صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحلیلگر لبنانی: انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت می‌کند

۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷:۳۵
کد خبر: ۶۴۶۹۸۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سردبیر روزنامه البناء و تحلیلگر برجسته لبنانی گفت: انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در درآمد و زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت می‌کند. سیاستی که تلاش دارد او را از ساده‌ترین عناصر کرامت محروم کند.

- «ناصر قندیل» سردبیر روزنامه البناء و تحلیلگر برجسته لبنانی، در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در دورانی که جهان اسلام با بحران حقوق بشر روبروست برگزاری چنین همایشی را به شما تبریک می‌گویم. این بحران به صورتی غیر واقعی و جعلی مطرح شده که گویی نتیجه دفاع از هویت و قضیه است. اما در حقیقت رنج انسان در جهان اسلام در ذات و عناوین اصلی خود نتیجه زورگویی استعمار و قدرت طلبی و دخالت‌های امریکاست.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2712355_126.mp4"]

وی افزود: در لبنان پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از اشغال رژیم صهیونیستی که در سال ۷۸ از بخشی از جنوب این کشور آغاز شد در سال ۹۲ به بیروت رسید و از حمایت مستقیم آمریکا تحت عنوان حضور نیرو‌های مارینز و نیرو‌های ۱۷ ایار برخوردار بود؛ و پس از مبارزه‌ای مجدانه و جان فشانی و ایثار مردم لبنان این کشور توانست یکی از مهم‌ترین عناوین حقوق انسان یعنی آزادی سرزمین و بیرون راندن اشغالگران را به دست آورد؛ اما پس از آن که در جنگ‌های پیاپی که برای انسان ارزشی قائل نیستند در سال‌های ۹۳ و ۹۶ تا آزادی کامل در سال ۲۰۰۰ ده‌ها هزار لبنانی در زندان‌های اشغالگران هزینه آن را پرداختند و هزاران تن دیگر به شهادت رسیدند و ده‌ها هزار تن مجروح شدند و صد‌ها هزار تن آواره گشتند.

این فعال رسانه گفت: از سال ۲۰۰۰ لبنان شاهد جنگی است که تحت عنوان تحریم‌های اقتصادی و تجاوز‌های اسرائیل می خواهد انسان را زیر پا له کند. تجاوز‌های اسرائیل به تمامیت ارضی لبنان از راه زمین و هوا و دریا ادامه یافت و در جنگ خشونت بار تموز ۲۰۰۶ به اوج خود رسید که بیشتر نماد‌های سازندگی در لبنان را ویران کرد و فرودگاه و بندر و زیرساخت‌ها و پل‌ها و جاده‌ها و برق و دیگر منابع زندگی که انسان در هر کشوری به آن‌ها وابسته است را نابود کرد.

وی افزود: علاوه بر همه این‌ها آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۰ برنامه منظمی را برای تحریم اقتصادی لبنان دنبال کردند تا انسان را در این کشور تحریم اقتصادی کنند. با نگاهی به وضعیت اقتصادی لبنان آشکار است که این کشور از لحاظ تولید در زمینه کشاورزی و صنعت ضعیف و به شکل عمده به سه منبع وابسته است: منبع اول گردشگری، منبع دوم غرامت‌هایی است که از خارج به لبنانی‌ها پرداخت می‌شود و منبع سوم سیستم بانکی است.

ناصر قندیل بیان داشت: آمریکایی‌ها به هر سه این منابع حمله کردند. گردشگری متوقف شد؛ چه به دلایل مشکلات امنیتی که آمریکایی‌ها به وجود آوردند و چه به دلیل جنگ سوریه که یکی از عناوینی بود که لبنان هزینه سنگینی برای آن پرداخت به خاطر وضعیت زندگی انسان لبنانی و به دلیل حضور تروریسم که امنیت لبنانی‌ها را هدف قرار داد و گردشگری را در این کشور متوقف کرد.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها به سیستم بانکی لبنان نیز حمله کردند که در نتیجه اقدامات دولت آمریکا دو بانک لبنانی بسته شدند و به دلیل تحریم‌ها معاملات لبنانی‌ها پیچیده شد و بانک‌های لبنانی نقش خود را به عنوان عامل اصلی جمع آوری سرمایه‌ها در منطقه از دست دادند.

این تحلیلگر برجسته لبنانی خاطرنشان کرد: اما بعد بزرگتر و مهم تر، کاهش دریافت‌های مالی لبنانی‌ها از خارج بود که از ۱۲ میلیارد دلار بعد از پیروزی سال ۲۰۰۰ به دو میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ رسید. این کاهش چشمگیر نتیجه جنگ‌های متعددی بود که از سوی آمریکایی‌ها و با همکاری همه هم پیمانانشان صورت گرفت. تنش لبنان به آفریقا رسید و اسرائیلی‌ها تشویق شدند که جای لبنان را در ساخت و تجارت الماس بگیرند. تنش لبنان به اروپا هم رسید که به صورت عمده بر تجارت خودرو استوار است. همچنین به آمریکای جنوبی و خانواده‌های لبنانی که در کشور‌های حاشیه خلیج فارس مشغول کارند نیز رسید و باعث شد منبع درآمد خود را به شکلی ظالمانه و بی دلیل از دست بدهند. انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در درآمد و زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت می‌کند. سیاستی که تلاش دارد او را از ساده‌ترین عناصر کرامت محروم کند و در غیر این صورت با تهدید زندگی و گرسنگی و خشونت و در نهایت از دست دادن توان زنده ماندن روبرو می‌شود.


برچسب ها: حقوق بشر لبنان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *