برنجهای دپو شده در گمرک منتظر تخصیص ارز
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت:۳۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرک مربوط به سفارشات گذشته است و به دلیل حقوق مکتسبه آن در صورت تخصیص ارز امکان ترخیص آن فراهم خواهد شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران تصریح کرد: ممنوعیت واردات با هدف حمایت از تولید ملی در نظر گرفته شد، اما در مذاکرات سال گذشته انجمن با سازمان تنظیم بازار به این نکته اشاره شد که حمایت از تولید ملی فقط بحث برنج خارجی نیست و مسائل اساسی است که میتوان به تولیدملی کمک کند و بحث سود زیان آن نیز مطرح شد.
وی افزود: ممنوعیت واردات برنج در اوج تقاضا تاثیر مهمی در قیمت نهایی داشت و باعث زیان واردکنندگان میشود و هزینه انبار و نگهداری و تغییر در فصل خرید هزینههای هنگفتی را به فعالان این حوزه وارد کرد و در همین راستا ستاد تنظیم بازار با شنیدن استدلالهای واردکنندگان اقدام به لغو ممنوعیت واردات در سال ۹۸ کرد.
کشاورز بیان کرد: ممنوعیت واردات برنج به دلیل تصمیمات هیجانی لغو شد و تمام برنجهای وارداتی در گمرک رسوب کردند و از ۷۰۰ هزار تن تنها ۴۰۰ آن ترخیص شده است و مابقی آن در گمرک دپو شده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران عنوان کرد: سهم بازار برنج ایرانی و خارجی جدا است و این تاثیرات مستقیمی روی هم ندارند و به طور مثال ذائقه مصرف کننده و قیمت برنج در انتخاب آنها تاثیر گذار است و قیمت بالای برنج ایرانی باعث انتخاب برنج خارجی میشود.
وی افزود: مهمترین تاثیر برنج خارجی کاهش سرعت افزایش قیمت برنج ایرانی است و با توجه به ممنوعیت واردات به نظر میرسد برنج ایرانی با افزایش قیمت همراه باشد به طوری که با افزایش قیمت ارز، قیمت برنج خارجی نیز سه برابر شده است.
به گفته وی؛ بانک مرکزی برای تخصیص ارز به صورت قطره چکانی عمل میکند و بیشتر برنجهای دپو شده در گمرک مربوط به ثبت سفارشهای سال گذشته است.
کشاورز بیان کرد: سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات برنج به ندرت صورت میگرفت تا اینکه در اردیبهشت امسال با تغییر گروه کالایی ارز نیمایی برای واردات برنج در نظر گرفته شده که آن هم به سختی به اعضا واردکننده برنج تخصیص داده شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران بیان کرد: ۳۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرک مربوط به سفارشات گذشته است و به دلیل حقوق مکتسبه آن در صورت تخصیص ارز امکان ترخیص آن فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: بحث امنیت غذایی در کشور مطرح است و گرانی محصولات قابل تامل است، اما کمبود کالا میتواند مشکل ساز شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *