صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بزرگترین دهانه ناشی از برخورد دو شی آسمانی

۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۷۶۸۸
محققان دانشگاه‌های چین با بررسی تصاویر به مشتری و قمر‌های آن متوجه وجود دهانه‌ای بزرگ در سیاره مشتری شدند.

- پایگاه اینترنتی اسپیس نوشت: محققان دانشگاه «کوبه»، «انستیتو ملی فناوری» و کالج «اوشیما» در ژاپن در جریان مطالعه‌ای با بررسی تصاویر ماموریت به مشتری و قمر‌های آن و همچنین مدل سازی رایانه‌ای متوجه وجود این دهانه در قمر «گانیمد» سیاره مشتری شدند.

آن‌ها متوجه شدند که فرورفتگی‌هایی در حلقه‌هایی متحد المرکز در سطح گانیمد وجود دارد. محققان معتقدند که این فرورفتگی‌ها نشانه‌ای از برخورد میان قمر با یک سیارک به قطر حدود ۹۳ مایل است.

اگر این موضوع صحت داشته باشد، این فرورفتگی با قطر چهار هزار و ۸۵۰ مایلی بزرگترین دهانه ناشی از برخورد دو شی آسمانی در منظومه شمسی به حساب می‌آید.

پیش از این چنین رکوردی به قمر «کالیستو» سیاره مشتری تعلق داشته است. قطر دهانه ناشی از برخورد شی آسمانی در قمر کالیستو هزار و ۱۸۰ مایل بوده است.

«نایوکی هیراتا» محقق ارشد این پژوهش در بیانیه‌ای نوشت: ماموریت JUICE سازمان فضایی اروپا قرار است در ۲۰۲۲ میلادی آغاز شود و کاوشگر این ماموریت در سال ۲۰۲۹ به مشتری می‌رسد. طی این ماموریت مشتری و قمرهایش از جمله گانیمد به وسیله ابزار‌های مختلفی بررسی می‌شوند. امیدواریم این ماموریت نتایج تحقیق ما را تایید و اطلاعات ما را از تشکیل و تکامل قمر‌های مشتری افزایش دهد.

گانیمد بزرگ‌ترین قمر مشتری و یکی از ۱۰ جسم بزرگ در منظومه شمسی به شمار می‌رود. همچنین این قمر میدان مغناطیسی مخصوص خود را دارد که مجزا از میدان مغناطیسی مشتری است. زیر سطح سنگی سیاره نیز اقیانوسی نمکی وجود دارد که به عقیده محققان امکان دارد میزبان حیات باشد.

 


برچسب ها: سیاره قمر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *