صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبعات حملات ادامه دار ترکیه به خاک عراق

۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۴۶۲۰۷
حملات ارتش ترکیه به خاک عراق با واکنش‌های شدید جریان‌های سیاسی عراق همراه بوده است.

- در تازه ترین حملات ارتش ترکیه به خاک عراق چند افسر ارتش این کشور جان باختند؛ اقدامی که با واکنش‌های شدید جریان‌های سیاسی عراق همراه بوده است.

ترکیه بار‌ها به خاک عراق حمله کرده است، در حالی که عراق همچنان درگیر جنگ با گروه‌های تروریستی است و از شرایط امنیتی مناسبی نیز برخوردار نیست و نیازمند حمایت و همیاری از سوی همسایگان خود است.

ترکیه در سوریه نیز حضور دارد و بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده و مانعی بر سر راه حضور ارتش سوریه در مناطق اشغالی است و اجازه نمی‌دهد دولت قانونی سوریه بر مناطقی اشغالی ترکیه حاکمیت داشته باشد.

ترکیه همچنین با دخالت نظامی در لیبی وارد جنگی شده است که اینده روشنی برای آن متصور نیست، اما موضوع عراق با لیبی تفاوت دارد.

تحولات سوریه و عراق به هم گره خورده است، در واقع سرنوشت این دو کشور به خاطر وجود گروه‌های تروریستی و نیرو‌های خارجی به هم مرتبط است و نیازمند همگرایی هر چه بیشتر برای مبارزه با تروریست‌های تکفیری هستند.

عراق پس از حملات نظامی پهپادی ترکیه به نشست نیرو‌های نظامی این کشور، سفر وزیر دفاع ترکیه به عراق را لغو کرد.

واکنش‌های داخلی به اقدام نظامی ترکیه اکنون شدت گرفته و همه جریان‌های سیاسی و گروه‌های مقاومت عراق، نسبت به این اقدام آنکارا واکنش نشان داده‌اند.

قطعاً اینگونه رفتار‌های از سوی ترکیه باعث وخامت اوضاع و تشدید تنش‌های منطقه‌ای می‌شود؛ علاوه بر آن میان دو کشور همسایه نیز روابط خصمانه شکل می‌گیرد که حتی احتمال درگیری و حمله نظامی گسترده از سوی ارتش ترکیه نیز وجود دارد.

رفتار‌های منطقه‌ای ترکیه تاکنون بر اساس ایجاد تنش و درگیری بوده است.

در جریان بحران سوریه و عراق، دولت ترکیه باید در نقش حامی دولت و ملت دو کشور وارد عمل می‌شد، اما نقش متضاد آن را بازی کرد.

هدف ترکیه از اینگونه رفتارها، تقویت جایگاه قدرت خود در منطقه است، تضعیف کشورهایی، چون سوریه و عراق، فضا را برای ترکیه بیشتر باز می‌کند.

بیراهه‌ای که ترکیه آن را طی می‌کند، نه تنها این کشور را سرانجام به بحران می‌رساند، بلکه منطقه را نیز به آتش می‌کشد.

ترکیه اکنون باید خود را از بازی‌های مخربی که در منطقه دارد بیرون بیاورد و سیاست‌های خود را تعدیل کند.

اقدامات ترکیه دقیقا همان سیاست‌ها و خواسته‌هایی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا آن را دنبال می‌کنند.

آمریکایی‌ها به خروج از عراق که به درخواست دولت و ملت این کشور است، سر نمی‌نهند و در این شرایط ترکیه نیز با حملات نظامی خود حاکمیت ملی عراق را تضعیف می‌کند.

ترکیه موظف به همکاری با عراق است، و ورود خود به تنهایی در این ماجرا باعث تشدید بحران در عراق و منطقه می‌شود.

ترکیه خود را در چند جبهه درگیر کرده است، جبهه لیبی، جبهه سوریه و جبهه عراق، این حضور و درگیری، اکنون فرسایشی شده و هیچ پیشرفت مثبتی در روند ایجاد صلح و امنیت در منطقه نداشته بلکه باعث وخامت اوضاع نیز شده است.

ادامه حملات ترکیه به عراق و همچنین سوریه، می‌تواند به یک جنگ فراگیر تبدیل شود، منطقه غرب آسیا با توجه به شرایطی که دارد، تحمل یک جنگ ویرانگر دیگر را ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *