صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاسمی: منزوی شدن آمریکا می‌تواند به نقطه عطفی در سیر تحولات تاریخ معاصر تبدیل گردد

۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۴:۳۸
کد خبر: ۶۴۸۱۵۹
دسته بندی‌: سیاست
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه با انتشار پیامی در فضایی مجازی نوشت: منزوی شدن آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند به نقطه عطفی در سیر تحولات تاریخ معاصر تبدیل گردد.

بهرام قاسمی در واکنش به ناکامی و منزوی شدن ایالات متحده آمریکا در تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت با انتشار پیامی در صفحه توییتری خود نوشت:

آنچه در جلسه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد گذشت در نوع خود از یک فرایند و برآیند نوینی برخوردار بود و آثار جانبی ناشی از این حرکت نیز می‌تواند با شگفتی‌های دیگری همراه گردد.

آمریکای عضو دائم شورای امنیت و مدعی رهبری جهان و جهانیان با رسوایی و شکستی تاریخی مواجه شد که خود می‌تواند از هر سو که نگریسته شود، به مبنا و نقطه عطفی در سیر تحولات تاریخ معاصر تبدیل گردد.

نقش دیپلماسی ایران در این کشاکش تاریخی غیرقابل کتمان است.

باید با دقت، منصفانه و از سر خرد و بهنگام بدان نگریست. اما از نگاه دیگر این برآیند برآمده از شورای امنیت، زوایا و عمق و لایه‌های پیچیده تری نیز دارد.

باید بدان آنگونه که باید و هست نگریست و از دل واقعیت‌های آن نقبی و معبری به سرمنزل مقصود و آرمان و آرزو‌های بشرِ امروز خسته از تمام ناملایمات، فقر، دشمنی، بی عدالتی، افراط‌گرایی و پرگویی و زیاده خواهی جهان خواران داشت و با تلاشی جهانِ در مسیر کژ راهه را به جایگاه واقعی و طبیعی خود هدایت کرد.

جمع آراء مخالفان و موافقان در شورای امنیت - سیزده در برابر دو - نکته مهم و اساسی دیگری را هم می‌تواند به تصویر و تصور آورد، اولی واهمه و دل نگرانی همگانی جهانیان از ادامه استیلا و سلطه جویی یک قدرت قانون گریز با حاکمانی غیر قابل اعتماد و بی اعتنا به تمامی موازین بین المللی و حقوق انسانی و دومی و این دانایی همگانی که جهان یکجانبه گرا، جهانی بس خطرناک و غیرقابل زیست و دوام است که این موضوع می‌تواند آغازی نو و نقطه عطفی راهبردی برای تمامی آنانی باشد که با محوریت چند جانبه گرایی می‌توانند با رایزنی، گفتگو، تحمل و تامل، این مسیرِ هرچند دشوار را خردمندانه استمرار بخشند و این ممکن نمی‌شود مگر به تلاش و همکاری و خردورزی همگان.

چندجانبه گرایی تنها اکسیری است که جهان معلول و بیمار کنونی را می‌تواند در مداری برتر، در صلح و امنیت پایدار و توسعه اقتصادی و عدالت قرار دهد و تلاش‌های هر چه بیشتر آمریکا در روز‌ها و هفته‌های آتی در مبارزه با چند جانبه گرایی و موازین بین المللی بیش از هر زمان محکوم به شکست است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *