افزایش احتمال حیات بیگانه با کشف فسفر در ستارهها
فسفر یکی از ۶ عنصر شیمیایی بوده که برای حیات روی کره زمین ضروری است - سایر این عناصر عبارتند از کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن و گوگرد. در زیست شناسی، فسفر یک عنصر ساختاری مهم در DNA و RNA است که به انتقال انرژی از طریق سلولها و تنظیم سایر رویههای مهم کمک میکند.
اما مساله این است که فسفر در مقایسه با سایر عناصری که برای حیات مهم هستند به نسبت نادر است. مدتها تصور میشد که فسفر بیشتر از نواخترها و ابرنواخترها سرچشمه میگیرد، اما این موضوع نشان میدهد که حیات در جهان ممکن است بسیار نادرتر از چیزی باشد که امیدوار هستیم.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که این موضوع میتواند رایجتر از آن باشد که فکر میکردیم. در این مطالعه ستاره شناسان موسسه Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) و دانشگاهی در اسپانیا (La Coruña) موفق به کشف طبقه جدیدی از ستاره شدند که مملو از فسفر است.
محققان در این مطالعه دادههای ناشی از «مطالعه دیجیتالی آسمان اسلون» که یک بانک اطلاعاتی از اجرام سماوی است را بررسی کردند و نور مادون قرمزی را که از ستارههای مختلف میآمد، تجزیه و تحلیل کردند.
آنان در این پژوهش متوجه شدند که ۱۵ ستاره جدید حاوی مقادیر زیادی فسفر هستند؛ این کشف طبقه جدیدی از ستارهها را نشان میدهد که پیش از این هرگز شناخته نشده بودند.
موضوع عجیبتر این بود که این ستارهها همچنین مقادیر بالایی از عناصر دیگر مانند منیزیم، سیلیکون، اکسیژن، آلومینیوم و سدیم نیز دارند. پس از تحلیلهای عمیق که در مقاله تازهای در نشریه Nature Communications منتشر شد، پژوهشگران پی بردند که این الگوهای شیمیایی را نمیتوان با درک کنونی ما از برآمدن ستارگان توضیح داد.
توماس ماسرون که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «نتایج نشان میدهد که نه تنها با اجرام تازهای سروکار داریم، بلکه کشف آنها راهی را برای کاوش در سازوکارهای فیزیکی و واکنشهای هستهای که در درون ستارهها رخ میدهند، میگشاید.»
اکنون ستاره شناسان امیدوار هستند که درک بهتر از این اجرام بتواند منجر به فهم فسفر و نقش آن به عنوان جزو اصلی حیات شود.