صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صدای بهارستان؛ تذکر وکلا به مسئولان

۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۵:۳۵
کد خبر: ۶۴۵۳۱۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
صدای زنگ آغاز هجدهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ساعت ۸ و ۲۰ روز گذشته ۱۹ مرداد، با حضور ۲۴۱ نفر از نمایندگان و به ریاست محمدباقر قالیباف نواخته شد.
- صدای زنگ آغاز هجدهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ساعت ۸ و ۲۰ روز گذشته ۱۹ مرداد، با حضور ۲۴۱ نفر از نمایندگان و به ریاست محمدباقر قالیباف نواخته شد و همین زنگ پس از چهار ساعت بحث و بررسی طرح‌ها و موضوعات مختلف، رأس ساعت ۱۲ و ۱۸ دقیقه در پایان جلسه توسط سید امیرحسین قاضی‌هاشمی نائب رئیس اول مجلس به صدا درآمد. قالیباف در نطق قبل از دستور این جلسه، ضمن تبریک عید سعید غدیر به همه مسلمانان، درباره موضوع گشایش اقتصادی توضیحاتی ارائه کرد. رئیس مجلس همچنین با اشاره به مسائلی درباره برگزاری کنکور، یادآور شد: بعد از مطالبه نگرانی مردم در برگزاری کنکور، وزرای بهداشت و علوم پروتکل‌های جدیدی را برای اطمینان از سلامت در برگزاری کنکور تنظیم کرده و متعهد شدند اجرای آن را به درستی انجام دهند. در راستای پیگیری نگرانی‌های مردم، نمایندگان محترم و معاونت نظارت مجلس با حضور در حوزه‌های برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، بر چگونگی اجرای تعهدات نظارت کردند و گزارش‌ها حاکی از این است که نحوه برگزاری نسبت به آزمون دکتری بهتر شده است، اما همچنان اشکالات اساسی وجود دارد.

تکلیف قیری دولت
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» درباره طرح دو فوریتی «الحاق یک بند به تبصره یک قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور (قیر رایگان)»، اولین دستورکار وکلای ملت بود و در همان ابتدا درخواست سلب فوریت آن تصویب نشد. مالک شریعتی به عنوان نماینده متقاضیان سلب فوریت معتقد بود: گزارشی که کمیسیون داده برای تنظیم راه‌های روستایی و تأمین اعتبار برای طرح‌هاست در حالی که طبق قانون پیشنهاداتی که منبع درآمد مشخصی ندارد قابل طرح نیست و زمانی قابل طرح است که ردیف مشخص جایگزین داشته باشد بنابراین کسی با اصل موضوع مخالفتی ندارد، اما باید مطمئن باشیم که شورای نگهبان آن را رد نمی‌کند. محمدحسین فرهنگی نیز در مخالفت با این درخواست گفت: مجلس دو فوریت این طرح را با بیش از دو سوم آرا تصویب کرد و کلیات آن نیز دو سوم رای داشت. این‌که مجلس شورای اسلامی سلب فوریت کند معنایش حذف موضوع است، زیرا مراحل طی شده است. در ادامه بررسی همین طرح، شرکت ملی نفت ایران موظف به تأمین یک میلیون تن قیر تا سقف مبلغ چهل هزار میلیارد ریال شد تا در اختیار دستگاه‌های اجرایی مربوطه قرار دهد.

تعیین ۱۴ ناظر
همچنین در جلسه علنی روز گذشته خانه ملت، علی‌اصغر عنابستانی و حسین حاتمی به عنوان ناظران مجلس در «ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی»، علی‌اکبر بسطامی و اردشیر مطهری به عنوان ناظران مجلس در «شورای‌عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت»، سیدغنی نظری‌خانقاه و صمدالله صمدی به عنوان ناظران مجلس در «شورای‌عالی آموزش بیمه»، سید کریم حسینی و مهدی فرشادان به عنوان ناظران مجلس در «شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی»، ولی‌الله فرزانه و یحیی ابراهیمی به عنوان ناظران مجلس «شورای‌عالی بیمه سلامت کشور» و سید حمزه امینی و محمدمهدی فروردین نیز به عنوان ناظران مجلس در «شورای‌عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی» انتخاب شدند.

سؤال از روحانی
در بخشی از این جلسه، حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی‌لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: آقای روحانی، به طور کامل کار را رها کرده و می‌گوید مردم در تأمین نیاز‌های اولیه خود مشکلی ندارند،‌ای کاش رئیس جمهور یک روز مانند مردم عادی زندگی می‌کرد تا درک کند که چه بلایی سر مردم آمده است. مجلس به دنبال مجادله با دولت نبوده، اما کسی که نتیجه عملکرد ۷ ساله اش این همه بلا بر ملت آورده، باید در خانه ملت به مردم و نمایندگان پاسخ دهد. ۵ سوال عمدتاً اقتصادی که ملت با آن درگیر هستند، طرح شده و تا آخرین لحظه پیگیر طرح آن و احضار رئیس جمهور به مجلس هستیم، از این رو بهتر است سوالات هر چه سریعتر در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود تا امید مردم به یأس تبدیل نشود.

مجلس مرجع قانون‌گذاری
در این جلسه، محسن زنگنه عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» و رئیس فراکسیون «گام دوم انقلاب» در اخطاری با استناد به اصل ۵۸ قانون اساسی، گفت: قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی را مرجع تعیین و تصویب قوانین در کشور کرده است، اما متأسفانه آقای رئیس جمهور در چند روز اخیر در مصاحبه‌ای اعلام کردند که در هفته آینده یک اتفاق و مصوبه‌ای در حوزه مسائل اقتصادی مطرح و عملیاتی می‌شود. در شرایط کنونی در تمامی مسائل دولت خود را جوابگوی مجلس نمی‌داند حتی در حوزه طرح دو فوریتی که مجلس در هفته گذشته به تصویب رساند آقای رئیس جمهور قصد داشت که این موضوع را در سران قوا به تائید برساند از این رو از هیات رئیسه مجلس می‌خواهم که از جایگاه و شأن مجلس براساس قانون اساسی صیانت کرده و دولت را ملزم کند که هرگونه طرح اقتصادی را از مجرای خودش عبور دهد.

ماجرای تعطیلات تابستانه مجلس
روز گذشته همچنین، محمدرضا صباغیان بافقی در تذکری با استناد به ماده ۸۲ آئین نامه داخلی مجلس، گفت: تعطیلات تابستانی مجلس در سال حدود ۳۰ روز است که زمان آن با تشخیص مجلس تعیین می‌شود، از طرفی طبق روال گذشته مجلس ۲ بازه زمانی ۱۵ روزه در مردادماه و شهریورماه را به تعطیلات تابستانه اختصاص می‌دهد، حال مسئله اینجاست که اگر بخواهیم تعطیلات مجلس برگزار نشود، نمایندگان باید این تصمیم را بگیرند. سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی که در غیاب محمدباقر قالیباف اداره بخش دوم جلسه علنی را بر عهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: تابستان هنوز به پایان نرسیده و تصمیم گیری در این رابطه در دستورکار هیات رئیسه مجلس است هرچند بسیاری از همکاران قائل بودند که در شروع کار مجلس، موضوعی تحت عنوان تعطیلات نداشته باشیم، حال باید ببینیم میان خواست عمده همکاران برای حضور جهادی در مجلس و آئین نامه داخلی چه تصمیمی باید بگیریم.

تذکر به مسئولان اجرایی
بخش پایانی جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی به قرائت تذکر کتبی وکلای ملت به مسئولان اجرایی اختصاص داشت که روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس آن‌ها را از تریبون رسمی مجلس قرائت کرد. تذکر جعفر راستی نماینده شبستر به همراه ۱۳ نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لزوم اقدام لازم درخصوص ممانعت از کشف حجاب بانوان در داخل خودرو‌ها و بعضی از اماکن و محلات، تذکر معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار به وزیر جهاد کشاورزی درباره لزوم تسریع در پرداخت خسارات سیل جنوب استان سیستان و بلوچستان، تذکر مهدی طغیانی نماینده اصفهان به وزیر آموزش و پرورش درباره لزوم تسریع در پرداخت مطالبات نیرو‌های خرید خدمات آموزشی بکارگیری شده در مدارس، تذکر محسن فتحی به وزیر جهاد کشاورزی درباره لزوم برنامه ریزی جهت خرید گوجه فرنگی از کشاورزان شهرستان کامیاران با قیمت مصوب و تذکر محمدحسن آصفری نماینده اراک به وزیر راه و شهرسازی درباره لزوم تسریع در جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت مسکن از جمله این تذکرات بود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *