صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کنکور همچنان غول آزاردهنده نظام تعلیم و تربیت است

۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۴۵۱۵۸
یک کارشناس حوزه آموزش و پرورش از عدم عزم لازم برای حذف کنکور خبر داد و گفت: کنکور همچنان غول آزاردهنده نظام تعلیم و تربیت است.

میثم حاجی‌پور در گفت‌وگو با میزان درباره مسائل مرتبط با کنکور و حذف آن از چرخه آزمون‌های موجود، گفت: همانطور که پیش‌تر هم در این خصوص گفته‌ام، کنکور غول آزاردهنده نظام تعلیم و تربیت شده و موضوع حفظ کردن و حفظ محوری نیز از موضوعات قابل لمس در کلاس‌های درس است.

وی ادامه داد: تا زمانی که یک عزم ملی و جدی برای حذف کنکور که سالهاست در خصوص آن بحث و تبادل نظر می‌شود وجود نداشته باشد، کنکور به روال کنونی برگزار خواهد شد و مباحث پیرامون آن هم همچنان ادامه خواهد داشت.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش تاکید کرد: سالهاست که وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور و حتی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی جلسات متعدد و فراوانی در خصوص حذف کنکور داشته‌اند و هربار تاریخی برای عدم برگزاری کنکور و گزینش بر اساس نمرات و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان مطرح است، اما به نظر قدرتی فراتر از این موضوعات اجازه حذف کنکور را نمی‌دهد.

حاجی پور خاطرنشان کرد: یکی از قدرت‌هایی که به نظر مانع حذف کنکور شده است، همین کلاس‌های آموزش کنکور و انتشارات مختلفی است که سرمایه گذاری انبوهی روی کنکور دارند.

وی ادامه داد: تبلیغات انبوه سطح شهر این انتشارات و کلاس‌ها و دوره‌هایی که وجود دارد دقیقا روح و روان دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها را نشانه گرفته است. پدر و مادر‌ها هم که بعضا گرفتار این تبلیغات می‌شوند، فرزندان خود را وارد بازی این قدرت‌ها می‌کنند و هزینه‌های میلیونی برای کلاس‌های کنکور می‌پردازند.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، یکی از اولیا را سراغ دارم که فرزندش سال آخر تحصیل خود را سپری می‌کرد و نمرات فوق العاده خوبی هم داشت. اعتقاد داشت با توجه به اینکه یکی از موسسات کنکوری برای فرزندش برنامه ریزی کنکور انجام داده است، می‌خواهد اجازه مدرسه رفتن فرزندش را در سال آخر سلب کند و در سال آخر او فقط در کلاس‌های کنکور شرکت کند و تمرکزش روی کنکور و تست زنی باشد.

وی ادامه داد: این موضوع یک نمونه مخرب از وجود کنکور است که دانش‌آموزان با آن سر و کار دارند و محصلانی که درس خوبی هم دارند گرفتار این موسسات کنکوری شده‌اند. «تست‌زنی»، «حافظه محوری» و «حفظ کردن سوالات» از جمله موارد مخرب وجود کنکور و موسسات مختلفی هستند که در این زمینه فعالیت دارند.

حاجی پور تصریح کرد: به نظر می‌رسد که عملا بسته محکم و مدونی برای حذف کنکور ارائه نشده است که در یک مدت زمان مشخص شاهد حذف آن باشیم. البته آموزش و پرورش سالهاست با اعمال سوابق تحصیلی در برگزاری کنکور سعی دارد تا خود را به شرایط متناسب حذف کنکور برساند، اما در این خصوص لازم است تمامی دستگاه‌هایی که در موضوع کنکور دخیل هستند وارد عمل شده و یک تصمیم جدی گرفته شود.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: در همین اواخر در خصوص برگزاری کنکور دکتری و کارشناسی ارشد هم مسائل بسیار فراوانی وجود داشت که با وجود شیوع کرونا چگونه این آزمون‌ها برگزار شود که همگان دیدند که حتی زور کرونا به کنکور ارشد و دکتری نرسید و در آینده نزدیک هم کنکور کارشناسی برگزار خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *