چه غذاهایی مغز را کوچک میکنند؟
این متخصص تغذیه اظهار داشت: اگر سفره خانواده تحت هر عاملی قادر به تامین انرژی، پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز میلیاردها سلول تشکیل دهنده جسم افراد خانواده نباشد، بیماریهای مختلف ناشی از کمبود مواد مغذی نیز بروز خواهد کرد.
مظهری ادامه داد: ابتلای افراد خانواده به انواع بیماریهای عفونی، گوارشی یا ریوی ناشی از مصرف غذاهای پرچرب و پر کالری، گسترش سوءتغذیه وضعیت جسمانی و توان فکری مبتلایان را به دنبال داشته و هر روز بیشتر از قبل آنها را ضعیف، ناتوان و فرسوده میکند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در الگوهای تغذیه خانواده اگر زیادهروی و بیشخوری و بدخوری، تکخوری به صورت مستمر و به مدت طولانی انجام پذیرد، خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات اسکلتی، سرطانها، افزایش پرفشاری خون، چربی خون بالا و ... افزوده خواهد شد.
مظهری تصریح کرد: مادر خانواده در حکم دروازه سلامتی در تهیه و تامین نیازهای سلولی اعضای خانواده به مواد مغذی نقش غیرقابل انکاری را به عهده دارد که همه روزه با تهیه و تامین سبد نیاز تغذیهای خانوار و انتقال آن به سفره و توزیع آن بین اعضای خانواده رسالت بزرگی را به عهده دارد و باید تلاش کند تا در چهارچوب امکانات و آگاهیهای خود، به رفع گرسنگی برحسب ذایقه تکتک افراد خانواده توجه کرده و رضایت همه را جلب کند.
به گفته وی، افزایش آگاهیهای لازم در زمینه غذا و تغذیه، نحوه انتخاب مواد غذایی، فرآوری صحیح آنها و نحوه استفاده بهینه و هدفمند از امکانات موجود برای تمام گروههای جامعه به خصوص زنان منجر به رفع بیش از نیمی از مشکلات موجود میشود، بدون اینکه بار اقتصادی جدیدی را بر هزینه خورد و خوراک خانوادهها تحمیل کند.