صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارجونی: ترویج راه شهدا خصوصیت بارز مداح انقلابی است/قمی: با وجود هر مشکلی پرچم «سیدالشهدا (ع)» را به اهتزاز در خواهیم آورد

۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵:۵۶
کد خبر: ۶۴۷۱۹۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مراسم اختتامیه اولین کنگره سراسری شعر آیینی انقلابی «کوثر ناب» دقایقی پیش در محل حسینیه شهدای بسیج برگزار شد.

- مراسم اختتامیه اولین کنگره سراسری شعر آیینی انقلابی «کوثر ناب» دقایقی پیش در محل حسینیه شهدای بسیج برگزار شد. این مراسم با حضور اهالی رسانه، نخبگان فرهنگی و همچنین جمعی از مداحان اهل بیت (ع) برگزار شد و در آن برخی از نخبگان عرصه مداحی در قالب ویدئو کنفرانس در اختتامیه حضور یافته بودند. 

یوسف ارجونی رييس سازمان بسيج مداحان در گفت‌وگو با ، در ابتدای این مراسم گفت: روز قشر بسیج مداحان همزمان سالروز شهادت میثم تمار یار با وفای «امام علی (ع)» شده است، میثم تمار در عین حال که شخصیتی بزرگوار بود، سه امام را درک کرده ‌اند، وی در کنار «امیرالمومنین امام علی (ع)»، «امام حسن (ع)» و حضرت شیدالشهدا (ع) زیست داشته است. 

وی در همین راستا ادامه داد: از جمله خصایل رفتاری میثم تمار می توان به اخلاص والای اشاره کرد، وفای به عهد، دفاع جانانه از ولایت علوی تا شهادت بخشی دیگر از خصوصیات بارز این شخصیت والای تاریخ اسلام است. اینکه روز بسیج مداحان با این نام نامگذاری شهد بیانگر آن است که ما باید با برنامه ریزی به جایی برسیم که تمامی ارزش‌های انقلابی در جامعه ساری و جاری شود. 

رييس سازمان بسيج مداحان خصوصیت و رسالت مداح بسیجی را اینگونه تشریح کرد: تببین راه و روش شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و آشنایی نسل جوان با ارزش های انقلاب اسلامی از جمله خصوصیات یک مداح انقلابی و بسیجی است. ما باید به سویی برویم که در کنار پیرغلامان این عرصه، در مسیر ترسیم شده انقلاب اسلامی گام برداریم. 

وی درباره نقشه راه بسیج مداحان کشور اذعان کرد: مجموعه بسیج مداحان قریب به ده سال است که از تاسیسش می گذرد، ما بیش از چهل هزار بسیجی مداح و بیش از سیصد کانون بسیج مداحان در سراسر کشور را به صورت فعال می بینیم، تمامی این افراد و این مراکز به ادامه راه انقلاب اسلامی اهتمام می وزند. 

ارجونی با اشاره به ورود بحران کرونا در کشور اذعان کرد: بعد از شیوع بیماری کرونا آن مجموعه ای که از همه جلوتر و از همه پیشقدم تر به صورت خودجوش در این عرصه وارد شد سازمان بسیج مداحان و حوزه ستایشگری بود. این عزیزان به صحنه مقابله با کرونا وارد شدند و فعالیت های فراوانی را انجام دادند، این بچه‌ها در تمامی عرصه‌ها همچون سیل و زلزله و کمک های مومنانه در خط مقدم ایستاده اند. خدا شاکریم که تلاشهای فراوانی به انجام رسید. ما در همین بسیج مداحان صدها فعالیت خیرخواهانه داشته ایم، این فعالیت ها تا حدی زیاد بوده که جمع بندی آن کار آسانی نیست. 

وی همین رابطه ادامه داد: اگر روزگاری فعالیت مداحان روی منبرها در تبیین راه اسلام بود امروز هم می بینیم که مداحان در سنگر دیگری به اسلام خدمت می کنند، ما در شرایط فعلی و بیماری کرونا دوره های پرتعداد مجازی را برگزار کردیم و چیزی در حدود هفت هزار شرکت کننده داشتیم، این فعالیت در تمامی استانها رخ داده است. علاوه بر آن سازمان بسیج مداحان در این مدت به سرکشی از خانواده های شهید بسیج مداحان پرداخته است. 

رييس سازمان بسيج مداحان درباره اختتامیه کنگره ملی کوثر ناب اظهار کرد: این کنگره در سال گذشته آغاز شد و قرار بود اسفند ماه شاهد برگزاری اختتامیه آن باشیم و اما شرایط به نحوی پیش رفت که ما مجبور شدیم در این زمان و به صورت مجازی به برگزاری مجازی اختتامیه عمل کنیم.

وی درباره آمار نخستین کنگره شعر کوثر ناب اذعان کرد: در اولین دوره بیش از دو هزار اثر به دبیرخانه ارسال شد، تقریبا هزار شاعر در این کنگره آثارشان را در موضوعات مشخص شده ارسال کردند، موضوعات این دوره چهل سالگی اقتدار بسیج، چهل سال مقاومت و بیانیه مقاومت بود که خوشبختانه با آماری خوبی روبرو بود. 

ارجونی درباره فعالیت سازمان بسیج مداحان در دوران کرونا اضافه کرد: در حوزه سلامت و به خصوص در شرایط کرونا و در حوزه ماسک ما با همکاری بسیج اصناف و مساجد پویشی را راه اندازی کردیم که طی آن تمامی فعالان می توانند چرخ خیاطی و پارچه به صورت امانی داشته باشند و طی این مدت برای عزاداران ماسک تولید کنند. در این میان بچه های مسجدی که برای محرم تلاش می کنند در گام اقدام به دوخت و دوز ماسک برای عزاداران می کنند. 

وی درباره فعالیت سازمان بسیج مداحان در عرصه رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایام ماه محرم تصریح کرد: ما جلسات خوبی را در استانها داشته‌ایم، استانها و شهرستان‌های ما پای کار ایستاده اند، بخش معاونت بهداشت بسیج به صورت جدی به رعایت لزوم پروتکلهای بهداشتی نظارت کامل دارد. البته بحث مردمی اتفاقی خودجوش و مردمی است، ماه محرم همواره با حضور مردم روبرو بوده است، مجموعه های ستایشگری در این زمینه صرفا می توانند کمک کرده و کنار مردم بایستند. 

رييس سازمان بسيج مداحان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در زمینه های بهداشتی هنوز هیچ کمبودی نداشته ایم اما همچنان جلسات استانی برای برگزاری هرچه ایمن‌تر مراسمات انجام می شود، به جد می گویم که بچه‌های هیاتی و مذهبی از لحاظ بهداشتی از همه جدی‌تر و جلوتر هستند، این عزیزان خودشان را تکلیف مدار می‌دانند، به عنوان مثال در شب‌های قدر با فاصله گذاری اجتماعی مراسم را برگزاری کردیم و حتی یک مورد بیماری هم گزارش نشد، در بحث محرم هم ما با تمام وجود به ایمن سازی اماکن می پردازیم، ما تمام تلاشمان را می کنیم که به عنوان یکی از متولیان برگزاری عزاداری «سیدالشهدا (ع)» مراسمات را بدون هیچ آسیبی اجرا کنیم. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه این مراسم گفت: وظیفه اصلی ما در برهه کنونی ادامه راه «امام علی (ع)» است، مردم و جامعه هم وظیفه دارند در این راه قدم بردارند، از نظر من انتخاب اسم قشر مداحان و همزمانی آن با شهادت میثم تمار کاملا هوشمندانه است. 

وی در همین راستا ادامه داد: از نظر مقام معظم رهبری مداحان مبلغان اسلام هستند، تبلیغ سطوح اسلام تنها قرار نیست توسط روحانیت رخ دهد، گاهی دو بیت هنرمندانه توسط یک شاعر و خوانش آن توسط یک مداح تاثیر بسزایی در دل مومنین ایجاد می کند، شاید این شعر از ده‌ها منبر امثال من موثرتر باشد. هر چند این مداحان صنف مستقلی ندارند اما با اشعارشان تاثیر بزرگی بر جان و دل جامعه می گذارند و به همین دلیل حضور من در این جلسه در تکریم از این عزیزان است. 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن خاص بودن ماه محرم امسال اظهار کرد: شرایط امسال شرایط معمولی نیست، شرایط کرونا باعث شده تا فشار فراوانی بر بچه هیاتی‌ها وارد شود زیرا آنها جان و دلشان برای محرم می تپد، وقتی مقام معظم رهبری امر فرمودند که تصمیم نهایی با ستاد ملی مبارزه با کروناست ما هم بنا به این فرموده از تمامی مصوبات این ستاد تبعیت می‌کنیم. اما مطمئن باشید در هر شرایطی که هم باشد در صورت لیاقت پرچم عزاداری «سیدالشهدا (ع)» را به اهتزاز در خواهیم آورد. 

وی در همین راستا ادامه داد: هر چه شرایط سخت باشد ما باید بتوانیم مراسم عزاداری سیدالشهدا (ع) را به گونه های تازه برپا نگه داریم، این وضعیت کرونا وظیفه سنگینی را بر دوش شعرا و مداحان انداخته است تا بتوانند به بهترین شکل ممکن این مراسمات را برگزار کنند. 

قمی با اشاره به خوشحالی دشمنان از وضعیت کرونا در کشور اضافه کرد: مطمئن باشید دشمنان اسلام و ایران در این روزها از تمامی مشکلات در برگزاری اقامه عزا استقبال می کنند پس باید به سمت روحیه و نفس تازه ای در برگزاری عزاداری بدمیم، ما باید تلاش کنیم تا امید در بطن جامعه بار دیگر بوجود بیاید که جمود و ناامیدی خواسته اصلی شیطان است و ما باید از آن دوری کنیم. 

وی در همین رابطه ادامه داد: حضرت آقا فرموده اند که ریشه ای ترین جهاد در عصر حاضر امید است، پس شاعران و مداحان باید در امیدبخشی به جامعه تلاش دو چندانی کنند، اگر شرب مدام محرمی ما ادامه داشته باشد امید در جامعه جریان پیدا می کند و این اصلی است که ما نباید از آن غافل شویم. برترین موتور محرک جامعه ایرانی مهر و عطوفت سیدالشهدا (ع) است. ما موظفیم به عنوان بخش اجراگر مراسمات قواعد بهداشتی را رعایت کنیم اما شاعر و ذاکر در هر شرایطی موظف به انجام وظایف خود هستند. هرچه شرایط سخت باشد اهل اقامه عزا کوتاهی نخواهد کرد. 

قمی خاطرنشان کرد: جریان بسیج مداحان در شرایط کنونی باید با قدرت کامل در جهت امیدبخشی به جامعه و انجام رسالت عزاداری حسینی گام بردارد و بیش از گذشته فعالیت کند، ما هم در سازمان تبلیغات اسلامی خادم هستیم و تمامی همکاری های لازمه را انجام می دهیم. 


برچسب ها: شعر انقلاب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *