صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گلایه کادر درمان از انجام‌های عمل‌های جراحی غیر ضروری

۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۱:۵۰
کد خبر: ۶۴۵۵۵۹
به گفته یک تکنسین اتاق عمل انجام عمل‌های جراحی غیرضروری در پیک دوم کرونا افزایش یافته است.

- در ماه‌های اول شیوع ویروس کرونا در کشور، تنها بیماران اورژانسی برای انجام عمل‌های جراحی در بیمارستان‌ها بستری می‌شدند، ولی از شیوع موج دوم کرونا یعنی از خرداد تا کنون انجام عمل‌های جراحی غیر ضروری بسیار افرایش یافته و تفاوت چندانی با دوران قبل از شیوع این بیماری ندارد.

در این دوران که بیمارستان‌ها بسیار شلوغ هستند و با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می‌کنند، نه تنها مراجعات غیرضروری کاهش نیافته و بلکه توجه چندانی هم به انجام تست کرونا قبل از انجام عمل‌های جراحی نمی‌شود.

 یک تکنسین اتاق عمل که در یکی از بیمارستان‌های دولتی کشور مشغول به کار است و چندی پیش دچار بیماری کرونا شده بود و هم اکنون بهبود یافته، در گفت‌وگو با میزان بیان کرد: تعدادی از بیمارانی که برای انجام عمل‌های جراحی به بیمارستان مراجعه می‌کنند و تست کرونا نمی‌دهند، ناقل این ویروس هستند و منجر به بیمار شدن کادر درمان می‌شوند.

وی با اشاره به برخی از بیماران حتی با وجود داشتن علائم هم آن را جدی نمی‌گیرند و بدون دادن تست در بیمارستان می‌شوند، ادامه داد: من و چند نفر از همکارانم در حین کار از یکی از بیماران که به کووید۱۹ مبتلا بود و ما بعدا این موضوع را متوجه شدیم، کرونا گرفتیم.

این تکنسین اتاق عمل با بیان اینکه در ماه‌های اسفند و فروردین کنترل زیادی روی عمل‌های جراحی صورت می‌گرفت و تنها موارد ضروری بستری می‌شدند، افزود: برای انجام عمل جراحی از بیمارانی که علائم کرونا ندارند، هیچ گونه تستی گرفته نمی‌شود و از برخی دیگر که علائم دارند، تست گرفته می‌شود، اما در بعضی موارد قبل از آمدن جواب آزمایش بیمار، جراحی انجام می‌شود.

از جراحی‌های زیبایی و غیر ضروری خودداری شود

پیام دادرس، دندانپزشک زیبایی در گفت‌وگو میزان با تاکید بر اینکه در این ایام باید از جراحی‌های زیبایی و غیر ضروری خودداری شود، ادامه داد: حتی در ایام قبل از شیوع این بیماری که وضعیت کشور اورژنسی نبود، هم توصیه چندانی به انجام این نوع جراحی‌ها نداشتم چرا که هر فردی در حالت عادی زیبا‌تر است و این عمل‌ها ممکن است با عوارضی همراه باشند.

این دندانپزشک زیبایی ضمن تاکید بر اینکه مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی در این ایام موجب افزایش فشار روی کادر درمان می‌شود، افزود: جراحی‌هایی که مستقیما با حیات فرد در ارتباط هستند و زندگی او را مختل می‌کنند، حتما باید انجام شوند، اما از آنجایی که بیماری کرونا به شدت مسری است و تحت هر شرایطی انتقال پیدا می‌کند و در حین عمل‌های جراحی امکان فاصله گذاری وجود ندارد، حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم انجام آن‌ها خطرناک است و بهتر است افراد فقط در موارد ضروری دست به چنین اقدامی بزنند.

این مستر شیب ایمپلنت‌های دندانی ضمن اشاره با اینکه افراد بعد از عمل جراحی به سبب از دست دادن خون بدن و مصرف داروی بیهوشی ضعیف می‌شوند و امکان ابتلای کرونا در آن‌ها بالا می‌رود.

ابتلای کادر درمان به کرونا در پیک اول ۲۰ درصد بوده در حالی که این آمار در موج دوم به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده و به نظر می‌سد مراجعات و انجام جراحی‌های غیر ضروری در این امر بی تاثیر نبوده است.

اگر بیمارستان‌ها افراد را برای انجام جراحی‌های غیر ضروری بستری نکنند و مردم هم در این دوران علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از مراجعات و انجام جراحی‌های غیر ضروری بپرهیزند و یا اینکه قبل از انجام هرگونه عمل جراحی و اقدام پزشکی غربالگری دقیق تری در خصوص ابتلا به کرونا صورت گیرند، آمار درگیری کادر درمان به کرونا تا حدی کاهش می‌یابد، چرا که در حین عمل جراحی به سبب فاصله کم کادر درمان با بیمار و هم چنین حضور تعدادی از افراد در یک مکان آن هم برای مدت طولانی هر چقدر هم پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود، بازم امکان انتقال کرونا بالا است و ممکن است حتی برای مریض مشکلاتی را به وجود آورد.

البته افراد نباید نسبت به بیماری خود بی تفاوت باشند و در صورت لزوم حتما باید به پزشک مراجعه و صورت تشخیص کادر درمان به انجام عمل جراحی اقدام کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *