صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گیاهخواری چه مزایا و معایبی دارد؟

۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۸۱۶۹
یک متخصص تغذیه به بیان مزایا و معایب گیاهخواری پرداخت.

مرجان عجمی در گفت‌وگو با میزان در خصوص گیاهخواری گفت: گیاهخواری انواع متعددی دارد و فلسفه آن داشتن سبک زندگی سالم است و مطالعات نشان داده اند این رژیم احتمال سندروم متابولیک و بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: vegetarian‌ها گیاخوارانی هستند که گوشت قرمز را حذف می‌کنند، اما مرغ، ماهی و لبنیات را استفاده می‌کنند و Lactovegetarian‌ها گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ نمی‌خورند، اما لبنیات ممنوعیتی ندارد و مصرف می‌کنند.

این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه lactoovovegetarian‌ها تخم مرغ هم می‌خورند، بیان کرد: تنها vegan‌ها هستند که هیچ ماده غذایی که منبع حیوانی داشته باشد را مصرف نمی‌کنند و بنابراین احتمال کمبود برخی از مواد مغذی در این گروه بیشتر است.

مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: رژیم‌های غذایی گیاهخواران نسبت به همه چیز خواران آهن کمتری دارد، اگرچه دریافت آهن غیرهم از طریق میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات به همراه منابع حاوی ویتامین ث که به جذب آهن غیر هم کمک می‌کند در این افراد وجود دارد.

وی اظهار کرد: گیاهخوارانی که لبنیات استفاده نمی‌کنند ممکن است دچار کمبود کلسیم و ویتامین D شوند، خصوصا اگر مواجهه کافی با نور آفتاب نداشته باشند، زیرا نور آفتاب یکی از منابع مهم تامین ویتامین D بدن از طریق سنتز از پیش ساز‌های پوستی آنست.

این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه کلسیم سبزیجات هم به دلیل وجود اگزالات و فیتات معمولا جذب کمی دارد، متذکر شد: در گیاهخواران vegan مصرف نکردن منابع حیوانی به مدت طولانی احتمال کمبود B۱۲ و آنمی مگالوبلاستیک را به همراه دارد، زیرا این ویتامین عمدتا از طریق منابع حیوانی دریافت می‌شود و در این افراد غلات صبحانه غنی شده با B۱۲ و یا مکمل B۱۲ مورد نیاز است.

مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه دریافت پروتئین حیوانی و اسید‌های چرب اشباع در گیاهخواران نسبت به همه چیز خواران پایین‌تر است و از این نظر می‌تواند به حفظ سلامتی کمک بیشتری کند، توضیح داد:  نکته مهم برای افرادیکه می‌خواهند از رژیم غذایی گیاخواری تبعیت کنند پیروی از یک رژیم غذایی درست طراحی شده و متناسب با ویژگی‌های فردی افراد است و در چنین شرایطی کودکان و نوجوانان و حتی زنان باردار و شیرده هم می‌توانند از چنین رژیم‌هایی تبعیت کنند فقط به شرط آنکه به درستی و با توجه به شرایط افراد طراحی شود و دریافت کافی کلسیم، آهن، روی، B۱۲ و ویتامین D در آن مورد توجه قرار گیرد.


برچسب ها: تغذیه گیاهخواری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *