بزرگترین دهانه ناشی از برخورد دو شی آسمانی
آنها متوجه شدند که فرورفتگیهایی در حلقههایی متحد المرکز در سطح گانیمد وجود دارد. محققان معتقدند که این فرورفتگیها نشانهای از برخورد میان قمر با یک سیارک به قطر حدود ۹۳ مایل است.
اگر این موضوع صحت داشته باشد، این فرورفتگی با قطر چهار هزار و ۸۵۰ مایلی بزرگترین دهانه ناشی از برخورد دو شی آسمانی در منظومه شمسی به حساب میآید.
پیش از این چنین رکوردی به قمر «کالیستو» سیاره مشتری تعلق داشته است. قطر دهانه ناشی از برخورد شی آسمانی در قمر کالیستو هزار و ۱۸۰ مایل بوده است.
«نایوکی هیراتا» محقق ارشد این پژوهش در بیانیهای نوشت: ماموریت JUICE سازمان فضایی اروپا قرار است در ۲۰۲۲ میلادی آغاز شود و کاوشگر این ماموریت در سال ۲۰۲۹ به مشتری میرسد. طی این ماموریت مشتری و قمرهایش از جمله گانیمد به وسیله ابزارهای مختلفی بررسی میشوند. امیدواریم این ماموریت نتایج تحقیق ما را تایید و اطلاعات ما را از تشکیل و تکامل قمرهای مشتری افزایش دهد.
گانیمد بزرگترین قمر مشتری و یکی از ۱۰ جسم بزرگ در منظومه شمسی به شمار میرود. همچنین این قمر میدان مغناطیسی مخصوص خود را دارد که مجزا از میدان مغناطیسی مشتری است. زیر سطح سنگی سیاره نیز اقیانوسی نمکی وجود دارد که به عقیده محققان امکان دارد میزبان حیات باشد.