صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات لیبی؛ سفر هایکو ماس و انتقاد دولت وفاق از عملیات دریایی اتحادیه اروپا

۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲:۵۲
کد خبر: ۶۴۷۶۷۹
همزمان با ادامه درگیری‌ها در لیبی، وزیر خارجه آلمان در سفری برنامه ریزی نشده وارد این کشور شد.

طی روز‌های اخیر درگیری میان نیرو‌های دولت وفاق ملی لیبی و نیرو‌های تحت فرمان «خلیفه حفتر» موسوم به ارتش ملی لیبی اندکی کاهش یافته، اما بحران در این کشور همچنان ادامه دارد.

تماس تلفنی اردوغان و پوتین

«ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه، امروز دوشنبه صورت تلفنی با «رجب طیب اردغان»، رییس جمهور ترکیه درباره آخرین تحولات لیبی رایزنی کرد.

کاخ کرملین با انتشار بیانیه‌ای در این باره، اعلام کرد که ۲ طرف در این تماس تلفنی آخرین تحولات لیبی و سوریه را بررسی کرده اند.

سفر وزیر خارجه آلمان به لیبی

منابع خبری گزارش دادند که «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان، در سفری برنامه ریزی نشده، وارد لیبی شده و با مقامات دولت وفاق ملی این کشور دیدار کرد.

ماس طی اظهاراتی در لیبی به مصوبه پارلمان مصر مبنی بر چراغ سبز به ارتش این کشور برای مداخله نظامی در لیبی اشاره کرده و گفت: این اقدام ما را در موقعیت ویژه‌ای قرار داد.

وی افزود: طرف‌های درگیر در لیبی و حامیان آن‌ها می‌دانند که تنها راه پایان بحران در این کشور راه حل سیاسی است.

انتقاد دولت وفاق به عملیات دریایی اتحادیه اروپا

در همین حال وزیر خارجه دولت وفاق ملی لیبی نیز در اظهاراتی به عملیات دریایی اتحادیه اروپا برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی این کشور انتقاد کرده و می‌گوید: این عملیات دریایی به جای نظارت بر انتقال سلاح، مستقیما دولت ما را هدف قرار داده است.

این مقام دولت وفاق ملی لیبی گفت: ما نیازی به ابتکارات بیشتر برای حل بحران نداریم.

این اظهارات در حالی مطرح شده که ماس در اظهارات خود مذاکرات برلین را چارچوبی برای حل بحران لیبی عنوان کرده است.

گفت‌و‌گوی چاووش اوغلو و پمپئو درباره لیبی

«مولود چاووش اوغلو» و «مایک پمپئو»، وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در جریان دیداری در «جمهوری دومینیکن» به بررسی آخرین تحولات لیبی پرداخته و در این باره رایزنی کردند.

درگیری چندین دهه‌ای در لیبی که در سال ۲۰۱۱ و در پی خیزش مردمی برای سرنگونی رژیم «معمر قذافی» وارد دوره‌ای متفاوت شد، همچنان ادامه دارد و چشم انداز دستیابی به توافق سیاسی در لیبی اکنون مانند همیشه تاریک به نظر می‌رسد.

تاکنون تدابیری برای پایان دادن به بحران لیبی اتخاذ شده که از جمله این تدابیر، مذاکرات برلین و همچنین ابتکار عمل مسکو و آنکارا برای پایان دادن به درگیری‌ها بوده است؛ اخیرا نیز مصر ابتکار عملی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه داده است.

اما تاکنون هیچ یک از این اقدامات در حل بحران لیبی موثر نبوده است؛ از سویی طرف‌های درگیر در لیبی از پذیرفتن شرایط آتش بس و پایان دادن به درگیری‌ها خودداری می‌کنند و از سوی دیگر کشور‌هایی که در این لیبی حضور دارند تمایل چندانی برای پایان دادن به درگیری و خروج از این کشور ندارند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *