صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از قرارداد برجامی فوتبال تا تأخیر در بررسی سؤال از رییس‌جمهور

۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰:۳۹
کد خبر: ۶۴۸۲۹۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
تعدادی از نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به بیان تذکرات و اخطار خود با استناد به آئین نامه داخلی و قانون اساسی پرداختند.
- تعدادی از نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به بیان تذکرات و اخطار خود با استناد به آئین نامه داخلی و قانون اساسی پرداختند.

در جریان این جلسه جبار کوچکی نژاد با استناد به ماده ۲۱۰ آئین نامه داخلی مجلس و اصل ۸۸ قانون اساسی در صحن مجلس گفت: حدود ۲۰۰ نماینده طرح سوال از رییس جمهور را امضا کردند، اما این سوال هنوز اعلام وصول نشده که هیئت رییسه مجلس باید در این زمینه پاسخگو باشد.

وی تاکید کرد: علی رغم هم سویی رییس جمهور با مجلس دهم سوال از رییس جمهور در ان مجلس اعلام وصول شد این جای سوال دارد که چرا این مجلس طرح سوال از رییس جمهور را اعلام وصول نمی‌کند.

محمد باقرقالیباف در پاسخ به نماینده مردم رشت گفت:هیئت رییسه به آیین‌نامه عمل کرده و سوال از رییس جمهور نیز دنبال خواهد شد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی با استناد به اصل ۱۳۵ ائین نامه داخلی مجلس در صحن مجلس گفت:براساس قانون آقای رییس جمهور حداکثر سه ماه می‌توانند برای وزارت صنعت، معدن و تجارت سرپرست تعیین کنند و اکنون سه ماه گذشته است که این وزارتخانه با سرپرست اداره شده و مجددا سرپرستی دیگر معرفی شده است و این امر نیاز به اذن رهبری دارد.

وی افزود: اگر اذن رهبری اخذ شده است چرا به مجلس شورای اسلامی اعلام نمی‌شود و اگر اذن رهبری گرفته نشده است تصدی سرقینی بر این وزراتخانه اکنون غیرقانونی است و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی باید به این موضوع ورود کنند.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر سلیمی گفت: تذکر شما وارد است اکنون بیش از سه ماه است که وزارتخانه با سرپرست اداره می‌شود و نیاز به اذن رهبری دارد. حداقل ما تاکنون مطلع نیستیم که استجازه اخذ شده و یا خیر.

در ادامه این جلسه جواد نیک‌بین طی اخطاری با استناد به اصل سوم قانون اساسی گفت: بحث شفافیت آرا باید در مجلس شورای اسلامی زودتر مصوب شود. مردم باید بدانند که چرا یک نماینده در رای گیری شرکت نمی‌کند؟. چرا نماینده در حال راه رفتن یا خوردن چای یا برپایی دورهمی در حین رسیدگی به طرح‌ها و لوایح است.

وی تصریح کرد: قرارداد برجامی فوتبالی نیز به دلیل عدم وجود شفافیت رقم خورده است و ده‌ها هزار میلیارد از بودجه کشور را تحت تاثیر قرار داده است. چرا باید این همه پول به یک سرمربی داده شود؟ دلیل آن عدم وجود شفافیت است. باید هرچه زودتر بحث شفافیت آرای نمایندگان در مجلس شورای اسلامی دنبال شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر وی گفت: بحث شفافیت آرا در کمیسیون آیین‌نامه بررسی شده و کلیات آن به تصویب رسیده است. اکنون براساس ماده ۱۴۲ به مرکز پژوهش‌ها ارجاع داده شده است تا دقیق‌تر تدوین شود. یکی از رویکرد‌های اساسی مجلس یازدهم که مطالبه مردم و نمایندگان است بحث شفافیت آرا است و در اولویت کاری مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *