نکاتی درخصوص مواد غذایی عفونتزا
نایب رییس انجمن پیشگیری از چاقی ایران اظهار داشت: بیماریهایی که ممکن است از طریق گوشتهای غیر بهداشتی و آلوده به انسان منتقل شود شامل انواع کرمها، عفونتهای باکتریایی، سیاه زخم، تب مالت، سل و سایر مسمومیتهای ناشی از گوشت مانده و فاسد شده و باید در تهیه گوشتها، به مهر تاییدیهای که در روی گوشتهای تهیه شده در کشتارگاه توجه و از خرید گوشتهای فاقد مهر وگوشتهایی که دارای رنگ صورتی کمرنگ و یا ارغوانی بیرنگ هستند و هنگام لمس کردن احساس سفتی و انعطافناپذیری مشهود میشود و دارای ظاهر لزج و بوی نامطبوع بوده خودداری کرد.
وی ادامه داد: ماهیها بسیار آسیبپذیر بوده و پس از صید و یا به خاطر هجوم انواع عوامل بیماریزا به علت نگهداری در محیطهای نامناسب، به سرعت رو به فساد و کهنگی میروند و نه تنها خاصیت غذایی بسیار ارزشمند خود را از دست میدهند، بلکه ممکن است به صورت یک منبع بیماریزا و حتی خطرناک در آیند.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: ماهیها از جمله میزبانهای کرم بوده و قابل انتقال به مصرفکنندگان است در هنگام تهیه ماهی، لازم است آن را به خوبی و در شرایط مناسب نگهداری و به نحو مطلوبی طبخ و سپس مصرف شود.
به گفته مظهری، گرچه اغلب تخم مرغهای تازه دارای محیط درونی استریل و سالم است، ولی پوسته تخم مرغها بهواسطه آلودگی به مدفوع مرغ، و امکان نفوذ آن به داخل تخم مرغ از راه ترک وجود دارد.
وی ادامه داد: میوهها و سبریجات از جمله منابع مهم دیگر برای انتشار انواع میکروبهای بیماریزا، کرمهای مختلف تلقی میشوند، به خصوص اگر سبزیجات با آبهای حاصل از فاضلاب پرورش داده شوند و علاوه بر آلودگی متعدد و مختلف بیرونی، سبزیجات با جذب انواع فلزات سنگین و مواد زیانآور که حتی با شستن و پختن نیز از بین نمیروند، نیز آلوده میشوند.
مظهری تصریح کرد: همچنین سبزیجاتی که به صورت سالادهای مختلف به شکل خام مصرف میشوند، ممکن است به علت بیدقتی و جدی نگرفتن ضدعفونی و شستن دقیق و صحیح سبزیجات برای سلامتی خطرساز باشند.