صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واعظی: رویکرد دولت حمایت از بازار بورس است/ گزینه تصدی وزارت صمت/ اقدامات دولت در حوزه مسکن

۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵:۴۰
کد خبر: ۶۴۹۳۶۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه سرمایه گذاری در بورس، سرمایه گذاری مطمئنی است، گفت:رویکرد دولت این است که از بازار بورس حمایت کند. سهامداران بدانند دولت بورس را رها نمی کند.

محمود واعظی شامگاه شنبه در گفتگوی ویژه خبری که از شبکه دو سیما به مناسبت هفته دولت برگزار شد، درباره اقدامات آتی دولت در بازار بورس اظهارداشت: قرار شد دکتر دژ پسند کمیته‌ای را برای بررسی موضوعات اخیر در بورس تشکیل دهند و پیشنهادات تنظیم و در شورای‌عالی بورس بررسی شود.

وی افزود: امروز شورای عالی بورس تشکیل و تصمیمات خوبی گرفته شد. این نشاندهده این است که دولت به این بازار سرمایه اهتمام جدی دارد و مراقبت می‌کند، البته باید نکات دیگری هم مدنظر قرار بگیرد.


واعظی گفت: اول اینکه مرتب وقتی بازار بزرگ می‌شود، باید شرکت‌ها و بنگاه‌های جدید وارد این بازار شوند و این کار چیزی است که ما در دولت دنبال آن هستیم و آقای رییس جمهور بجد دنبال این است که شرکت‌های سود ده و خوب وارد بازار بوذس شوند.


رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: شرکت‌هایی که در داخل بورس هستند، ولی آن سهام شناورشان در حد کمی خرید و فروش می‌شوند و به این دلیل که شرکت سود ده است و مردم علاقمند هستند که سهامدار آن شرکت شوند، ولی سهامی که در بازار عرضه می‌شود قابل توجه نیست و مثلا در حد ۵ درصد است، این‌ها باید اضافه شود و این کار هم انجام می‌شود.


وی با اشاره به اهمیت آگاهی مردم برای حضور در بازار بورس گفت: مسئله بورس فقط در ایران نیست و در اکثر کشور‌های پیشرفته و کشور‌هایی که اقتصاد پویا دارند، نقش بورس تعیین کننده برای سرمایه گذاران و مردمی است که پول دارند و در حدی نیست که بتوانند خودشان سرمایه گذاری کنند، می‌آیند در یک سرمایه گذاری خوب شریک می‌شوند.


واعظی بیان داشت: اگر ما به سرمایه گذاری مان در بورس اعتماد داریم باید کمی صبور باشیم و اگر خود شما به هر دلیلی در بازار نیستید باید از این کارگذاری هاییی که هستید، شمورت کنید و آن‌ها باید برای شما آنچه می‌خواهند را انجام دهند و هیچکاه در بورس نباید تصمیمات هیجانی گرفته شود.

وی ادامه داد: بازار بورس در حال اصلاح خود است و به آنچه هم اکنون در این بازار صورت می گیرد، ریزش نمی گویند، سرمایه گذاری در بورس، مطمئن است.

رییس دفتر رییس جمهور عنوان کرد: سرمایه گذاری در بازار بورس را نبایدکوتاه مدت ببینیم؛ سرمایه گذاری در بورس برای مردم، بنگاه داران و دولت مفید است. رویکرد دولت احمایت از بازار بورس  است. سهامداران بدانند دولت بورس را رها نمی‌کند. 

 

گزینه وزارت صمت

رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره گزینه وزارت صمت نیز بیان داشت: در اولین فرصت ممکن پس از تعطیلی مجلس وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت را معرفی می‌کنیم. از عدم رای اعتماد مجلس به حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی متاسف شدیم. ایشان زمانی که قایم مقام وزیر در امور بازرگانی بود بسیار خوب عمل کرده است.

وی افزود:آقای مدرس خیابانی در سه ماهی که سرپرست صمت بود نقش بسیار خوبی در تولید و گسترش و رونق تولید داشتند به صنعتگران کشور در تامین مواد اولیه بسیار کمک کردند و حیف شد رای نیاورد البته حق مجلس بود.

واعظی با بیان اینکه جداسازی بازرگانی از وزارت صمت از نظر دولت منتفی نیست، گفت: این وزارتخانه بیش از حد بزرگ شده است در کشور‌های غربی طبیعی است همه امور بازار در دست بخش خصوصی است. در یک مقطع همین وزارت صمت کنونی چهار وزارتخانه بود. هم اکنون اگر فردی که صرف تخصص بازرگانی داشته باشد با بخش صنعت مشکل ایجاد می‌شود اگر فردی که فقط در صنعت تخصصی داشته باشد را معرفی کنیم بازرگانی رها باقی می‌ماند.

 

علت گرانی کالاها و مایحتاج ضروری

وی دربخش دیگری از این گفتگو درباره علت گرانی کالاها و مایحتاج ضروری بیان داشت: رییس جمهور و کابینه دولت جلسات زیادی را  برای  کنترل قیمت ها برگزار می کنند اما عامل روانی مرتب از خارج  و داخل کشور، نوعی نا امیدی را  به مردم تزریق می کند و در مجموع تعامل این  دو باعث افزایش قیمت کالاها می‌شود. دلیل دوم نیز به خاطر تحریم هاست و اینکه در جابجایی پول دچار مشکل داریم و نمی توانیم با همه کشورها تجارت داشته باشیم و مجبور هستیم کالاهای مورد نیاز را گران‌تر بخریم. 

 
امکان برگشت تحریم‌ها  و اقدام ایران
واعظی درباره این سوال که بحث برگشتن تحریم‌ها از نظر آمریکا تا چه زمانی می‌تواند ادامه داشته باشد و اگر چنین شود واکنش ایران چه خواهد بود، بیان داشت: یک سوال مهم درباره این موضوع وجود دارد مبنی بر اینکه چرا دولت آمریکا با همه اقتداری که دارد به این وضع افتاده است؟ اگر ما این موضوع را بدانیم، زمانی که به مکانیسم ماشه می‌رسیم، مسائل را راحت‌تر می‌توانیم درک کنیم.

رییس دفتر روحانی بیان داشت: ترامپ از زمانی که روی کار آمده اشتباهات متعددی را مرتکب شده است. ارتباطش با متحدینی که داشته و نوع نگاهی که در موضوعات مختلف داشته است، اصلا تمام تصمیماتی که گرفته، با کار دقیق کارشناسی و مطالعه نبوده است لذا همه این کار‌ها تبلیغاتی و مقطعی بوده اند.

وی عنوان کرد: جمع بندی همه آنچه در این سال‌ها بر این دولت گذشته این بوده که محبوبیت این دولت کاسته و مشکلاتش افزوده گشته است و با مسئله کرونا نیز همراه شده؛ این دولت در برخورد با کرونا بسیار بد عمل کرده است و حدود ۱۷۰ هزار کشته داده اند و دوماهی است تظاهرات در شهر‌های مختلف این کشور در حال برگزاری است.

واعظی با بیان اینکه تا دو ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا دارند، گفت: در همه نظرسنجی‌ها ترامپ فاصله معناداری با رقیب خود دارد لذا دنبال این است که یک کار پوپولیستی انجام دهد تا از بن بستی که در شرایط داخلی و خارجی دارد، رهایی یابد.
 
وی بیان داشت: ۱۳ کشور عضو شورای امنیت آمریکا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نکردند و به زعم بسیازی از کارشناسان عرصه بین الملل آن‌ها تاکنون چنین شکستی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد تجربه نکرده بودند، حال متوسل به دستاویزی شده اند که در آن سهمی ندارند.

واعظی خاطرنشان کرد:آن‌ها آمده اند از بندی که در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام وجود دارد استفاده می‌کنند و می‌گویند برای فعال کردن مکانیسم ماشه یک زمان یک ماهه لازم است تا پروسه اش طی شود. سپری شدن این یک ماه برای زمانی بوده که یک کشور عضو برجام باشد و روند این اقدام طی شود و این موضوع در دستورکار شورای امنیت قرار گیرد.
 
مکانیسم ماشه
رییس دفتر رییس جمهور خاطرنشان کرد: کشور‌های ۴+ ۱ ادعای آمریکا درباره مکانیسم ماشه را قبول ندارند و اعضای شورای امنیت نیز امکان فعال سازی این مکانیسم از سوی آمریکا را قبول ندارند و عملا از نظر حقوقی و شورای امنیت این اقدام آمریکا به هیچ وجه رای نمی‌آورد.

این مقام مسئول عنوان کرد: ممکن است یک ماه تمام شود، ترامپ هم که کارش حساب و کتاب ندارد و نظر شخصی خود را مطرح کرده و اعلام کند از نظر من یک ماه مکانیسم ماشه گذشته و تحریم‌های بین المللی برگشته است، ولی تمام جامعه بین المللی این را قبول ندارند و اتفاقی برای ایران نمی‌افتد.
 

واعظی بیان داشت: بسیاری از کشورها، چون این طور ارزیابی می‌کنند که ترامپ در دوره بعدی رای نمی‌آورد، یک مقدار گستاخی شان نسبت به آمریکا بیشتر شده است و لذا بعید است اقدام آن‌ها درباره مکانیسم ماشه کارساز شود.
 
این مقام مسئول درباره بکارگیری مکانیسم ماشه از سوی آمریکا و اقدام وزارتخارجه در این باره گفت: وزارتخارجه همین کار بزرگ و دیپلماسی فعالی که در تحریم تسلیحاتی بکار گرفتند، در باره این اقدام جدید آمریکا نیز انجام خواهند داد، وزارت خارجه اشراف حقوقی و سیاسی دارد و تمام تلاش خود را می‌کنند. جامعه جهانی هم می‌خواهند برجام باقی بماند.
 
وی با بیان اینکه آنچه در ۲۴ ساعت گذشته  اتفاق افتاده به نفع ایران و به ضرر امریکاست، گفت:  تلاش‌ها  ادامه دارد.
 
رییس دفتر رییس جمهور یادآور شد: روابط ما با چین و روسیه راهبردی است و فقط برجام ما را به این کشور‌ها پیوند نمی‌دهد و ما با این کشور همکاری اقتصادی و فرهنگی داریم. درباره چین نیز همین گونه است؛ ما به عنوان یکی از شرکای مهم چین برای همکاری‌های اقتصادی و منطقه‌ای مطرح هستیم.  

 

وی با بیان اینکه موضع گیری اروپایی ها در ارتباط با حفظ برجام بسیار شفاف بوده است، توضیح داد: خودآنها علاقمند هستند که به تعهداتشان عمل کنند اما نمی توانند چون اقتصادشان با آمریکا گره خورده است. اروپایی ها با سیاست ترامپ در این سه سال مشکل پیدا کرده اند و منتظرند ترامپ برود تا بتوانند به تعهداتشان وفادار بمانند.

 

اقدامات دولت برای حوزه مسکن

واعظی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت برای حوزه مسکن در فرصت باقی مانده گفت: از ۷ سال گذشته همواره آقای رییس جمهور اراده و سیاست شان این بوده که بخش مسکن مهم است و دولت باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد. در وزارت راه و شهرسازی اقداماتی برای اتمام مسکن مهر و تامین مسکن روستایی شده است.

رییس دفتر رییس جمهور عنوان کرد: طبیعی است در این یکی دو سال گذشته نسبت به قبل تمرکز روی هم ساخت مسکن و هم حمایت از انبوه سازان مورد توجه قرار بگیرد.

واعظی گفت: در کل جامعه اگر قیمت فولاد و ارز و مصالح گران شود، بخش مسکن نیز از آن تبعیت می‌کند. در ایران  همواره مسکن تنها برای زندگی نبوده بلکه برای سرمایه گذاری نیز مدنظر بوده است. به محض اینکه مسکن به عنوان یک کالای سرمایه‌ای در نظر گرفته شود، طبیعی است که با قیمت ارز و کالا‌های دیگر قیمتش بالا و پایین می‌شود.

وی گفت: در وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن برای نیازمندان و مسکن اولی ها تمرکز ویژه‌ای صورت گرفته است و آقای دکتر اسلامی توجه ویژه‌ای به ساخت مسکن محرومین، روستایی و طرح اقدام ملی دارند.
 

رییس دفتر رییس جمهور با تبریک روز پزشک اظهارداشت: پزشکان در دوران شیوع کرونا یک آبرویی برای ایران در دنیا خریدند، در چند ماه اخیر به جد فهمیدیم که کادر درمان چقدر تلاشگر و زحمتکش هستند و امیدواریم همه مردم قدر این عزیزان را بدانند. 

 

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *