صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنچه در دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران گذشت

۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۵:۴۹
کد خبر: ۶۴۷۱۷۵
آنچه می‌خوانید مشروح اخباری است که در در دویست و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران گذشت.

- آنچه می‌خوانید مشروح اخباری است که در در دویست و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران گذشت.

نظر رییس شورای شهر تهران درباره اجرای طرح ترافیک در تهران
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۴:۳۰

محسن هاشمی ظهر امروز در پایان جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران گفت: یکی از اقدامات مهم شورا‌های شهر تصویب بودجه سالانه است که باید بر روی عملکرد این بودجه نیز در شهرداری نظارت کند و مجددا عملکرد شهرداری را در مواجهه با بودجه از نظر کمی و مالی به تصویب برساند.

وی با بیان این‌که معمولا گزارش تفریغ دیر به دست شورا‌های شهر می‌رسد، اظهار کرد: شهرداری تهران بزرگ شده و حدود ۴۳ شرکت و سازمان دارد که ۷۰ الی ۸۰ درصد بودجه در قالب این شرکت‌ها و سازمان‌ها هزینه می‌شود و از آنجایی که در ابتدا باید تفریغ بودجه در شرکت‌ها و سازمان‌ها بررسی شود و بعد به صحن شورا بیاید می‌بینیم که این گزارشات با تأخیر‌های زیاد به صحن می‌آید و بعضا کامل نیست و سوالات زیادی را در ذهن اعضای شورا ایجاد می‌کند و امروز نیز گزارش تفریغ بودجه با سوالاتی به صورت مشروط به تصویب رسید.

رییس شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود طرح ترافیک از اول شهریورماه اجرا می‌شود، اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا از شهرداری خواسته بود که به مدت یک هفته و بعد از آن هم تا آخر مردادماه طرح را اجرا نکند که هم شهرداری و هم پلیس این مساله را قبول کردند، اما قرار بود گزارشاتی از سطح شهر در مورد تأثیر اجرا نشدن طرح ترافیک همچون تأثیرش در مترو و اتوبوس، اضافه شدن سفر‌ها و ... احصاء شود و تا الان هم به این حس رسیدیم که عدم اجرای طرح ترافیک نه تنها مشکلی را حل نکرده، بلکه موجب آلودگی هوا و ترافیک نیز شده است و این در حالی است که ما در آستانه پاییز و پدیده اینورژن هوا قرار داریم که باید یک تیم متخصص با بررسی وضعیت شهر آمار‌ها و اطلاعات را تحلیل کنند.

هاشمی با بیان این‌که تصمیمات این چنینی باید شفاف اعلام شود تا اختلافات را افزایش دهد، گفت: موضوع ساده است و ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیم می‌گیرد.

تغییر نام کوچه قائم مقام فراهانی به نام روح‌الله رجایی
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۴:۱۶

اعضای شورای شهر تهران بررسی تغییر نام برخی از معابر پایتخت را که از جلسه قبل باقی مانده بود به عنوان اولین دستور جلسه امروز شورای شهر بررسی کردند که در اولین گام به تغییر میدان بی‌نام در منطقه شش بین خیابان جهان‌آرا و بزرگراه کردستان، به نام عنایت‌الله گلستانه از روزنامه‌نگاران حادثه‌نویس رأی مثبت دادند.

همچنین اعضای شورا به تغییر نام میدان بی‌نام به نام شهید غلامرضا آستارکی رأی مثبت دادند.

همچنین اعضای شورای شهر تهران به تغییر نام بخش شرقی – غربی، کوچه تیر محدوده ایران زمین شمالی تا خیابان تیر به نام شهید علی سالاری رأی مثبت دادند که محسن هاشمی در واکنش به این تغییر نام اظهار کرد: کوچه تیر یک انحراف هندسی از خیابان تیر است که این انحراف در هندسه خیابان‌ها معنای بدی ندارد، اما در سیاست انحراف خوب نیست.

نهایتا اعضای شورای شهر تهران به تغییر نام کوچه مهرداد جنوبی به نام سهیل گوهری رأی مثبت دادند.

همچنین در ادامه اعضای شورای شهر به تغییر نام خیابان قائم مقام فراهانی به نام روح‌الله رجایی و نام‌گذاری یک بوستان نوساز در محله نظام آباد به نام گل ابریشم نیز رأی مثبت دادند.

حناچی: تحقق ۹۴ درصدی بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۴:۱۵

پیروز حناچی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران و در جریان بررسی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران گفت: در ابتدای این جلسه آقای الویری تذکر بجایی در ارتباط با تفریغ بودجه دادند؛ علت این تذکر در این است که حدود ۷۵ درصد بودجه شهرداری در سازمان‌ها و شرکت‌ها هزینه می‌شود.

وی افزود: به این ترتیب برگزاری به موقع مجامع شرکت‌ها و انضباط مالی در آن‌ها تاثیر مستقیمی در تهیه به موقع گزارش تفریغ بودجه دارد لذا این نکته را هدف قرار دادیم و امروز می‌توانیم بگویم ۸۵ درصد شورای سازمان‌ها و مجامع شرکت‌ها تشکیل شده است و ۷ سازمان و شرکت مجامع را برگزار نکرده اند و در این میان ۹۰ درصد شرکت‌ها و سازمان‌ها موفق به کسب عملکرد مطلوب شده اند.

حناچی ادامه داد: در مورد بودجه ۹۸ باید از همکاری و تحقق کار مشترک با تلاش اعضای شورا تشکر کنم به ویژه تلاش کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران که موجب شد کمترین عدم انضباط مالی را داشته باشیم. در مورد بودجه سال ۱۳۹۷ که معادل ۱۷ هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان بود طی سال مالی ۹۷ در نهایت ۱۶ هزارو ۴۲۴ میلیارد تومان محقق شد که نشان از تحقق ۹۴ درصدی بودجه است.

وی تاکید کرد: رویکرد کلی شهرداری تهران بهبود و اصلاح فرایند‌ها است و نکات مورد نظر شورا نیز در دستور کار همکاران من در معاونت‌های برنامه ریزی و مالی و همه ارکان شهرداری تهران قرار دارد. امیدوارم با تداوم همکاری‌های شورا و شهرداری شاهد ارتقاء شفافیت، پاسخگویی، قانونمندی و انضباط مالی در شهرداری تهران باشیم؛ قطعا تلاش خواهیم کرد به سمت تحقق آنچه مصوب می‌کنیم و انضباط مالی در شهرداری است، حرکت کنیم.

لزوم ارائه تفریغ بودجه در اسرع وقت توسط شهرداری تهران
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۴:۱۳
- رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران بر لزوم ارائه تفریغ بودجه در اسرع وقت توسط شهرداری تهران تاکید کرد.
 
مرتضی الویری در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران در تذکری گفت: در راستای اجرای ماده ۶۷ قانون شهرداری تاکید کرده که شهرداری مکلف است تا پایان دیماه بودجه سالیانه خود را به شورا پیشنهاد کند و شورا نیز باید قبل از اسفندماه هر سال آن را رسیدگی و تصویب کند.
 
وی افزود: همچنین شهرداری تهران موظف است تفریغ بودجه هر سال را تا اخر اردیبهشت ماه سال بعد به شورا ارائه کند و شورا نیز باید تا آخر خردادماه آن را رسیدگی و تصویب کند. بر همین اساس با عنایت به محدودیت زمانی جهت بررسی و تصویب تفریغ بودجه ضرورت دارد شهرداری تهران در اسرع وقت اقدام لازم برای ارائه تفریغ بودجه را انجام دهد.
انتقاد مسجدجامعی از بی‌توجهی ۹ ماهه به اصلاح آیین‌نامه نام‌گذاری معابر
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۰:۳۰
احمد مسجدجامعی صبح امروز در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان این‌که ۹ ماه پیش ۱۰ نفر از اعضای شورا در نامه‌ای یک فوریت اصلاح آیین‌نامه نام‌گذاری و تغییر نام معابر را خواستار شدند، گفت: ۹ ماه از آن نامه می‌گذرد؛ اما همچنان هیچ اتفاقی رخ نداده است.
 
وی با بیان این‌که به ما گفته شده که از ظرفیت شورایاران در تغییر نام معابر استفاده می‌کنند، اما روز گذشته در جلسه‌ای که با شورایاران داشتیم بسیاری از آن‌ها این موضوع را رد کردند، اظهار کرد: این مساله باعث نارضایتی شورایاران و مردم محلات شده است و یادمان نرود که حتما اعضای شورای بعدی نام‌گذاری‌های ما را تغییر می‌دهند. همان‌طور که در شورا‌های قبل خیابان سپه‌سالار را به صف تغییر داده و بعد مجددا به نام سپه‌سالار تغییر نام یافت.
 
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: این‌که از مردم در مورد تغییر نام محله‌شان سوال بپرسیم کمترین حق و حقوق است.
 
محسن هاشمی در واکنش به این تذکر گفت: اجازه دهید که سوابق این طرح را بررسی کنم تا ببینم کجا گیر کرده است.
کناره‌گیری آروین از حضور در هیات رئیسه شورای شهر
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۰:۲۳

بهاره آروین، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران ضمن ارایه گزارشی از سه سال حضور خود در هیات رییسه اعلام کرد: اکنون پاسخ دادن به یکی از مطالبات به‌حق جامعه زنان ایرانی در دستور کار شورای اصلاح‌طلب قرار گیرد؛ به‌گونه‌ای که زنان نه فقط در جایگاه منشی و همکار رئیس جلسه، بلکه در جایگاه اداره‌کننده اصلی جلسه قرار گیرند.

وی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران با بیان اینکه اکنون پنجمین دوره شورای شهر تهران، شفاف‌ترین نهاد پارلمانی در ایران است، گفت: در سه سال گذشته، با پیگیری اعضای هیئت رئیسه و همراهی مؤثر اعضای شورا، اقدامات مهمی در جهت شفافیت شورا انجام شده است که می‌توان به راه‌اندازی سامانه گردش طرح‌ها و لوایح به منظور الکترونیک و سیستماتیک کردن فرآیند بررسی طرح‌ها و لوایح و انتشار عمومی و به روز دستور جلسات شورای شهر به همراه کلیه ضمائم روی وب سایت شورا اشاره کرد.

این عضو شورای شهر  اظهار کرد: همچنین پیگیری پخش زنده جلسات صحن به صورت منظم و فراگیر در وب سایت شورا و ارتقای کیفیت آن، راه‌اندازی سیستم نوبت‌گیری الکترونیکی و شفاف، تهیه استاندارد مشروح مذاکرات شورا و انتشار عمومی و استاندارد آن به همراه آراء موافق و مخالف در رأی‌گیری‌های انجام شده، به همراه انتشار صوت جلسات در وب سایت شورا از دیگر اقدامات انجام‌شده در این دوره از شورای شهر تهران است.

آروین گفت: راه‌اندازی و به‌کارگیری سیستم رأی‌گیری الکترونیکی نیز از دیگر اقدامات دوره پنجم شورای شهر تهران است که امکان ثبت سیستماتیک آراء و انتشار و نمایش عمومی آن را برای کلیه اعضای شورا و حاضران در صحن فراهم کرد.

وی اظهار کرد: تمامی این اقدامات نه فقط برای اولین‌بار در شورای شهر تهران بلکه برای اولین‌بار در کشور انجام شده است و می‌تواند الگویی برای دیگر نهاد‌های شورایی و پارلمانی به ویژه مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

آروین گفت: هدف اول و آخر من از حضور در هیئت رئیسه شورا به سرانجام رساندن همین اقدامات به منظور تحقق یکی از محور‌های چهارگانه طرح شهرداری تمام شیشه‌ای یعنی تحقق شفافیت در خود شورای شهر بود که با همت و پیگیری و همراهی مؤثر دیگر اعضاء به سرانجام رسید و امروز وقت آن است که در آخرین سال فعالیت شورای پنجم، این جایگاه در اختیار همکاران دیگر قرار گیرد.

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران تاکید کرد: با همراهی و دغدغه‌ای که در همکارانم برای پیشبرد و تحقق شفافیت سراغ دارم امیدوارم که این اقدامات، به خصوص برخی مراحل باقیمانده از جمله استفاده کامل از سامانه گردش طرح‌ها و لوایح و نیز اتصال سیستماتیک باز و بسته کردن میکروفون‌ها به سیستم نوبت‌گیری الکترونیک و مهم‌تر از همه این‌ها، تهیه و انتشار به روز مشروح مذاکرات شورا که متاسفانه به دلیل برخی ناکارآمدی‌های اداری و کندی‌های بروکراتیک، تهیه آن از ابتدای سال ۹۹ متوقف شده است، با جدیت از سوی همکارانم در هیأت رئیسه جدید شورا پیگیری شود.

آروین ضمن ابراز امیدواری نسبت به پایداری شفافیت ایجادشده در سال‌های بعدی گفت: ان‌شاءالله با گسترش و افزایش مطالبه‌گری عمومی پیگیرانه و مستمر جامعه مدنی، شفافیت به وجود آمده در میان‌مدت و بلندمدت ثمرات خود را در بهبود کیفیت سیاست‌گذاری در شورای شهر پایتخت عیان خواهد کرد.

وی در بخش بعدی سخنان خود بیان کرد: از همان سال اول که هر دو منشی هیئت رئیسه از میان خانم‌ها انتخاب شدند، همواره این نگرانی و دغدغه را داشتم که فرودستی جنسیتی ناشی از پس‌زمینه‌های فرهنگی با قرار گرفتن خانم‌ها در جایگاه منشی تشدید شود و زمینه‌ساز تعمیق کلیشه‌های جنسیتی شود و علی‌رغم این دغدغه، تصمیم گرفتم تحقق شفافیت را نسبت به پیگیری مطالبات ناظر بر رفع تبعیض و نابرابری‌های جنسیتی در اولویت قرار دهم که نمی‌دانم اشتباه کرده‌ام یا نه. به‌هرحال انسان در سیاست ناگزیر از چنین تصمیم‌گیری‌هایی است تا بتواند به اهداف مختلف اولویت دهد. به تعبیری سیاست انتخاب میان خوب و بد نیست؛ بلکه انتخاب میان خوب‌هاست.

آروین درادامه نطق خود با اشاره به اینکه سه سال حضورش در هیأت رئیسه صرف اولویت‌بخشی و پیگیری تحقق شفافیت در شورای شهر شد، گفت: به گمانم زمان آن رسیده است که باتوجه به تحقق این هدف و اولویت، اکنون پاسخ دادن به یکی از مطالبات به‌حق جامعه زنان ایرانی در دستور کار شورای اصلاح‌طلب قرار گیرد؛ به‌گونه‌ای که زنان نه فقط در جایگاه منشی و همکار رئیس جلسه، بلکه خود در جایگاه اداره‌کننده اصلی جلسه قرار گیرند.

وی تصریح کرد: واقعیت آن است که شاید تا سال‌ها دیگر چنین فرصتی دست ندهد که هم حدود یک سوم از اعضای شورای شهر پایتخت را زنان تشکیل دهند و هم شورایی منسجم و یکدست با رویکرد‌های اصلاح‌طلبانه بر سر کار باشد که دغدغه و مطالبات برابری‌گرایانه زنان مورد اجماع و توافق جمعی آن‌هاست.

آروین اظهار کرد: از همه شما همکاران تقاضا می‌کنم فرصت تغییر در هیأت رئیسه را که با کناره‌گیری بنده در سال چهارم فراهم می‌شود برای پاسخگویی به مطالبات جامعه زنان مغتنم شمرده و با انتخاب یکی دیگر از زنان شورا در جایگاه نائب رئیس شورا، هم به کلیشه‌های جنسیتی حضور زنان در جایگاه منشی پایان داده و هم با ارتقای جایگاه زنان در هیئت رئیسه، بخشی از مطالبات به حق زنان را در جامعه محقق سازیم.

هاشمی: در هیچ انتخاباتی هیچ کس خودش کاندیدا نمی‌شود
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۱۰:۲۲

محسن هاشمی صبح امروز پیش از آغاز جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در مورد جلسه هم‌اندیشی صبح امروز اعضای شورای شهر که موجب دیر آغاز شدن جلسه علنی شد، اظهار کرد: در جلسه هم‌اندیشی صبح امروز اعضاء در مورد هیات رییسه و انتخابات آن در سال آخر شورا صحبت کردند.

وی با بیان این‌که جلسه طولانی نشد، اما اعضاء دیر آمدند، گفت: قرار بود اعضای شورا ساعت ۷:۳۰ در جلسه حاضر شوند، اما برخی از اعضاء دیر آمده و به همین دلیل جلسه دیر آغاز و دیر به پایان رسید.

رییس شورای شهر تهران در واکنش به این سوال که آیا شما کاندیدای انتخاب هیات رییسه هستید یا نه؟ گفت: در هیچ انتخاباتی هیچ کس خودش کاندیدا نمی‌شود، بلکه دیگران از او تقاضا کرده و او را کاندیدا می‌کنند که اگر اعضاء تقاضا کردند و مرا کاندیدا دانستند موضوع متفاوت می‌شود.

وی ادامه داد: هر وقت اعضاء احساس کردند که هیات رییسه و نه فقط من عملکرد مثبتی داشتند نسبت به حضورمان تقاضا می‌کنند و بعد از آن می‌توانیم در مورد اگر‌ها صحبت کنیم.

هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا در جلسه هم‌اندیشی امروز نقدی به هیات رییسه وارد شد یا نه؟ اظهار کرد: امروز نقدی نشد، اما خودم نقد‌هایی دارم.

محسن هاشمی در انتهای جلسه امروز شورای شهر تهران با بیان این که در روز سه شنبه شورای شهر جلسه علنی ندارد گفت: اما روز سه شنبه جلسه هم اندیشی داریم که از همه اعضای شورا درخواست می کنم که در این جلسه حضور داشته باشند چرا که می خواهیم بر روی مساله ساختار که از سوی کمیسیون برنامه ارائه شده صحبت کنیم و در مورد انتخابات هیات رئیسه تصمیم گیری کنیم.

وی با بیان این که هفته آینده انتخابات هیات رئیسه شورای شهر برگزار می شود، تصریح کرد: از همه اعضاء می خواهم فارغ از همه مسائل، روز سه شنبه در جلسه حاضر شوند تا بتوانیم هیات رئیسه مناسب که توقعاتمان را در سال آخر برآورده می کند، داشته باشیم.

گزارش تفریغ بودجه ۹۷ شهرداری تهران نیازمند اصلاحات عملکردی است
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ - ۰۹:۳۰

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران خواستار تصویب گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۷ شهرداری تهران از سوی اعضای شورای شهر شد و گفت: با توجه به اینکه این گزارش بار‌ها میان شهرداری، حسابرس و کمیسیون برنامه و بودجه رفت و برگشت داشته و بازگشت مجدد آن هیچ کمکی به افزایش جزییات نمی‌کند، آنچه که برای بهبود اینگونه گزارش‌ها نیاز داریم اصلاحات عملکردی در سیستم حسابداری است.

بهاره آروین در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران و در جریان بررسی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران در موافقت با تصویب این گزارش گفت: زمانی می‌توانیم گزارش تفریغ را به کمیسیون برنامه و بودجه برگردانیم که در آن ابهاماتی وجود داشته باشد، اما این گزارش بار‌ها بین شهرداری تهران، حسابرس و کمیسیون رفت و برگشت داشته است.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران ادامه داد: مسأله اصلی بودجه ما این است که براساس عملکرد مقداری تعیین نشده و به همین دلیل حسابرسی را نمی‌توان متناسب با آن انجام داد. دوستان در شهرداری نوعی از حسابداری را استفاده می‌کنند که متناسب با یک سری از قوانین و ضوابط نیست و همین باعث اعتراض حسابرس می‌شود.

وی افزود: اگر گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ را بازگشت دهیم جزییات بیشتری به آن اضافه نمی‌شود و تنها زمان بیشتری از دست می‌دهیم. اینکه در جلسه حاضر از شهرداری توضیح می‌خواهیم برای این است که متوجه ضعف‌های موجود شویم و بتوانیم با مصوبات مناسب، اصلاحات عملکردی انجام دهیم.

آروین تاکید کرد: ما باید با توجه به توضیحاتی که از دوستان شهرداری می‌شنویم چند تکلیف برای اصلاحات عملکردی را مشخص کنیم تا در زمان مناسب آن‌ها را به تصویب برسانیم.

درنهایت گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۷ شهرداری تهران به صورت مشروط با رأی موافق ۱۱ نفر از ۱۴ نفر از حاضران به تصویب رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *