صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ابزار دانشمند ایرانی و همکارانش برای حذف لخته خون در سکته مغزی تایید شد

۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۰:۳۲
کد خبر: ۶۴۸۶۰
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان: «انجمن سکته آمریکا» و «انجمن قلب آمریکا» استفاده از نوعی ابزار استنت بازیابی و همچنین نوعی دارو برای برداشتن لخته‌های خونی در بیماران سکته دارای لخته در شریان‌های خون مغز را تایید کردند.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ دانشمندان با همکاری دکتر «آرش خالصی» از دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیه‌گو، نشان دادند زمانی که اندک ساعاتی پس از بروز علائم سکته از داروی فعال‌کننده بافتی پلاسمینوژن (tPA) استفاده می‌شود، این دارو می‌تواند لخته را حل کرده و جریان خون به مغز را دوباره تثبیت کند. این امر موجب محدودشدن ناتوانی ناشی از سکته مغزی می‌شود.

انجمن سکته آمریکا همچنین استفاده از نوعی استنت بازیابی‌کننده (stent retrieval device ) را برای برداشتن لخته توصیه کرده است. این فرآیند شامل سوراخ‌کردن یک شریان در کشاله ران و واردکردن یک لوله سیمی نازک در مغز است تا زمانی که لوله به رگ‌ مسدودشده در یکی از شریان‌های بزرگ برسد.

در مکان مسدودشده، این لوله که مجهز به توری سیمی موسوم به استنت بازیابی‌کننده در یکی از سرهایش است، با فشار به درون لخته وارد می‌شود. در آنجا توری گسترش می‌یابد به طوری که لخته را در بر گرفته و این لخته هنگامی که لوله بیرون کشیده می‌شود، برداشته می‌شود.

این درمان دشوارتر از استفاده از tPA است که اکثر پزشکان می‌توانند در اتاق اورژانس از آن استفاده کنند؛ با این حال، فرآیند مزبور، یک مرکز تخصصی یا تجهیزات بهداشتی تخصصی را می‌طلبد.

در فرآیند استفاده از ابزار استنت بازیابی‌کننده، برداشتن لخته همچنین ظرف شش ساعت از شروع سکته انجام می‌شود؛ بنابراین در تعدادی از مناطق انجام آن دشوار است. با این حال، تحقیقات و بازبینی‌ها نشان داده استفاده از این ابزار بیش از خطرات بالقوه آن برای بیماران است.

تحقیقات جدید نشان داده استفاده از هر دوی داروی tPA و استنت بازیابی‌کننده هر چه زودتر به بیمار اعمال شوند، بهتر است.

دانشمندان با همکاری آرش خالصی طی هشت ماه و با انجام شش آزمایش بالینی دریافتند در تعدادی از بیماران، چنانچه لخته پس از مصرف داروی tPA کماکان به مسدودکرن شریان آن‌ها ادامه دهد، استفاده از استنت بازیابی‌کننده کارآمد خواهد بود.

جزئیات این تحقیق در مجله Stroke ارائه شد.

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



نظرات بینندگان
مریم
|
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۴
درودبرایرانیان دانشمندوامیدهاوپرچم داران حیثیت ایرانی ومایه مباهات درهرجای دنیا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *