مصرف قند چه بلایی بر سر بدن میآورد؟
این متخصص تغذیه افزود: از طرف دیگر افزایش میزان مولکولهای قند در خون، مشکالت فراوان دیگری را به وجود میآورد بطوریکه تأثیرات زیانباری را در چرخه سوخت وساز بدن پدیدار آورده و تمامی این تغییرات نهایتا به بروز سندرم متابولیک ختم میشود که علائم بارز آن شامل انباشت چربی زیاد در محیط شکم، افزایش فشارخون، افزایشتری گلیسیرید خون و کاهش سطح HDL کلسترول و افزایش قند خون است.
وی بیان کرد: یکی از راههای غیرمستقیم دریافت شکر و قندها و انباشت آنها در بدن، از طریق مصرف تولیدات متنوع صنایع غذایی از قبیل سسها، غذاهای آماده، کنسروهای مختلف، تنقلات، گوشتهای فراوریشده است که به مقدار قابل توجهی کربوهیدرات به جیره غذایی روزانه مصرف کنندگان انتقال میدهد که اصلا به چشم نیامده و به حساب آورده نمیشود.
مظهری با بیان اینکه برمبنای توصیه سازمان جهانی بهداشت یک فرد رشد یافته با وزن متناسب نسبت به قدش یعنی BMI در محدوده ۱۸.۵ تا ۲۵ حدوداً به ۲۵ تا ۳۰ گرم قند در روز نیاز دارد که معادل ۵ قاشق مرباخوری شکر میشود تاکید کرد:، ولی متأسفانه همه ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم کربوهیدرات به صورت (قند و شکر) یعنی دو تا سه برابر میزان توصیه شده دریافت میکنیم.