چگونه باید به کودکان خبر فوت والدینشان را بدهیم؟
وی افزود: توصیه اساسی من برای دادن خبر فوت به کودکان این است که به بچه دروغ نگویند که فرد فوت شده به مسافرت و یا مکان دوری رفته است و بر میگردد، چرا که این اقدام ممکن است در آینده موجب بروز آسیبهایی به فرد شود.
این روانپزشک بیان کرد: مشاهده شده است که برخی از افرادی که در کودکی و در سنین زیر ۷ سالگی والدین خود را از دست داده اند و دچار فقدان شده اند با آسیبهایی از جهت رشد و تکامل مواجه شونه اند از این رو بهتر است کودکانی که با این مسئله روبه رو میشوند، حتما توسط بزرگترها نزد روان شناس و روانپزشک کودک برده شوند و و با مشورت آنها با کودک آسیب دیده رفتار کنند و از اقدام سرخود در این باره بپرهیزند.
یوسفی ادامه داد: افراد در سنین نوجوانی از ۱۱ سالگی به بعد با مفهوم مرگ آشنایی کامل دارند و بهتر میتوانند با این اتفاق کنار بیایند، اما از آن جایی که مرگ والد اتفاق بزرگی در زندگی هر شخص است، نقش خانواده و اطرافیان نوجوان در این امر بسیار مهم و اساسی است.
وی ضمن اشاره به اینکه در مواجهه نوجوانان با این مسئله بهتر است اطرافیان با روان شناس و روانپزشک مشورت داشته باشند، تاکید کرد: نکته بسیار مهمی خانواده و اطرافیان کودکان و نوجوانانی که والدین خود را از دست میدهند باید رعایت کنند، این است که با توجه و حمایتهای بیش از حد از آنها موجب بروز آسیب به کودک و نوجوان نشوند چرا که با این اقدام کودک حس میکند نا توان است و کفایت کافی برای انجام کارهایش را ندارد.
این روانپزشک کودک و نوجوان با بیان اینکه اطرافیان حتما باید در مواجهه با اینگونه مسائل تعادل را رعایت کنند، اظهار کرد: بهتر است خانوداه و اقوام به نحوی با کودک و نوجوان آسیب دیده برخورد کنند که انگار والدین او زنده هستند، اما توصیه میشود سعی کنند تا حد امکان جای خالی پدر و مادر او را برایش پر کنند.