صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه باید به کودکان خبر فوت والدینشان را بدهیم؟

۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸:۰۱
کد خبر: ۶۴۹۲۳۹
یک روانپزشک کودک و‌نوجوان به بیان توضیحاتی در خصوص دادن خبر فوت والدین به فرزندانشان پرداخت.
حمید یوسفی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که چگونه باید به کودکان خبر فوت والدینشان را بدهیم، گفت: کودکان در سنین مختلف درک متفاوتی از مفهوم مرگ دارند و از ۲ تا ۵ سالگی مفهوم مرگ را متوجه نمی‌شوند و از ۷ سالگی با شکل گیری تفکر انتزاعی و سمبلیک می‌تواند آن  را درک کند.

وی افزود: توصیه اساسی من برای دادن خبر فوت به کودکان این است که به بچه دروغ نگویند که فرد فوت شده به مسافرت و یا مکان دوری رفته است و بر می‌گردد، چرا که این اقدام ممکن است در آینده موجب بروز آسیب‌هایی به فرد شود.

این روانپزشک بیان کرد: مشاهده شده است که برخی از افرادی که در کودکی و در سنین زیر ۷ سالگی والدین خود را از دست داده اند و دچار فقدان شده اند با آسیب‌هایی از جهت رشد و تکامل مواجه شونه اند از این رو بهتر است کودکانی که با این مسئله روبه رو می‌شوند، حتما توسط بزرگ‌تر‌ها نزد روان شناس و روانپزشک کودک برده شوند و و با مشورت آنها با کودک آسیب دیده رفتار کنند و از اقدام سرخود در این باره بپرهیزند.

یوسفی ادامه داد: افراد در سنین نوجوانی از ۱۱ سالگی به بعد با مفهوم مرگ آشنایی کامل دارند و بهتر می‌توانند با این اتفاق کنار بیایند، اما از آن جایی که مرگ والد اتفاق بزرگی در زندگی هر شخص است، نقش خانواده و اطرافیان نوجوان در این امر بسیار مهم و اساسی است.

وی ضمن اشاره به اینکه در مواجهه نوجوانان با این مسئله بهتر است اطرافیان با روان شناس و روانپزشک مشورت داشته باشند، تاکید کرد: نکته بسیار مهمی خانواده و اطرافیان کودکان و نوجوانانی که والدین خود را از دست می‌دهند باید رعایت کنند، این است که با توجه و حمایت‌های بیش از حد از آن‌ها موجب بروز آسیب به کودک و نوجوان نشوند چرا که با این اقدام کودک حس می‌کند نا توان است و کفایت کافی برای انجام کارهایش را ندارد.

این روانپزشک کودک و نوجوان با بیان اینکه اطرافیان حتما باید در مواجهه با اینگونه مسائل تعادل را رعایت کنند، اظهار کرد:  بهتر است خانوداه و اقوام به نحوی با کودک و نوجوان آسیب دیده برخورد کنند که انگار والدین او زنده هستند، اما توصیه می‌شود سعی کنند تا حد امکان جای خالی پدر و مادر او را برایش پر کنند.


برچسب ها: کرونا روانپزشکی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *