صدور پروانههاي گمركي الكترونيكي شد
خبرگزاری میزان: مدير كل گمرك خرمشهر گفت: صدور پروانه هاي گمركي در گمرك خرمشهرالكترونيكي شد.
وي افزود: با اجرايي شدن اين رويه مهم – تحولي بي نظير در انجام تشريفات گمركي در رويه واردات قطعي صورت گرفته و تمامي اين عمليات به صورت 100درصد الكترونيكي شده و امكان استعلام و رسيدگي الكترونيكي اطلاعات پروانه هاي ترخيص گمركي و تاييد اصالت آنها به صورت لحظه اي و برخط (آنلاين) در كوتاه ترين زمان ممكن توسط كارشناسان امور گمركي و نيز مراجع ذي صلاح - از طريق سامانه فوق الذكر فراهم شده و از امكان جعل پروانههاي كاغذي نيز جلوگيري به عمل آمده است.
مدير كل گمرك خرمشهر اضافه كرد: اين اقدام هم راستا با سياستهاي سازمان جهاني گمرك در خصوص سادهسازي فرآيندهاي گمركي در كليه رويهها و حذف تشريفات زائد و بهكارگيري فناوريهاي نوين اطلاعاتي و سامانههاي هوشمند الكترونيكي و در راستاي الكترونيكي شدن رويههاي گمركي صورت مي گيرد.
باوي اضافه كرد: گمرك جمهوري اسلامي ايران با همكاري جمعي از اساتيد و دانشجويان نخبه دانشگاه تهران خود اقدام به توليد و پيادهسازي سامانه جامــع امور گمركي نموده كه اين سامانه امكان پوشش كليه فـرآيندها و عمليات ترخيص كالا از لحظه ورود كالا به قلمـــرو گمركي تا اتمام تشريفات ترخيص كالا را با خود به همراه دارد.
وي افزود: با حذف كاغذ از سالن ارزيابي گمرك تا درب خروج در جريان تشريفات گمركي رويه واردات كالا – از اين پس تمامي مراحل بررسي اسناد عملا به صورت الكترونيكي صورت مي گيرد و ارزيابان و كارشناسان براي ارائه نظر كارشناسي خود و تاييد کردن اوراق و اسناد گمركي به جاي نوشتن در پشت (ظهر) اظهارنامه ها و مهر کردن آنها – از نظردهي سيستمي و امضاي الكترونيكي استفاده مي کنند كه اين امر امكان جعل اسناد را به صفر مي رساند.
مدير كل گمرك خرمشهر گفت :استاندارد و آزمايشگاه هاي تعيين ماهيت كالا الزاما از طريق سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي و به صورت الكترونيكي نظرات خود را براي گمرك خرمشهر ارسال مي كنند و ساير سازمان هاي مرتبط با امر تجارت در اسرع وقت براي ارسال نظرات كارشناسي خود و يا ارسال مجوزهاي صادره به اين سامانه پنجره واحد مي پيوندند.
باوي اضافه كرد: به كمك اين سامانه ارباب رجوع يا صاحب كالا ميتواند با استفاده از سايت سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي ضمن كسب اطلاع از وضعيت پروانه خود - نظر كارشناس گمرك را رويت کرده و نظرخود را براي كارشناس مربوطه خود ارسال نمايد و در صورتيكه به اسناد مثبته ديگري نياز باشد – به كمك همين سامانه اوراق مربوطه را براي همان كارشناس امور گمركي ارسال کنند.
وي افزود: ارباب رجوع يا صاحب كالا از طريق سايت ميتواند براي خود نوبت بگيرد و سپس كارشناس امور گمركي ميتواند اسناد آن صاحب كالا را در كارتابل كاري خود بررسي کرده و در صورت نبودن نقص و تناقض در اسناد و مدارك الكترونيكي - تاييديه خود را در سيستم ثبت نمايد كه همه اين مراحل حضور فيزيكي ارباب رجوع در گمرك را در اكثر رويه هاي گمركي غير اجباري مي كند و در نهايت اين امر تسهيلاتي بزرگ براي رفاه حال مراجعه كنندگان تلقي مي شود و صاحب كالا فقط موقع خروج كالا از درب خروج به گمرك مراجعه مي كند.
مدير كل گمرك خرمشهر يادآور شد:كارشناسي مسير كه يكي از مراحل سالن ارزيابي گمرك مي باشد از اين پس به صورت الكترونيكي انجام مي شود كه همين موضوع يك مرحله از مراحل تشريفات اداري حضور در سالن فني گمرك را كاهش داده و مي تواند منجر به كاهش زمان ترخيص كالا شود.
عارف باوي كاهش هزينه هاي اداري و مالي جهت چاپ ، تكثير و نگهداري اوراق بهادار و در مجموع حداكثر صرفه جويي در هزينه هاي دولت را از مزاياي ديگر اين سامانه برشمرد و افزود: سهولت و تسريع در ترخيص كالا در كوتاهترين زمان ممكن در سايه افزايش دقت و سرعت به صورت همزمان، كاهش چشمگير ضريب تخلف و قاچاق كالا ، جلوگيري از هرگونه سوء استفاده و جعل اسناد گمركي، دسترسي آسان و جامع به اطلاعات تمامي اظهارنامه ها و اطلاعات مربوط به ترخيص كالاها جهت بهره برداري و بازنگري درون سازماني و برون سازماني و نيز وصول صحيح و دقيق حقوق دولت از ديگر مزاياي اين سامانه است.
وي اضافه كرد:استعلام اصالت پروانههاي ترخيص الكترونيكي توسط سازمانها و نهادهاي مسوول نظارتي از قبيل نيروي انتظامي و ... نيز از طريق سامانه پيامكي گمرك به شماره 30008887 و سايت پنجره واحد تجارت فرامرزي به آدرس https://epl.irica.ir امكانپذير است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *