صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ۱۰ برابری پرداخت تسهیلات ضروری قرض الحسنه به بازنشستگان

۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹:۴۲
کد خبر: ۶۴۸۱۰۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی دولت گفت: افزایش ۱۰ برابری پرداخت تسهیلات ضروری قرض الحسنه به بازنشستگان و مستمری بگیران، عرضه درصدی از سهام شرکت‌های تابعه به بازنشستگان، ایجاد خانه‌های امید و طرح‌های رفاهی از دیگر اقدامات دولت بوده است.
-  طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی در راستای اطلاع‌رسانی مسئولانه و رعایت پروتکل های بهداشتی، به سوالات خبرنگاران به صورت مکتوب پاسخ داد.
 
دولت «هدفمند»، «امیدوار» و «استوار» ایستاده است
ربیعی گفت: در آستانه هفته دولت قرار داریم. یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می‌داریم.
 
وی افزود: شهید رجایی نماد ساده زیستی، خردورزی، صبوری، مهربانی و مردم باوری واقعی بود. شهید باهنر نیز نمادی از طمانینه، میانه‌روی، درایت و اندیشه ورزی شناخته می‌شد.
 
سخنگوی دولت تصریح کرد: لازم می‌دانم که در این هفته اعلام کنم دولت تا آخرین روز کاری و قانونی خود «هدفمند»، «امیدوار» و «استوار» ایستاده و مجهز به نقشه راه و برنامه‌ای مشخص به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
 
ربیعی یادآور شد: دولت به سختی‌های زندگی ناشی از تحریم‌های ظالمانه‌ای که به کشور و مردم تحمیل شده واقف است و همه تلاش خود را برای عقب راندن تحریم گران، شکستن تحریم و حفاظت از زندگی مردم به کار بسته و خواهد بست و تاکنون نیز آرزوی آن‌هایی را که می‌گفتند ایران در سه ماه یا یکسال فرو خواهد پاشید، به باد داده است.
 
وی گفت: این فرصت را غنیمت شمرده و ۲۵ ذی الحجه روز خانواده و تکریم از بازنشستگان را گرامی می‌دارم. خانواده اولین و مهمترین نهاد اجتماعی انسان‌هاست و بسیاری از سازگاری‌ها و ناسازگاری‌های جامعه مربوط به همین نهاد مقدس است.
 
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهور افزود: دولت تدبیر و امید در اجرای سیاست‌های کلی جمعیت و ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه اقدامات موثری، چون حمایت از ازدواج جوانان از طریق افزایش تسهیلات ازدواج و حمایت از خانواده‌ها در راستای فرزند آوری سالم، انجام داده است.
 
ربیعی بیان داشت: از سوی دیگر این روز به نام بازنشستگان عزیز کشور هم بود. میزان انسانی بودن و اخلاقی بودن یک جامعه به میزان احترام و توجه به سالمندان آن جامعه است.
 
وی افزود: سنگ بنای امروز کشور بر روی دوش بازنشستگان به خصوص آن‌هایی است که در کارخانه‌ها آجر به آجر، ساختمان توسعه کشور را بنا نهاده و رنج جان و جان رنج را زیسته‌اند.
 
 
دستیار ارتباطات رییس جمهور عنوان کرد: آن‌ها در برخی از مشاغل و محیط‌های شغلی سخت، کاهش عمر تدریجی خود را دیده‌اند و مهمترین هدف این دولت تجربه بازنشستگی سالم برای این عزیزان بوده است. نباید اجازه دهیم بازنشستگی قرین با ناتوانی شود.
 
وی گفت: یکی از مهمترین اقدامات دولت ایجاد زیرساخت‌های درمانی و تحت پوشش بیمه قرار دادن بیماری‌های شایع دوران بازنشستگی بوده است.
 
ربیعی عناون کرد: سازمان تامین اجتماعی در سال‌های اخیر گام‌های بسیار مثبتی برای بهبود وضعیت بازنشستگان و مستمری بگیران انجام داده است. پیگیری و اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران یکی از مهمترین مطالبات ۱۴ ساله این قشر بوده که با همت دولت و تعامل کانون‌ها و تشکل‌های بازنشستگی محقق شده است.
 
وی بیان داشت: افزایش حقوق درخصوص بازنشستگان کشوری از متوسط دریافتی ۸۸۹ هزار تومان به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ۳۲۷درصد افزایش و درخصوص بازنشستگان لشکری از متوسط دریافتی یک میلیون و ۱۲۳ هزار تومان به ۴ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان رسیده و۲۸۱ درصد افزایش را شاهد بوده‌ایم.
 
سخنگوی دولت گفت: می‌دانیم که حتی این افزایش‌ها مستمری‌ها کافی نیست، ولی اگر نبود شرایط تحریمی و تنگنا‌هایی که ناشی از جنگ اقتصادی این روزهاست حتما گشایش‌های بهتری صورت می‌گرفت.
 
وی افزود: افزایش ۱۰ برابری پرداخت تسهیلات ضروری قرض الحسنه به بازنشستگان و مستمری بگیران، عرضه درصدی از سهام شرکت‌های تابعه به بازنشستگان، ایجاد خانه‌های امید و طرح‌های رفاهی از دیگر اقدامات دولت بوده است.
 
سخنگوی دولت اظهارداشت: همچنین در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حال حاضر ۱۱۳ هزار نفر مستمری بگیر وجود دارد که بسته نقدی حمایتی ۳۰۰ هزار تومانی به زودی به این عزیزان پرداخت خواهد شد.
 
ما وظیفه داریم که «جان‌ها» را حفظ کنیم
ربیعی تاکید کرد: از سوی دیگر امروز مصادف با سالگرد کودتای ۲۸ مرداد است. حافظه تلخ کودتای امریکایی بر علیه دولت منتخب دکتر مصدق را در شرایطی مرور و یاد آوری می‌کنیم که امریکا همان سیاست‌های مداخله‌جویانه را به شکل دیگر در قالب تحریم‌های ظالمانه بر ضد ملت ایران به پیش می‌برد.
 
وی تصریح کرد: تصادفی نبود که ترامپ در همان نخستین روز‌های راهیابی خود به کاخ سفید تهاجم به برجام را از راه تهاجم به انتخابات و تهاجم به ماهیت دموکراتیک حاکمیت کشورمان آغاز کرد و مدعی شد دموکراسی برای حاکمیت ایران یک ماسک بیش نیست. اما ملت ایران در کنار جامعه جهانی درس سختی به امریکا داد.
 
اکنون این ماسک ترامپ است که در صحن سازمان ملل ودر عرصه‌های جهانی افتاده
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهور گفت: یادآوری کودتای ۲۸ مرداد احترام به حافظه تاریخی ملت ایران است. این یک زخم بزرگ بود در خاطره تاریخ یک ملت. اما ملت ما در تاریخ و در نقطه فرود زخم توقف نکرد. انقلاب اسلامی مرهمی بود بر ان جراحت بزرگ که کودتاگران امریکایی بر پیکر سیاسی ملت ایران وارد آوردند. یاد مصدق فقط یاد شکست نیست یادآوری پیروزی نیز هست
 
وی افزود: همچنین در آستانه ماه محرم و عزای سیدالشهدا قرار داریم. ماه محرم، ماه حماسه کربلا و عاشورا فرا می‌رسد و شور حسینی سراسر کشور و عاشقان اهل بیت (ع) را فرا می‌گیرد.
 
ربیعی عنوان کرد: امسال هم ما ایرانیان یک وظیفه مهم برای حفظ عزاداری‌های محرم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برعهده داریم. هم عزاداری باید باقی بماند و هم الگویی از انجام این مناسک ارائه دهیم که آیندگان قضاوت صحیحی از ما داشته باشند.
 
سخنگوی دولت اظهارداشت: ملت ایران تجربه زنده نگه‌داشتن عزای سیدالشهدا (ع) را در دوره‌های تاریخی خاص از زمان قدرت سرنیزه‌ها تا بمباران و موشک باران دارد.
 
وی افزود: عزادرای برای سیدالشهدا (ع)، یکی از مهم‌ترین مسائل فرهنگی جامعه اسلامی ماست؛ و به هیچ‌وجه عزاداری برای امام حسین (ع) از فرهنگ ما حذف شدنی نیست. عشق به امام حسین (ع)، ذاتی است، عشق به خوبی‌هاست، عشق به ارزش‌هاست، عشق به اخلاق، عرفان و معنویت است.
 
سخنگوی دولت تاکید کرد: سلامت و حفظ جان مردم از خواسته‌های سیدالشهداست و ایشان هم راضی نیست مردم، سالم به مجلس بیایند و بیمار برگردند. این اتفاق هرگز مطلوب امام حسین (ع) نیست؛ بنابراین امسال ظاهر عزاداری‌ها مثل سال‌های قبل نیست؛ ولی باطن عزادرای همان باطن عزاداری‌های سال‌های قبل است.ما وظیفه داریم که "جانها" را حفظ کنیم که نهضت "حسین جان" مستدام بماند.
 
 
متوجه حسن نیت آقای پوتین برای کاهش تنش‌ها هستیم
وی درپاسخ به سوالی درباره نظر  ایران در مورد پیشنهاد پوتین برای برگزاری اجلاس ویدیویی سران ۱+۵  نیز گفت: ما متوجه حسن نیت آقای پوتین برای کاهش تنش‌ها هستیم، ولی در عین حال بعید می‌دانیم که چنین نشستی در فقدان هرگونه نیات صادقانه از طرف دولت آمریکا موثر باشد و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران کاملاً روشن است.
 
ربیعی بیان داشت: صرف نظر از این گمانه زنی ها، هر زمان که همه طرف‌ها درخواست رسمی برای برگزاری این اجلاس پیشنهادی را دریافت کنند، با جدیت آن را بررسی و نظر نهایی را اعلام خواهیم کرد
 
 
تعدادی از نمایندگان خواستار اصلاح ساختار شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شدند و مدام انتقاداتی به این شورا دارند چرا انقد هجمه به این جلسه است؟ در صورتی که سران قوا درآنجا حضور دارند؟ در رابطه با عرضه اوراق سلفی نفت که در جلسه سران قوا تصویب شده است چرا شاهد آنقدر هجمه به این مصوبه هستیم؟



شورایعالی اقتصادی، تدبیری بوده است از سوی مقام معظم رهبری، برای مدیریت هماهنگ اقتصاد کشور در شرایط ویژه کنونی. برای فهم این ضرورت، باید توجه کنیم که در سخت‌ترین و بی سابقه‌ترین تحریم قرار داریم و در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم و خشن‌ترین و پرقدرت‌ترین مخالفان استکباری ایران در آمریکا به قدرت رسیداند. این یک جنگ واقعی است و نیز این مهم یک واقعیت است که تروریسم اقتصادی در زندگی روزمره شهروندان ایرانی تاثیر رنج آور داشته است.

اصل و فلسفه تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با توجه به شرایطی است که آمریکا با تحریم‌های ظالمانه و تروریزم اقتصادی در عمل جنگ اقتصادی را بر علیه مردم ایران را راه انداخت است و امروز کشور را درگیر این جنگ اقتصادی کرده است. شرایط جنگ اقتصادی نیازمند فرماندهی واحد و سرعت عمل در تصمیم‌گیری است. این شورا برای شرایط خاص کشور که امروز درگیر آن هستیم به صورت موقتی و اقتضایی تنها در خصوص برخی تصمیمات ضروری و اضطراری که در شرایط عادی اتخاذ آن زمانبر بوده برای مقابله با تحریم تشکیل شده و البته در تمام موارد تلاش شده است که برای دراز مدت مسیر قانونگذاری خود را مانند همه موارد طی کند.

همه مصوبات شورایعالی مهم، از ویژگی زماندار بودن برخوردار است و با مواردی که نیاز به تصویب دائمی قانونی دارد، همزمان به صورت لایحه مسیر مجلس را طی می‌کند. اساس پیشنهاد تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا را مقام معظم رهبری ارائه و ترکیب آن را مشخص کردند تا در خصوص تصمیمات فوری در دوره جنگ اقتصادی هماهنگی بین قوا صورت گرفته و در مواردی که نیاز به مجوز قانونی دارد، به تصویب معظم له نیز می‌رسد.

در تمام دنیا نیز وقتی شرایط غیرمتعارف به وجود می‌آید شورا‌ها و نهاد‌هایی اینچنینی تشکیل می‌شوند تا بحران‌ها و مشکلات را با سرعت بیشتری حل کنند. این شورا همچنین دارای ساختار و نظامنامه بوده و نظرات کارشناسی و دیدگاه‌های متفاوت صاحبنظران مورد توجه قرار می‌گیرد و مباحث قبل از طرح در شورا با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذیربط در کمیسیون مقدماتی با حضور اعضا دیگر شورا بررسی مقدماتی می‌شود و حاصل به شورایعالی ارائه می‌شود.

طرح «فروش نفت با موعد مشخص به متقاضیان» نیز پیشنهاد مشترک وزارت اقتصاد و وزارت نفت بود که با تایید بانک مرکزی همراه بوده و در بررسی‌ها معلوم شد که به اهداف هوایت نقدینگی و رونق تولید و طرح‌های عمرانی و مقابله با تورم و رکود کمک می‌کند.

کلیات طرح هم در دو جلسه مورد تایید شورایعالی قرار گرفت. البته در جزییات اجرایی، نظرات کارشناسی متفاوتی وجود داشته است که جمع بندی آن، مورد تصویب و اجرا خواهد گرفت. طبیعی است که هر کدام از قوا دیدگاه مشخصی داشته و با توجه به تنوع دیدگاهی که وجود دارد نظرات خود را بیان می‌کنند و در نهایت جمع بندی جلسه برای تایید به استحضار مقام معظم رهبری می‌رسد
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *