکرد: اکنون قیمتهایی که تولیدکنندگان محصولات خود را به بازار عرضه میکنند، با حداقل سود است که در وضعیت کنونی کرونا جای تقدیر دارد.
وی ادامهداد: بهویژه تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ، ضرر و زیان زیادی را تاکنون متحمل شدهاند و گاهی اوقات با قیمتهای پایین کیلویی تا هفت هزار و ۵۰۰ تومان مرغهای خود را در اختیار کشتارگاهها قرار دادند.
خاوازی گفت: در یک حرکت ضربتی، بهزودی بیش از ۲۰۰ هزار تن سویا وارد بازار کشور میشود، در بخشی دیگر نیز روزانه بین ۶ تا هشت هزار تن سویا روغنگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیش از نیاز کشور دانه روغنی وارد شده، تاکیدکرد: از آنجایی که زنجیره تولید گوشت مرغ یک زنجیره پیوسته است، تامین نهادهها نیز باید به طور پیوسته از سوی وزرات صنعت و با پشتیبانی بانک مرکزی انجام شود.