جهانگیری: حزبالله و نیروهایی که علیه ظلم ایستادگی میکنند جزء نقاط استراتژیک ایران هستند
به گزارش ، اسحاق جهانگیری شب گذشته در جلسه شورای اداری استان گلستان با اشاره به توافقات هستهای اظهار کرد: نباید این موفقیت بزرگ را کوچک بشماریم و نباید تحت تاثیر برخی حرفها اهمیت این کار بزرگ، کوچک جلوه داده شود.
وی ادامه داد: بر اساس نظرسنجیهای سازمانهای معتبر در داخل کشور، 80 تا 88 درصد مردم ایران از این توافقات خوشحال هستند و تنها چهار درصد مردم با این توافقات مخالفت کردند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: نباید این چهار درصد را تمام مردم ایران دانست.
جهانگیری بیان کرد: پایههای اقتدار جمهوری اسلامی، مهمترین عوامل پیروزی تیم مذاکرهکننده در این مذاکرات بود.
وی با تاکید بر اینکه حزبالله و نیروهایی که در کشورهای مختلف منطقه علیه ظلم ایستادگی میکنند جزء نقطه استراتژیک کشور است، متذکر شد: این نقاط استراتژیک و عمق استراتژیک ایران در منطقه باعث شد تا دولتهای برخی کشورها که به پایگاه آمریکا در منطقه تبدیل شده بودند، سقوط کنند.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: آنها الان به نقطهای رسیدند که میگویند راه حل یمن و سوریه راه حل سیاسی است و حتی به این نقطه رسیدهاند که برای از بین بردن داعش باید از ایران کمک بگیرند و جمهوری اسلامی ایران وارد شود.
جهانگیری تصریح کرد: این عمق استراتژیک ایران شرایطی را در منطقه به وجود آورده که دنیا به این نتیجه رسیده که باید با ایران به گونهای دیگر صحبت کند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از پایههای اقتدار نظام، مردم هستند و تیم مذاکرهکننده نیز در این مذاکرات نشان داد که یک قدرت دیگر نظام جمهوری اسلامی است.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: دولت یازدهم با تدبیر رئیسجمهور و حمایتهای مقام معظم رهبری توانست به خوبی از پایههای قدرت نظام استفاده کند و در طول 23 ماه، قویترین کشورهای دنیا، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا را در طرف مقابل خود بنشاند.
جهانگیری گفت: قدرت تیم مذاکرهکننده ما به اندازهای بود که کشورهایی همچون آمریکا با 130 نفر و انواع کارشناس و متخصص در مقابل ایران حاضر شدند و حتی اعضای تیم ایران برای انتقال پیامها به داخل مجبور بود به زبانهای مختلف صحبت کند تا موضوعات لو نرود.
وی ادامه داد: نتیجه امروز مذاکرات این است که بین دموکراتها و جمهوریخواهان در آمریکا، آن بلوا به وجود آمده است و آمریکا مجبور شده به کشورهایی که پایگاه حضورش در منطقه است اطمینان دهد که این توافق برای آنها خطری را در پی ندارد.
اقتصاد ایران آسیب دیده است
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: ما باید از فرصتهای پس از تحریم استفاده کنید چرا که اقتصاد ایران امروز آسیب دیده است.
جهانگیری بیان کرد: اگر سیاستهای خوبی را وضع کنیم و از تجربیات گذشته درس بگیریم اتفاقات خوبی در اقتصاد کشور خواهد افتاد.
وی افزود: در شرایط فعلی بخش خصوصی باید میداندار اقتصاد ایران شود.
جهانگیری گفت: مدیران باید برای توسعه ایران بسیج شوند و مدیری که نتواند در این راه قدم بر دارد باید جایگزین شود.
وی تاکید کرد: ایجاد اشتغال جز با افزایش تولید و سرمایهگذاری میسر نخواهد شد و امروز منابع خارجی به ایران باز شده است و برای پیشرفت و التیام چالههای موجود در جامعه نباید به منابع آزاد شده چشم داشته باشیم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه معیشت مردم نباید به خطر بیافتد، خاطرنشان کرد: امروز اقتصاد اروپا و آمریکا دچار رکود است و اقتصاد ایران میتواند نقطه عطفی باشد تا حتی آنها هم توسعه پیدا کنند.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: دولت به صورت جدی به دنبال تهیه طرحهای مختلف برای استفاده از ظرفیتها و منابع داخلی است.
دستور ویژه معاون رئیسجمهور در صرفهجویی در هزینه ادارات / مدیرکلی که نتواند مانعی را از جلوی پای صادرکنندهای بردارد باید تغییر کند
جهانگیری اظهار کرد: سال 1394 از نظر اقتصادی سال بسیار دشواری است و دستگاهها باید به شدت در هزینههایشان صرفهجویی کنند و این یک دستور اداری به تمامی مدیران دستگاهها است.
وی افزود: باید به گونهای عمل کنیم که وعدههایی که دولت به مردم داده است را مدیریت کنیم و این در توان دولت دیده میشود.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: اگر میخواهیم از رکود خارج شویم باید به سمت صادرات غیرنفتی پیش برویم و مدیرکلی که نتواند مانعی را از جلوی پای صادرکنندهای بردارد به درد نمیخورد و باید تغییر کند.
وی با اشاره به انتقادهای مدیران استان و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی از وضعیت محرومیت استان گلستان، اضافه کرد: من نمیتوانم قبول کنم که استانهایی همانند استان گلستان محروم باشند.
جهانگیری با مقایسه قرار دادن وضعیت استان گلستان و سیستان و بلوچستان، گفت: اگر به واقع استان گلستان محرومتر است، مشکل از مدیران استان است.
وی با اشاره به همسایه بودن استان گلستان با کشور ترکمنستان و وجود پتانسیل و ظرفیت عالی برای توسعه اقتصادی استان و کشور بیان کرد: رئیسجمهور کشور ترکمنستان معتقد است که شرکتهای ایرانی از شرکتهای چینی بهتر کار میکنند و مشتاق به ارتباط اقتصادی بیشتر با ایران است.
دستور رئیسجمهور در خصوص آشوراده باید اجرایی شود
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به موضوع جزیره آشوراده و چالشهای به وجود آمده در اجرای طرح گردشگری در این جزیره خاطرنشان کرد: حتما باید دستور رئیسجمهور در خصوص توسعه گردشگری در آشوراده اجرایی شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه رئیسجمهور اهل قول دادن نیست متذکر شد: قولی که رئیسجمهور میدهد، اعضای دولت موظف هستند آن را به سرعت اجرایی کنند.
وی با اشاره به طرح مشکلات زیستمحیطی در آشوراده اضافه کرد: با تعامل با خانم ابتکار میتوان مشکلات را حل کرد طرح آشوراده را میتوان با نظرات محیطزیست به نتیجه رساند.
جهانگیری در پایان خواستار حصول هرچه سریعتر نتیجه طرح گردشگری آشوراده با توجه به دستور رئیسجمهور شد.