صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار روحانی به امارات/ کنکور برگزار می‌شود/ عاشورا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید زنده باشد/ سبک زندگی باید متناسب با کرونا تغییر کند/ افشای دروغ آمریکا درباره کشتی‌ها

۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵:۰۶
کد خبر: ۶۴۶۸۰۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رییس جمهور با بیان اینکه به امارات هشدار می‌دهیم مبادا بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند، آنگاه برخورد دیگری با آن‌ها خواهد شد، گفت: حواسشان جمع باشد چرا که تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانه‌ای را انجام داده‌اند و امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.

-  حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارداشت: ابتلا به کرونا در بسیاری از استان‌ها روند نزولی پیدا کرده است و برخی از استان‌ها در این باره عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند که از قبیل استان‌های خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی که سیر صعودی در این استان‌ها به نزولی تغییر یافته است.


وی افزود: امیدواریم بقیه استان‌های دیگر نیز همین روند و سیر و مقابله با کرونا را داشته باشند، اما نکته مهم در اینجا این است که مردم عزیز ما در موج اول بیماری که بیشتر در ماه اسفند و فروردین سال جاری بود فهمیدند، این بیماری یک بیماری جدی است.

رییس جمهور بیان کرد: در اوایل شیوع این بیماری، برخی آن را جدی نمی‌گرفتند و فکر می‌کردند این بیماری هم مانند بیماری‌های دیگر است.

حجت الاسلام روحانی گفت: در آن موج اول با روندی که این بیماری داشت مردم متوجه شدند باید برای مهار و کنترل این بیماری جدی‌تر اقدام کنند منتهی یک اشکالی وجود داشت مبنی بر اینکه برخی فکر می‌کردند زمان این بیماری بسیار کوتاه است و باید دو سه هفته مراعات کنیم تا این بیماری هم تمام شود.

وی تصریح کرد: زمان موج دوم این بیماری مردم به این نتیجه رسیدند که کرونا، زمان کوتاه چند هفته‌ای و چند ماهه ندارد.

رییس جمهور با تاکید بر ایکه برای مقابله موفق با بیماری کرونا باید سبک زندگی مان را تغییر دهیم، عنوان کرد: باید پروتکل‌های مراسمات را نه برای یک و دو ماه بلکه برای ماه‌ها باید تغییر دهیم و حتی احتمال دارد این روند سال‌ها به طول بیانجامد.

نمی‌دانیم این بیماری دقیقا چه زمانی پایان می‌یابد

حجت الاسلام روحانی گفت: ممکن است این بیماری همچنان وجود داشته باشد و واکسن آن نیز به دست بیاید و استفاده هم شود، اما سال بعد نیز این بیماری به صورت دیگری بر وز و ظهور یابد؛ و ما نمی‌دانیم این بیماری دقیقا چه زمانی پایان می‌یابد.

وی اظهار داشت: باید برنامه ریزی بلند مدت برای مهار و کنترل کرونا در نظر داشته باشیم لذا برای کسب و کار، آموزش، مراودات و سایر اقدامات ضروری دیگر، برنامه ریزی کنیم و پروتکل‌های مخصوص را برای پیشگیری و حفظ سلامتی خودمان در مقابل این بیماری در نظر بگیریم.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید خودمان را با یک سبک جدید زندگی در مواجهه با کرونا به روز کنیم، گفت: این بیماری برای یک مدت نسبتا طولانی با ما است و برای اینک کار هم مردم باید به صحنه بیایند و باید به مسئولان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا وکادر درمانی اعتماد کنند.

حجت الاسلام روحانی افزود: اگر بنا باشد ستاد ملی کرونا که مر جع اساسی مقابله با این بیماری است دستورالعملی را صادر بکند و یک فرد دیگری که یک جایگاهی، تخصصی و یا تریبونی در اختیار دارد، بیاید و موارد را جور دیگری برای مردم توضیح دهد، افکار مردم متشتت می‌شود و دچار اضطراب می‌شوند لذا همه باید متحدانه و همدلانه دراین مسیر حرکت کنیم.

وی گفت: دولت در این زمینه وظایف سنگین وسختی بر عهده دارد و بر همین مبنا نیز وظایف خود را طراحی کرده است در این شرایط اولین وظیفه دولت این است که زیرساخت‌های مربوط به بهداشت و درمان را تقویت، تکمیل و توسعه بخشد که این اقدامات را در دست انجام دارد.

رییس جمهور با بیان اینکه امسال ده هزار تخت بیمارستانی و نیز ۲ هزار تخت بیمارستانی ویژه اضافه خواهد شد گفت: در هیچ سالی ما در این حد در بخش تجهیزات بیمارستانی سرمایه گذاری نکرده بودیم چرا که وظیفه خود می‌دانیم برای تامین بهداشت مردم بیش از سال‌های دیگر با همه امکاناتمان اقدام کنیم.

حجت الاسلام روحانی گفت: باید زیرساخت‌های دیجیتال را در کشور توسعه دهیم. هم اقتصاد، آموزش، زندگی مردم در بخش‌های مختلف و نیز قسمت‌های مختلف د ولت تا آنجایی که ممکن است دیجیتال شوند و برای این کار قدم‌های بلندی در این زمینه باید برداشته شود.

وی افزود: در آموزش دانش آموزان، دانشجویان و نیز آموزش‌های عمومی و ارتباطات بین مردم نیز باید زیرساخت‌های دیجیتال افزایش یابند. وظیفه ما این است فعالیت‌های مختلف را با زیرساخت‌های دیجیتال گسترش دهیم، امسال سرمایه گذاری ویژه‌ای برای دولت الکترونیک و ارتباطات مردم و جامعه در نظر گرفته‌ایم.

شرکت‌های دانش بنیان باید تقویت شوند

رییس جمهور با اشاره به اهمیت شرکت‌های دانش بنیان بیان کرد: این شرکت‌ها باید تقویت شوند و آن‌ها باید برای ما دارو، امکانات و تجهیزات لازم برای بیمارستان‌ها، کیت‌های تشخیص بیماری و واکسن مقابله با کرونا را بسازند؛ لذا شرکت‌های دانش بنیان سومین زیرساختی است که برای ما مهم است و باید این شرکت‌ها را تقویت کنیم.

حجت الاسلام روحانی خاطر نشان کرد: با کشور‌های دیگر هم باید در ارتباط با ساخت دارو و واکسن موثر کرونا باید در ارتباط باشیم و کار‌های مشترک انجام دهیم کما اینکه برخی از کشور‌ها این اقدامات را شروع کرده اند و ما نیز باید چنین اقداماتی داشته باشیم.

وی بیان کرد: اگر مطمئن شدیم شرکتی یا موسسه ای در دنیا به مرزی رسیده است که واکسن موثر کرونا را تولید می‌کند باید برای خرید آن نیز اقدام کنیم یعنی ضمن اینکه تلاش می کنیم باید برای خرید واکسن موثر این بیماری نیز اقدام کنیم.

رییس جمهور با بیان اینکه تامین امنیت غذایی بیش از سالهای گذشته برای ما اهمیت دارد، تاکید کرد: تولید ، امکانات بهداشتی بیش از سالهای گذشته بر دوش ما است مخصوصا تولیدی که مربوط به نیازمندی‌های امروز می شود باید چنین اموری را تقویت کنیم .

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه تقویت صادرات غیر نفتی در سال جاری برای ما از اهمیت بالایی بر خوردار است، گفت: به دلیل اینکه ارز مورد نیاز تهیه مواد اولیه کالاهای اساسی را تامین کنیم همچنین با ابتکارات جدید از اقشار آسیب پذیر باید به خوبی دفاع کنیم همچنین در زمینه آموزش فرزندان باید خود ر ا آماده کنیم.

وی یادآور شد: تعطیل کردن هنر نمی‌خواهد لذا باید تلاش کنیم امکانات مورد نیاز مردم را در دسترسشان قرار دهیم ، تا نشاط و روحیه امیدواری مردم نیز حفظ شود و آنها هم بتوانند با این بیماری مقابله کنند. با تعطیل کردن مراکز مختلف شیوع بیماری کم می شود اما اشکالات دیگری ایجاد می شود چرا که نمی توان دانش آموزان را چند سال در خانه نگه داشت و یا نمی توان دانشگاه ها و مراکز تولیدی را بر ای مدت طولانی تعطیل نگه داشت.

رییس جمهوربا بیان اینکه امروز در باره چگونگی برخورد با متخلفان پروتکل‌های بهداشتی بحث کردیم، افزود: این فرد متخلف ممکن است در اصناف ، ادارات و یا مراکز عمومی دچار چنین اقدامی شود ، لذا برای برخورد با این متخلفان امروز مصوباتی داشتیم که از امروز ابلاغ و اجرا خواهد شد.

حجت الاسلام روحانی گفت: باید بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ماه محرم و کنکور سراسری نظارت کامل داشته باشیم . هر دو برای ما مهم هستند و میلیونها نفر در گیر این دو موضوع هستند و نمی توانیم این موضوعات را در ابهام کامل قرار دهیم.

تصمیم بر این است که کنکور اجرا شود

وی گفت: البته تصمیم بر این است که کنکور اجرا شود و وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره بحث کرده بودند که کنکور باهمه شرایطی که از لحاظ بهداشتی باید رعایت شود ، برگزار شود. هم اکنون نیز همه مردم در خیابان‌ها راه می‌روند، فعالیت می کنند و از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند ، نمی‌گوییم همه این موارد باید تعطیل شود اما تا بحث کنکور می شود بحث‌ها درباره اجرا یا عدم اجر ای آن، بالا می‌گیرد.

رییس جمهور افزود: در شرایط کنونی برای برگزاری کنکور باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و اجرای این آزمون مهم مانند سال‌های گذشته نیست. ما دو تجربه برگزاری آزمون در همین ایام گذشته داشتیم و این تجربه‌ها می‌تواند پشتیبان ما باشد تا بتوانیم در کنکور کارشناسی دقیق‌تر عمل کنیم.

وی بیان داشت: نباید اجازه دهیم خانواده‌ها و دانش‌آموزانی که قصد برگزاری کنکور دارند قبل و بعد از برگزاری آزمون تجمع کنند لذا باید حفظ بهداشت و سلامت محیط بیرونی حوزه‌های آزمون را نیز مد نظر داشته باشیم.

روحانی یادآور شد: همه امکانات کشور باید بسیج شود و وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، علوم و فناوری تحقیقات، استانداران و همه دانشگاه‌های علوم پزشکی همه مراقبت کنند تا کنکور به بهترین شکل برگزار شود و جان حتی یک نفر از عزیزان دانش‌آموز به خطر نیفتد و همه دستورالعمل‌های بهداشتی نیز اجرایی شوند.

عاشورا باید زنده باشد، اما در عین حال همه دستورالعمل‌های بهداشتی نیز باید اجرایی شود
رییس جمهور افزود: برای ماه محرم نیز اوضاع به همین منوال است، آخر این هفته روز جمعه ماه محرم آغاز می‌شود، مردم ما عشق به ابا عبدالله الحسین دارند و عزاداری این ماه برایشان از اهمیت خاصی برخوردار است، عاشورا باید زنده باشد، اما در عین حال همه دستورالعمل‌های بهداشتی نیز باید اجرایی شود، البته صدا و سیما و فضای مجازی باید مانند ماه رمضان کمک کنند تا مراسمات با شور و شوق لازم برگزار شود انشالله امسال هم با همین دقت با همکاری هم می‌توانیم هم کنکور و هم مراسم عزاداری محرم را به خوبی و با موفقیت برگزار کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در این روز‌ها متأسفانه یکی از کشور‌های همسایه خودش را به دشمن دنیای اسلام، منطقه و قاتل ملت فلسطین نزدیک کرد و تصمیم گرفت روابط خود را رژیم صهیونیستی را برقرار کند، کشوری که مسلمان است و مردم متدینی دارد منتهی حاکمان این کشور در مسیر نادرستی گام نهاده‌اند آن‌ها فکر می‌کنند اگر خود را به آمریکا و یا رژیم صهیونیستی نزدیک کنند امنیت‌شان تأمین می‌شود و اقتصادشان رشد می‌کند؛ این کاملا اشتباه است.

روحانی یادآور شد: این اقدام از نظر ما کاملاً غلط، نادرست و صد در صد محکوم است و خیانتی است به آرمان ملت فلسطین و مسلمان‌ها و قدس است؛ در این شرایطی که آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی نسبت به قدس، تصمیماتی جدید اتخاذ کردند و آمریکا سفارتخانه خود را برخلاف مقررات بیت‌المللی به بیت‌المقدس منتقل کرد و رژیم صهیونیستی درصدد است بخش دیگری از سرزمین فلسطینیان را غصب و اشغال کند و در حال افزایش شهرک‌سازی‌های خود در کرانه باختری است و جنایات خود برعلیه مردم بی‌گناه فلسطین را ادامه می‌دهد، برای خوش‌آمد یک حاکمی که در یک کشور غربی بناست در یک انتخابات شرکت کند دست به چنین اقدامی زده‌اند.

رییس جمهور بیان داشت: این اقدام چرا در این زمان و مقطع انجام شده است، چرا اگر این ارتباط یک رابطه غلطی است به جای اینکه این‌ها اعلام کنند، یک کشور ثالثی این رابطه را اعلام می‌کند و از آمریکا اعلام می‌شود؟ به خاطر اینکه یک فرد در آمریکا رای بیاورد؛ ما بیاییم به کشورمان به مسلمانان و دنیای عرب خیانت کنیم و یا اینکه فکر کنیم اگر ما به دشمنان اسلام و ایران نزدیک شدیم، امنیت داریم؛ این خطاست.

وی خطاب به حکام کشور امارات، عنوان کرد: ما در کنار شما و حافظتان بودیم بنده چند بار دیگر نیز در سخنرانی‌هایم به این موضوع اشاره کردم که صدام از ما خواهش و التماس کرد که ما چیزی نگوییم تا او بتواند کل کویت، عربستان، بحرین، قطر و امارات را اشغال کند، اما ما جلوی این زیاده‌خواهی ایستادیم و اگر ما چراغ سبز به او نشان می‌دادیم و می‌گفتیم این اقدام از نظر ما مانعی ندارد، اما ایران اولین کشوری در منطقه بود که در مقابل تجاوز صدام ایستاد.

روحانی تصریح کرد: قبل از اینکه شورای همکاری خلیج فارس از خواب بیدار شود و از ترسش حرفی بزند ایران در مقابل اقدام تجاوزکارانه صدام ایستاد. ما همان روز که روز عاشورا هم بود در جلسه شورای امنیت ملی کشورمان تجاوز عراق به کویت را محکوم کردیم و به مردم آواره کویت رسیدگی کردیم و هم به مردم آواره عراق در سال‌های بعد کمک کردیم.

متأسفانه امارات خطا و اشتباه بسیار بزرگی را مرتکب شد، امیدواریم از این خطای خود برگردند و توجه کنند
رییس جمهور گفت: ایران همواره به عنوان کشور حامی مسلمانان و همسایگان خود، امنیت‌ساز منطقه خلیج فارس در طول قرن‌ها و هزاران سال گذشته بوده است؛ متأسفانه امارات خطا و اشتباه بسیار بزرگی را مرتکب شد، امیدواریم از این خطای خود برگردند و توجه کنند این مسیر غلط نه به نفع حاکمان این کشور و منافع‌شان است.

به امارات هشدار می‌دهیم مبادا بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند، آنگاه برخورد دیگری با آن‌ها خواهد شد
وی گفت: به امارات هشدار می‌دهیم مبادا بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند، آنگاه برخورد دیگری با آن‌ها خواهد شد؛ حواسشان جمع باشد چرا که تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانه‌ای را انجام داده‌اند و امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.

روحانی یادآور شد: روز جمعه که روز مباهله نیز بود ما یک موفقیت بزرگ در سطح بین‌المللی را نیز شاهد بودیم چرا که در شورای امنیت سازمان ملل، برای اولین بار، آمریکایی‌ها یک قطعنامه‌ای ارائه کردند و تنها یک کشور کوچک جزیره‌ای به آن رای مثبت داد.

رییس جمهور گفت: من یه یاد ندارم که آمریکا خودش را از ماه‌ها برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران آماده کرده و قطعنامه‌ای را تنظیم کند و این قطعنامه فقط یک رای در شورای امنیت بیاورد آن هم دومینیکن که یک‌سوم جزیره است، ببینید کار آمریکا به کجا رسیده و به چه روزگار خفتباری رسیده است.

وی با بیان اینکه از این طرف هم باید به قدرت برجام بنگریم، تصریح کرد: برجامی که در طول این سه سال با جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی ضربات محکمی را متحمل شده است، رو‌به‌روی آمریکا ایستاده است؛ برجام نیمه جان در مقابل آمریکا ایستاد و این کشور را شکست داد.

روحانی تأکید کرد: علت اینکه ۱۱ کشور رأی ممتنع و ۲ کشور رأی مخالف به قطعنامه آمریکا در شورای امنیت دادند به این دلیل بود که همه آن‌ها استدلال کردند حفظ برجام برای مصالح منطقه و جهان ضرورت دارد و لازم است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *