گزارش ارزیابی نهادهای بینالمللی از نیروگاه اتمی بوشهر منتشر شد + متن کامل
سازمان انرژی اتمی گزارش کامل ارزیابیهای انجامشده توسط انجمن جهانی بهرهبرداران هستهای (WANO) و آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) از نیروگاه اتمی بوشهر و شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران را منتشر کرد.
وجود و بروز دغدغههایی که پس از راهیابی فناوری هستهای به دنیای کنونی انسان در ادامه بهره برداری مفید از آن؛ زندگی بشر را تحتالشعاع قرار داد از جمله حوادث هستهای با رخداد حادثهی نیروگاه اتمی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ رقم خورد. رعایت استاندارد ایمنی در ساخت، تجهیز، راهاندازی و سرانجام بهره برداری نیروگاهها و همچنین در نظر گرفتن ایمنی محیطزیست در حوزههای که نیروگاهی اتمی تأسیس میشد بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
رخدادهای هستهای، مدیران نیروگاه های هستهای تجاری در دنیا را بر آن داشت که در کنار مسایل رقابتی و منطقهای خود در ماه میسال ۱۹۸۹ برای تشکیل انجمن جهانی بهرهبرداران هستهای (WANO) گرد هم آمده و مأموریت وانو را تبیین کنند.
رخدادهای هستهای، مدیران نیروگاه های هستهای تجاری در دنیا را بر آن داشت که در کنار مسایل رقابتی و منطقهای خود در ماه میسال ۱۹۸۹ برای تشکیل انجمن جهانی بهرهبرداران هستهای (WANO) گرد هم آمده و مأموریت وانو را تبیین کنند.
«ارتقای ایمنی و قابلیت اطمینان نیروگاههای هستهای جهان با مشارکت اعضاء، ارزیابی، الگوبرداری و بهبود عملکرد از طریق همکاری متقابل، تبادل اطلاعات و بکارگیری بهترین تجارب کسب شده»؛ مأموریت وانو بود که با در نظر گرفتن ابعاد مهم در ارتباط با تعامل فناوری هستهای و زندگی بشر تدوین شد.
در حال حاضر وانو با برخورداری از ۳۵ عضو از کشورهای مختلف، ۱۳۰ شرکت و بیش از ۴۴۸ راکتور هستهای تجاری قدرت که از سرتاسر دنیا عضو این انجمن هستند، حدود ۳۰ سال از فعالیتش را سپری میکند و سعی دارد با اقدامات پشتیبانی متعددی که به انجام میرساند، موجد چرخه محرکی به سوی ارتقای ایمنی و بهرهبرداری مطمئن در نیروگاههای هستهای باشد. پایگاه اصلی دفتر وانو در لندن است و عضویت در وانو از طریق یکی از مراکز منطقهای چهارگانه آتلانتا، پاریس، توکیو و مسکو انجام میگیرد.
شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰، به منظور اطمینان بخشی در بهرهبرداری ایمن و مطمئن از نیروگاه اتمی بوشهر نیز از جمله اعضای وانو در مرکز مسکو است. این شرکت به عنوان سازمان بهره بردار و مالک نیروگاه، اقدام به نظارت بر عملکرد شرکت بهره برداری کرده و در نتیجه در سال ۱۳۹۷ برنامههای نظارتی تدوین و اجرای آن برای پایش عملکرد ایمن نیروگاه را مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی به مورد اجرا گذارده است.
برای دریافت گزارش کامل ارزیابی نهادهای بینالمللی از نیروگاه اتمی بوشهر اینجا کلیک کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *