صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لبنان روی امواج انفجار بیروت؛ عروس خاورمیانه به کدام سو می‎رود؟

۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۴۵۸۷۷
انفجار مهیب بیروت و متعاقب آن استعفای دولت لبنان همچنان خبرهای این کشور را در میان خبرهای مهم جهان قرار داده است.

- استعفای «حسان دیاب»، پس از اجرای مرحله نخست سناریوی انفجار مهیب در بندر بیروت، دومین بخش از سناریویی است که برای لبنان نوشته شده است.

پیش از این چند مرحله از سناریوی مرتبط با لبنان را تجزیه و تحلیل کرده بودیم و اکنون اتفاقاتی که در عروس خاورمیانه می‌افتد نشان می‌دهد که آن پیش بینی‌ها و احتمالات در حال وقوع است.

اما در این تحولات احتمال تغییر در سناریو‌هایی که برای لبنان برنامه ریزی شده، وجود دارد.

انفجار اتفاق افتاد و هواداران جریان ۱۴ مارس نیز به خیابان‌ها آمدند و همچون گذشته، دست به آشوب و اغتشاش زدند تا دولت تازه کار «حسان دیاب» را ناکارآمد نشان دهند و مجبور به استعفا کنند و حزب الله را مقصر جلوه دهند.

استعفای «دیاب» اتفاق خوبی در سپهر سیاسی این کشور نیست، کشوری که با مشکلات بسیاری روبرو است و اکنون که تبعات انفجار بزرگ در بندر بیروت نیز به آن اضافه شده است، در چنین شرایطی آبستن اتفاقاتی خواهد بود.

انفجار، آشوب و اعتراض علیه دولت و استعفای دولت سه پرده از سناریویی است که تاکنون اجرا شده است.

پرده بعدی سناریویی که برای لبنان نوشته شده چه می‌تواند باشد؟

طبیعتاً اکنون پرده چهارم برای تخریب حزب الله لبنان نوشته شده است.

حزب الله لبنان که حافظ امنیت این کشور مقابل تهدیدات رژیم صهیونیستی است، از سوی محافل و رسانه‌های غربی و عربی متهم به دست داشتن در انفجار بندر بیروت شد.

«سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان، پس از وقوع انفجار در بیروت، به اتهامات وارد شده پاسخ داد و قاطعانه اتهامات را تکذیب کرد.

حزب الله، حامی و حافظ لبنان است و خود از تبعات انفجار در امان نبوده است.

دشمن اصلی و قسم خورده لبنان، رژیم صهیونیستی است و در این اوضاع آشفته، نباید نقش صهیونیست‌ها را نادیده گرفت.

«گوردون داف»، سردبیر پایگاه تحلیلی آمریکایی veterns tody در اظهاراتی که هنوز تایید یا تکذیب نشده، می‎گوید «انفجار مهیب بیرون نتیجه شلیک دو موشک اسرائیلی گابریل و دلیله بوده است.»

موشک «دلیله» موشکی از نوع کروز با برد ۱۵۰ کیلومتر است که در صورت حمل کلاهک هسته‌ای، معادل ۶ کیلوتن «تی. ان. تی» قدرت انفجاری دارد که از هواپیمای جنگنده اف ۱۶ شلیک شده است.

«گوردون داف» دریافت‌ها و داشته‌های خود را درباره انفجار بندر بیروت منتشر کرده و مصاحبه‌هایی نیز در این زمینه انجام داده است.

تخریب وجهه و تضعیف جایگاه حزب الله در لبنان اکنون پرده دیگری از سناریو است؛ اکنون که دولت لبنان استعفا داده است، تشکیل دولت بعدی ماه‌ها به طول می‌انجامد؛ ساختار سیاسی لبنان به گونه‌ای چیده شده است که دولت باید برای تشکیل کابینه از همه احزاب مطرح و قوی که در پارلمان نماینده دارند، وزیر انتخاب کند در واقع آنها در کابینه سهم دارند.

«حسان دیاب»، ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ از سوی «میشل عون»، رییس جمهور لبنان به نخست وزیری برگزیده شد و هنوز عمر دولت او به یکسال هم نرسیده است.

جریان ۱۴ مارس به ریاست «سعد حریری» پیش از «حسان دیاب» دولت را اداره می‌کرد و «حریری»، نخست وزیر بود، اما به خاطر فساد اقتصادی، ناتوانی در اداره امور کشور و وابستگی به رژیم آل سعود، دولت او نیز مجبور به کناره گیری شد.

حبس «سعد حریری» در عربستان سعودی از سوی سران این رژیم را نمی‌توان فراموش کرد!

در هر صورت، هدف تضعیف حزب الله لبنان است.

مانع اصلی مقابل دشمنان لبنان، حزب الله است، جریانی مانند جریان ۱۴ مارس، خود با دشمنان لبنان همکاری می‌کند و بخشی از اجرای سناریوی علیه لبنان در دست آنان است.

اگر به این هدف دست یابند، مرحله بعدی سناریو، اشغال لبنان خواهد بود، این اشغال می‌تواند هم از سوی ارتش رژیم صهیونیستی صورت بگیرد و هم از سوی نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل.

برای خنثی کردن توطئه‌هایی که برای لبنان تدارک دیده شده، تشکیل هر چه سریع‌تر دولت در این کشور لازم است؛ البته دولتی که بتواند شرایط را جمع کند.

حزب الله لبنان و شخص رییس جمهور این کشور که در چینش وزرا مهمترین آنها را در اختیار دارد، نقش حساسی در شرایط کنونی لبنان دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *