صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست آمریکا در شورای امنیت و نمایش قدرت ایران در عرصه بین المللی

۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۴۷۸۹۰
نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل علاوه بر نمایش شکست آمیر، نشان دهنده توانایی ایران در عرصه بین المللی نیز بود.
پایگاه آمریکایی «آرمز کنترل» در یادداشتی که به بررسی نشست شورای امنیت در موضوع قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اختصاص داد، به دو موضوع شکست آمریکا و توانایی ایران در عرصه بین المللی اشاره کرد.
 
به نوشته نگارنده، شورای امنیت سازمان ملل با قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران که در ماه اکتبر براساس برجام منقضی می‌شود، مخالفت و آن را رد کرد.
 
آمریکا با وجود شکست در شورای امنیت تاکید کرد که تلاش خود را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متوقف نخواهد کرد.
 
این در حالی است که کشور‌های عضو شورای امنیت از همان ابتدای اعلام قطعنامه پیشنهادی آمریکا، مخالفت خود را اعلام کرده بودند و این مخالفت حتی پس از تغییر پیش نویس قطعنامه و لحن آن با هدف جلب حمایت اعضا نیز عوض نشد.
 
در عین حال ایران با وجود عدم عضویت در شورای امنیت، توانست بر نظرات کشور‌های عضو شورای امنیت تاثیرگذار باشد؛ تهران همچنین در مورد پیامد‌های و واکنش احتمالی ایران به تمدید تحریم تسلیحاتی هشدار داده بود؛ فرانسه، آلمان و انگلیس، در پایان جلسه رای گیری، با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه، بر نگرانی خود در مورد اثرات منفی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و اهمیت حفظ برجام تاکید کردند.
در حالی که روند تحولات و اظهارات مقام‌های آمریکایی از قصد واشنگتن برای استفاده از مکانیسم ماشه حکایت دارد، هنوز میزان موفقیت این امر مشخص نیست؛ چراکه این اقدام در سطح داخلی نیز با مخالفت‌های عمده‌ای مواجه شده است.
 
ضمن اینکه با وجود وجود احتمال عدم نیاز آمریکا به حمایت شورای امنیت در این اقدام، قطعا اعمال مجدد تحریم‌ها می‌تواند باعث تقسیم سازمان ملل شود.
 
«آرمز کنترل» در پایان می‎نویسد «در یک سو شماری از کشور‌ها مانند روسیه و چین قرار دارند که از این تحریم‌ها تبعیت نمی‌کنند و در سوی دیگر برخی از کشور‌های متحد آمریکا قرار دارند؛ اختلاف نظری که می‌تواند بحران مشروعیت را برای سازمان ملل ایجاد کند.»
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *