صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آسمان امشب شهاب‌ باران می‌شود

۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۴۵۶۹۲
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از بارش شهابی پرساووشی در شامگاه سه شنبه و دو شب آینده خبر داد.

- ایرنا نوشت: مسعود عتیقی درخصوص بارش شهابی اظهار داشت: ساعت ۱۷:۳۰ روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ (وضعیت نور روز) یکی از زمان‌های اوج بارش پرساووشی امسال است، با این وجود شامگاه سه شنبه و پنج شنبه نیز اوج این بارش‌ها را نیز مشاهده کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: ماه در وضعیت هلال کاهنده تا حدودی مزاحم مشاهده برخی شهاب‌های کم نور این بارش است، هر چند که همانگونه که اشاره شد شهاب‌های بسیار درخشان از ویژگی‌های این بارش زیبای تابستانی است.

وی ادامه داد: بهترین زمان برای مشاهده شهاب‌های پرساووشی پس از نیمه شب تا صبح است که تا قبل از طلوع ماه به طور قطع شرایط برای مشاهده شهاب‌ها مهیاتر خواهد بود؛ هر چند که در این شب‌ها (بامداد سه شنبه تا پنج شنبه پیش رو) شرایط برای مشاهده شهاب‌ها بسیار مهیا‌تر خواهد بود.

این اخترشناس تصریح کرد: در طی این شب‌ها ۴۰ تا ۵۰ شهاب در ساعت به عنوان ZHR «نرخ بارش ساعتی سرسویی» برای بارش پرساووشی امسال است، حتی در برخی سال ها، بدون حضور نور ماه در آسمان تا ۱۰۰ شهاب در آسمان نیز دیده شده است.

عتیقی خاطرنشان کرد که در بین شهاب‌های این بارش هنوز هم شهاب‌هایی از بارش قبلی یعنی شهاب‌های دلتا دلوی مشاهده خواهد شد و تفاوت آن‌ها با یکدیگر تنها در کانون بارش است. کانون بارش پرساووشی در صورت فلکی به همین نام در آسمان است و با امتداد شهاب‌های این بارش به سمت صورت فلکی پرساووش و یا «بُرنده سر غول» به این صورت فلکی می‌رسیم که از این نظر با بارش دلتا دلوی متفاوت خواهد بود.

وی به علاقه‌مندان رصد این بارش متذکر شد که شهاب با شهاب سنگ تفاوت دارند و بر عکس شهاب سنگ که دارای حجم و جرم نسبتا قابل توجه است.

وی یادآور شد: شهاب‌ها ذرات میلیمتری هستند که در حدود فاصله ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین با برخورد و اصطکاک با اتم‌های جو زمین برانگیخته شده و نور زیادی متصاعد می‌کنند که به صورت رد شهاب‌ها در سراسر پهنه آسمان قابل مشاهده خواهد بود.

عتیقی ادامه داد: برای مشاهده و ثبت شهاب‌های یک بارش نیاز به تلسکوب و ابزار رصدی نیست و فقط کافی است از نور و آلودگی شهر‌ها دور شده و در یک منطقه باز و به دور از موانع دید برای مشاهده بی خطر شهاب ها، سراسر آسمان را جستجو کنید.

وی عکاسی نجومی از بارش شهاب ها، ترسیم اسکیس از آسمان و رد شهاب‌ها، تعیین میزان درخشش، میزان جا به جایی هر شهاب و یادداشت نام صورت‌های فلکی محل عبور شهاب‌ها از جمله فعالیت‌هایی است که آماتور‌ها در کنار لذت بردن از یک بارش شهابی می‌توانند انجام دهند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: این بارش به غلط توسط برخی «بَرساووشی» نامیده می‌شود در حالیکه نام آن با توجه به وجود حرف «پ» در زبان فارسی، «پِرساووشی» است و متاسفانه به یک غلط مصطلح تبدیل شده است.

عتیقی گفت: هموطنان در روز‌ها و ساعات ذکر شده اوج این بارش‌ها و در منطقه‌ای به دور از دود و آلودگی و فضای باز می‌توانند هر از چند گاهی شهاب‌ها یا حتی آذرگوی‌ها را مشاهده کنند که رد آن‌ها در حدود چند ثانیه قابل مشاهده است.

وی توضیح داد: آذرگوی‌ها ذرات درشت تری هستند که جو را ملتهب می‌کنند و نور بسیار زیادی ساطع می‌کنند. دو ویژگی زیبایی بارش‌های پرساووشی رنگ و درخشش زیاد همان آذرگوی‌ها است.

وی تاکید کرد: گروه آموزش کاربردی انجمن نجوم آماتوری ایران پذیرای عکس‌ها و گزارش‌های مصور رصدی علاقه‌مندان از سراسر کشور در مورد این واقعه است تا در فضا‌های مجازی اختصاصی انجمن با نام ارسال کنندگان منعکس شود.


برچسب ها: نجوم ستاره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *