صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قدرت دفاعی و موشکی ایران عامل عقب نشینی‎های آمریکا

۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۴۹۴۱۳
پایگاه نشنال اینترست می‎گوید توانایی و قابلیت دفاعی و موشکی ایران در دهه‌های اخیر شاهد رشد قابل توجهی بوده که منجر به افزایش توانمندی قابلیت‌های نامتقارنش شده است.
پایگاه «نشنال اینترست»، در یادداشت‌هایی به موضوع قابلیت دفاعی و موشکی ایران و البته توانایی کشورمان برای بستن تنگه هرمز پرداخته و نوشت «بسته شدن تنگه هرمز می‌تواند جریان درصد بالایی از نفت جهان را قطع کند.»
 
بر اساس این گزارش، همزمان با تشدید تنش‌های آمریکا و ایران، گزینه بسته شدن تنگه هرمز بازهم مطرح شده است؛ بسته شدن این تنگه پیامد‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی متعددی دارد که مهم‌ترین آنها تاثیر بر جریان انتقال جهانی نفت خواهد بود.
 
اهمیت این پیامد‌ها زمانی بهتر درک می‌شود که بدانیم تقریبا یک سوم نفت جهان از این تنگه عبور می‌کند و طرح احتمال بسته شدن آن، نگرانی‌ها در مورد بروز بحران اقتصادی، اختلال در عرضه نفت، افزایش بهای نفت و گاز را تشدید کرده است؛ این پیامد‌ها تاثیر مستقیمی بر افکار جهانی دارند و تاکنون سبب عقب نشینی آمریکا از مواضعش می‌شود.
 
نگارنده می‎نویسد «باید توجه داشت که منظور ایران از بستن تنگه هرمز به کارگیری نیروی دریایی برای ایجاد مانع فیزیکی نیست؛ بلکه استراتژی غیرقابل استفاده و دسترسی کردن تنگه مد نظر است؛ برگ برنده ایران در این روند، موشک‌های بالستیک و کروز بسیار دقیق ایران هستند که نقطه قوت برنامه نظامی این کشور را تشکیل می‌دهند.»
قدرت و دقت این موشک‌ها در تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از پایگاه آمریکایی «عین الاسد» پس از عملیات موشکی ایران علیه این پایگاه در عراق قابل مشاهده است.
 
این تصاویر با نمایش ۸ محل برخورد موشک‌های ایرانی به خوبی نشان می‌دهند که ایران چگونه می‌تواند عملیات موشکی را انجام بدهد و در عین حال از بروز جنگ کامل جلوگیری کند.
 
ایران در عملیات مذکور که به تلافی عملیات ترور سردار «قاسم سلیمانی» صورت گرفت، آشیانه هواپیماها، بالگرد‌ها و جت‌های جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد تا ضمن وارد کردن آسیب به ادوات و تجهیزات نظامی آمریکایی، قدرت و دقت نشانه گیری موشک هایش را به رخ بکشد.
 
ماهیت این عملیات نشان داد که ایران قصد مخابره پیامی مهم به واشنگتن را داشته است.
 
تلاش ایران برای تقویت قابلیت‌های نامتقارنش در دهه‌های اخیر و به ویژه موشک‌های بالستیک و کروز، این اطمینان را ایجاد می‌کند که قابلیت‌های نظامی و دفاعی ایران قابل ملاحظه است و می‌تواند آسیب و خسارات قابل توجهی را متوجه دشمنانش کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *